Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > SANATADAM’ın Yayın Platformlarına Verdiği Hizmette Yeni Amiral Gemisi “Ross Video - Primestream”
SANATADAM’ın Yayın Platformlarına Verdiği Hizmette Yeni Amiral Gemisi “Ross Video - Primestream”
21.06.2022 12:32

SANATADAM son yıllarda hızla artan üretim taleplerini daha hızlı karşılamak ve dijital dünyanın ihtiyaçlarına uygun cevaplar verebilmek için Ross Video - Primestream prodüksiyon ve arşiv yönetim çözümü ile anlaştı. 

Primestream, gelişmiş HTML5 tabanlı arayüzü ile, Mac OS ve MS Windows işletim sistemlerinin ikisini de destekliyor.  Adobe Premiere veya Final Cut X gibi yaygın post prodüksiyon yazılımları ile olan entegrasyonu sayesinde, kullanıcılar Primestream’de yer alan medya içeriklerine erişip kurgularına görüntü, ses veya resim ekleyebiliyorlar. Adobe Premiere veya Final Cut X projelerini  Primestream’e proje olarak kaydedip daha sonra tekrar bu projeleri kullanarak versiyonlama yapabiliyor veya dünyanın başka bir noktasındaki ekip arkadaşları ile aynı proje üstünde çalışabiliyorlar.

Ara/bul, filtreleme, içerik yönetimi, esnek metadata , edit, logging gibi temel MAM/PAM fonksiyonlarının yanında esnek iş akışı yönetim modülü ile de departmanların ihtiyaçlarına ve yapılan işe özel iş akışı tanımlayıp, işlerin bu iş akışı kurallarına göre yapılmasını sağlıyor.

SANATADAM CEO’su Ufuk Bigay yeni yatırımları konusunda şunları söyledi: “Yayıncılık sektöründeki teknolojik devrimler tüm hızla devam ediyor. Ben siyah beyaz televizyon yayıncılığından, 4K yayın yapan platformlara kadar olan gelişime şahit olanlardanım. Bu gelişimin çeşitli aşamalarında görüntü ve ses işleme tekniklerine de hakim olma fırsatım oldu. Sadece analog dijital farkından dolayı değil. Dijitalde teknoloji ilerledikçe, sunulan materyalin biçimi de değişti. Artık bizim jenerasyonun aklının alamayacağı büyük boyutlarda dosyalar ülkeler arasında anlık yönetilebiliyor. 

Platform yayıncılığının başlaması ve internet hızlarının artması, sektörde ülkeler arası data transferini daha karmaşık ve yönetilmesi zor bir hale getirdi. Üst seviye içeriklerin güvenli bir şekilde saklanması dışında kullandığınız aplikasyonlarında bu içerikleri işlemek için anında erişimine ihtiyacımız var. VISIONARTISTS on adet istasyonda, Adobe ve Avid programları kullanıyor. Disney+, Netflix ve HBOMax gibi platformların içerikleri bu istasyonlarda işleniyor ve yayıncının istediği spesifikasyonda, istenilen yere yükleniyor. Ayda yaklaşık 600 proje işleniyor. Elbette bu trafiği yönetmek için kuvvetli ve güvenli bir altyapıya ihtiyaç duyuyoruz. Hem daha önceki tecrübelerimizden hem de dünyadaki gelişmelerinde takibi sonucu HP altyapısı ile Primestream kullanmaya karar verdik. Hem geniş depolama alanımızı iyi ve hızlı yönetmek hemde ileride ön gördüğümüz kapasiteleri karşılamak için mükemmel bir sistem. Ürkütücü olan böyle bir sistemi kurduktan sonra işletebilmek yani servis. Burada da Orsatek devreye girdi. Satın almadan kuruluma ve sonraki eğitim süreçleri dahil hep yanımızda oldular. Ve uyum sürecinide hızlıca tamamlamış olduk. Artık tüm trafik, müşterilerimizin istediği güvenlik ve teknik standartlarda. İçeriğin büyüklüğü her ne olursa olsun tüm istasyonlar aynı anda dev dosyaları işleyebiliyorlar. Bu sistem işi yapış biçimimizi değil işe bakış açımızı değiştirdi. Artık daha korkususuzca daha büyük projelere girme cesaretimiz var.

1991 yılında faaliyetlerine başlayan SANATADAM, 2015 yılında VOCALZONE markası ile kendi stüdyolarında kayıtlarına başlamış, ulusal ve tematik televizyon kanalları ile medya üretim şirketlerine; dublaj, altyazı, ses kayıt, ses tasarım, ses kast, çeviri, web radyosu ve müzik prodüksiyonu hizmetlerini, çözüm ortakları ile beraber vermektedir.

2016 yılında ise VISIONARTISTS markası altında görüntü işleme, içerik raporlama, teknik ve artistik kalite kontrol, spesifik yayın kopyası hazırlama vb. gibi birçok yayın öncesi medya işleme proseslerinin depolama dahil tüm hizmetlerini dünya standardındaki güvenlik seviyesinde sunmaktadır. 

SANATADAM LTD.’nin lokalizasyon faliyetlerini, A.B.D. ve İngiltere’de SONICART LLC isimli grup şirketi yürütmektedir.

BT ve Yazılım tabanlı yayın teknolojileri konusunda yıllara dayalı tecrübesi ile projenin olgunlaştırılıp, hayata geçirilmesi ve yerelleştirilmesi çalışmalarını Orsatek Bilişim yürütüyor.

Orsatek Genel Müdürü Fikret Eryılmaz konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu projede üç firma uzmanlıklarını birleştirip ortaya harika bir iş çıkarttılar ve dolayısı ile eşsiz bir değer yarattılar.

Primestream ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.