Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > GENELEC GLM 4.2 Ses Kalibrasyon Yazılımı
GENELEC GLM 4.2 Ses Kalibrasyon Yazılımı
20.06.2022 13:55

15 yılı aşkın bir süredir GLM yazılımı, salonların istenmeyen akustik etkilerini en aza indirmek ve mikslerin her yerde harika ses çıkarmalarına yardımcı olmak için Genelec’in Smart Active Monitor’leriyle birlikte çalışıyor. Diğer yeni özelliklerin yanı sıra GLM 4.2 sürümü, GLM’nin kapsamını ultra hassas sistem kalibrasyonunun ötesine; derinlemesine mekân ve sistem analizine genişleten güçlü yeni GRADE raporunu sunuyor.

Mikslerinizin diğer sistemlerde iyi ses vermemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıysanız, bunun nedeni nerede çalınırlarsa çalınsın monitörlerinizin ve mekânınızın sürekli dengeli olarak ses veren harika miksler oluşturmak için gereken nötr ve pürüzsüz dinleme deneyiminden uzak bir frekans tepkisi üretmek üzere etkileşime girmesidir.

Zarif kullanıcı arayüzü, Mac ve Windows ile uyumlu bir dizi değerli özelliği ile GLM 4, rakipsiz ve gerçek bir sonik referans oluşturmanıza yardımcı olacak ve daha kısa sürede daha iyi miksler oluşturmanıza olanak tanıyacak.

Yaratıcılığınızı özgür bırakın

GLM 4 yazılımı, büyüyen Genelec Smart Active Monitor’ler ve Subwoofer’lar ailesinin donatıldığı gelişmiş dahili DSP devresi ile tam olarak bütünleşir. GLM 4’ün referans mikrofon kiti, akustik ortamın analiz edilmesini sağlar, ardından GLM 4.2 sürümünün AutoCal 2 özelliği, her monitörü seviye, mesafe gecikmesi, bas hoparlörü geçiş aşaması ve mekân tepkisi eşitleme için hızlı bir şekilde optimize eder ve operatöre daha fazla ince ayar yapma seçeneği sunar. 

GRADE raporunun kullanıma sunulmasıyla birlikte, mekân iyileştirmeleri konusunda uygulamalı bilgi edinmek veya ayrıntılı ölçümleri profesyonel bir akustik mühendisine teslim etmek isteyenler artık mekânlarının eksiksiz bir analizini ve izleme sistemi performansını oluşturmak için GLM 4 yazılımını kullanabilirler. 2022 yılı boyunca bir tanıtım teklifi olarak ücretsiz sunulan rapor, her türlü akustik sorunla ilgili özel gözlemler ve tavsiyeler sunarak, mekânın akustik düzenlemesinde ince ayar yapmaya, monitör ve dinleyici konumlarını ayarlamaya, bas yönetimini optimize etmeye ve ITU-R BS.1116 önerileri ile uyumluluğu kontrol etmeye yardımcı olur.

Eksiksiz denetim

Hepsi bu kadar değil. Ses izleme sistemini mekân için optimize ederek ve daha fazla iyileştirmeyi tam olarak değerlendirme fırsatı veren GLM, monitörler arasında geçiş yapmaya, ses dinleme seviyelerinin doğru kontrolünü sağlamaya ve çok daha fazlasına olanak tanıyan, güçlü bir monitör denetleyicisi işlevi görür.

Ağa bağlanın

GLM yazılımının Smart Active Monitor’lerle entegre olabilmesi için, GLM ağ adaptörü, 8300A kalibrasyon mikrofonu ve mikrofon tutucusu, 1.8 m USB kablosu ve Quick Connection Guide içeren Genelec ağ adaptör kiti (8300-601) gerekiyor. Bu ağ adaptörü, verilen USB kablosu aracılığıyla Mac veya PC bilgisayara ve her monitörle ayrı olarak sağlanan 5 metrelik bir CAT kablosu aracılığıyla monitörlere bağlanıyor.

GLM 4, ‘klasik’ Genelec analog monitörlerini kontrol edemez. Standart aktif modelleri kullanıyorsanız, odaya yerleştirdikten sonra arka panel DIP anahtarlarını nötr frekans yanıtı için ayarladığınızdan emin olun. Tüm ayrıntılar her kullanım kılavuzunda bulunabilir.


Ürün GLM 4.2 Ses Kalibrasyon Yazılımı
Marka Genelec
Firma Asimetrik
Telefon 0212 212 80 75
Web www.asimetrik.com.tr

En Çok Görüntülenenler
Dergi