Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LiveU ile Magnum, Telcel’in 5G Ağında Canlı Yayına Öncülük Ediyor
LiveU ile Magnum, Telcel’in 5G Ağında Canlı Yayına Öncülük Ediyor
21.06.2022 12:26

LiveU dağıtım ortağı Magnum, yakın zamanda Meksika’da 5G altyapısına sahip bir telekomünikasyon şirketi olan Telcel ile planlanan 5G yayın testlerini başarıyla tamamladı. Testler için Magnum, 5G’ye tepkiselliği ölçmek için patentli bir LiveU modem ve bir SIM kart ile LU800 çoklu kamera ünitesini kurdu. Testler, Telcel’in bunu Latin Amerika’daki en büyük ticari ağ içinde faaliyete geçirmesiyle birlikte bir başarı olarak kabul edildi. Federal İletişim Enstitüsü (IFT), 3550-3450 MHz arasında değişen bantlarda 18 işletim imtiyazının kullanımını onayladı (orta bant). Üniteler motosiklet, araba gibi farklı araçlara ve bir binanın tepesine yerleştirildi. Aktarımlar kapsama hücresinde yapıldı ve tek bir çip ile 26 Mbps uplink hızlarına ulaşıldı.

5G’nin Meksika’ya gelişi ve LiveU’nun bu son teknolojiyle ilgili deneyimiyle, Meksika’daki canlı görüntü iletim senaryosu yeni bir boyuta dönüşüyor. Magnum yöneticisi David Camacho şunları söyledi: “Şu andan itibaren müşterilerimiz, etkileyici kalitede ve aktarımda makro bloklara ihtiyaç duymadan, hareket halinde bile 4K kalitesinde ve çoklu video kaynaklarıyla canlı etkinlikler oluşturabilecekler. Artık 5G ağı NSA (Non-Stand Alone)  modunda olduğuna göre, Huawei ve Ericsson ana anten sağlayıcıları olduğu için Telcel’in daha fazla yere hızla ulaşabilme stratejisi basit.

LiveU Latin Amerika Başkan Yardımcısı José Luis Reyes ekledi: “Meksika, LiveU teknolojisinin uygulanmasında öncü olarak uzun bir geçmişe sahip. Şimdi 5G ağına erişimle, bu bölgedeki büyük spor, politik, sosyal veya kurumsal etkinliklerin canlı yayın olanakları, üstün bağlantı ve kalite ile sonsuz olacak.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.