Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Küresel Sinema Endüstrisi, Sony VENICE 2 Kamerayı Beğeniyle Karşılıyor
Küresel Sinema Endüstrisi, Sony VENICE 2 Kamerayı Beğeniyle Karşılıyor
21.06.2022 12:27

Sony’nin en üst model dijital sinema kameralarının ilk sevkiyatları artık kiralama firmaları ve Sony uzman bayileri tarafından alınmaya başlandı. Merakla beklenen VENICE 2, kamerayı ilk kullananlar arasında Claudio Miranda, Newton Thomas Sigel, Tommy Maddox-Upshaw ve Rachel Morrison gibi beğenilen görüntü yönetmenlerinin bulunduğu yüksek profilli reklamlarda kullanıldı bile.

Geçen yılki lansmanından bu yana VENICE 2, küresel sinematografi camiası içinde benzeri görülmemiş bir ilgi yarattı ve kendisini görüntü yönetmenleri tarafından görüntü yönetmenleri için yaratılmış çok yönlü bir sinema çözümü olarak kabul ettirdi. Etkileyici bir yeni 8.6K tam kare (full-frame) görüntü sensörüyle donatılan VENICE 2 sistemi, tam kare, Super35 ve anamorfik dahil olmak üzere her formatta nefes kesici görseller yakalayabiliyor ve bunların tümünü artık birçok yayıncı ve stüdyonun ihtiyaç duyduğu 4K+ çözünürlükte yapıyor.

Yönetmen ve Görüntü Yönetmeni Gonzalo Amat, VENICE 2’yi New York’ta test etti ve Netflix dizisi “Outer Banks”in gelecek sezonunda kullanacak.

Amat şöyle konuştu: “VENICE 2’de yeni tam kare 8.6K görüntü sensörü ve gerçekten önemli olan ve artık 800 ASA ile 3200 arasında geçiş yapabilen Dual Base ISO özelliği bulunuyor. Sensörün kalitesi birinci sınıf. Enlem, renkler ve parlak ışıklar; alışkın olduğuma benzer bir menüyü kullanmaya devam ettiğim halde her şey eskisinden daha keskindi. Çok parlak, güneşli bir günde ayrıntıları kaybetmeden çekim yapabilirsiniz, ayrıca yüzlerin renk ve ten tonlarının sunumu gerçekten oldukça sinematik. Elektronik değil, daha çok bir film kamerası gibi hissettiriyor.

  • Otto Nemenz, Sony’nin ilk VENICE 2’sini bir Paramount dizisinin setine teslim etti
  • Keslow, ilk kameralarını uzun metrajlı bir film prodüksiyonu için Oscar ödüllü Görüntü Yönetmeni Claudio Miranda’ya teslim etti
  • Panavision, yüksek profilli bir televizyon dizisi için ilk kameralarını Gonzalo Amat’a teslim etti
  • Kameralar birçok testten olumlu geri bildirim aldığı için talep yüksek
  • VENICE2, resmi olarak piyasaya sürülmeden önce üst düzey reklamlarda kullanılmasına ek olarak, Görüntü Yönetmenleri Claudio Miranda, Gonzalo Amat, Rob McLachlan, ve Salvatore Totino tarafından uzun metrajlı filmlerde ve dizi çalışmalarında zaten kullanılıyor.

Miranda, “Yeni VENICE 2 8K kamerayı yeni uzun metrajlı filmimde kullanıyoruz ve her şey çok iyi gidiyor. 3200 ASA harika. Geceleri hep bu ASA ayarında çekiyoruz” diyor.

Görüntü Yönetmeni McLachlan şu yorumu yaptı: “Sekiz haftadır Los Angeles’ta yeni ‘Color Noir’ gizemli gerilim dizisi ‘Ameican Gigolo’yu iki Sony VENICE 2 kamera ile çekiyoruz. Her gün, her koşulda ve ortamda bizi etkilemeye devam ediyor. Gece, şafak vakti, stüdyoda, şehir gecelerinde ya da öğle vakti ve çölde gün batımında, ışıklarlar doğal olarak ortaya çıkıyor ve oyuncularımız muhteşem görünüyor. Gece şehir manzaraları neredeyse kendilerini aydınlatıyor ve başka yerlerde olduğundan daha az ışık kontrolü kullanıyorum. Kameranın test filmini çekerken yaşadığım deneyimden durumun böyle olacağını biliyordum, ancak bizi asıl hayrete düşüren şey, görüntülerin 3200 ISO’da ne kadar inanılmaz derecede temiz ve memnuniyet verici olduğu. 6400 ve hatta 12,800 ISO’da test ettik ve hala gerçekten iyi görünüyor. Sadece kullanışlı değil, aynı zamanda muhteşem.

VENICE 2, orijinal VENICE ‘in gücünü temel alıyor. Son derece etkileyici ayrıntılar, 16 adımlı dinamik aralık, son derece düşük ışık hassasiyeti, yumuşak parlak ışıklar ve pürüzsüz yüzeyi sayesinde filmi anımsatan doğal cilt tonları yakalıyor. VENICE 2 ayrıca X-OCN ve 4K Apple ProRes 4444 ve 422 HQ’yu dahili olarak çekme özelliğine sahip, daha küçük, daha hafif bir gövdeye sahip.

VENICE 2 artık teslim ediliyor ve dünyanın dört bir yanındaki film yapımcıları onu test etme şansına sahip olacak. Piyasadan gelen geri bildirimlerin bir sonucu olarak Sony, 2023’ün başlarında resmi olarak piyasaya sürülene dek kamerada aşağıdaki özellikleri de etkinleştirecek:

Ek görüntüleyici modları

  • 6K 17:9 48 FPS’ye kadar
  • 2K 2.39:1 72FPS’ye kadar
  • 1K 16:9 48 FPS’ye kadar
  • 8K 4:3 60FPS’ye kadar
  • 5K 2.39:1 120FPS’ye kadar

 

Anamorfik lensle çalışmak için zoom yaparak sığdırma

Ayrıca, VENICE 2 8K için yeni nesil bir genişletme sisteminin (Extension System) 2023’ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.