Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Marshall, POV ve PTZ Kameralarına Yeni ND Filtreleri, Free-D Protokolü ve Renk Matrisi Güncellemeleri Ekledi
Marshall, POV ve PTZ Kameralarına Yeni ND Filtreleri, Free-D Protokolü ve Renk Matrisi Güncellemeleri Ekledi
21.06.2022 14:13

Yayın ve ProAV kameraları ve ekipmanlarının lider üreticileri arasında yer alan Marshall Electronics, aksesuar eklentileri ve sahada kolayca yükseltilebilen aygıt yazılımı ile POV (Point Of View) ve PTZ (Pan Tilt Zoom) kamera modellerini güncellemeye ve özellikler eklemeye devam ediyor. Bu güncellemeler, müşteri gereksinimlerine doğrudan yanıt veren nitelikteler.

Marshall şimdi IP67 sınıfı, her türlü hava koşuluna uygun CV226 ruj tipi kamerası ile yine bütün hava koşullarına uygun CV503-WP minyatür HD kamerası için üç seviyeli Neutral-Density (ND) filtresi sunuyor. Fotoğrafçılık ve optikte, bir ND filtresi, renk sunumu tonunda hiçbir değişiklik yapmadan, ışığın tüm dalga boylarının veya renklerinin yoğunluğunu eşit olarak azaltır veya değiştirir. Renksiz (şeffaf) veya gri bir filtre olabilir ve optik filtreler için bir etiketleme sistemi olan Wratten numarası 96 ile gösterilir. Standart bir fotografik nötr yoğunluklu (ND) filtrenin amacı, lense giren ışık miktarını azaltmaktır. Bunu yapmak, fotoğrafçının, aksi takdirde aşırı pozlanmış görüntü üretecek olan diyafram, pozlama ve sensör hassasiyeti kombinasyonlarını seçmesine olanak tanır.

Marshall Electronics Kameralar Direktörü Tod Musgrave şunları söyledi: “Canlı prodüksiyon müşterilerimizin çoğu doğrudan güneş ışığı altında çalıştığı ve bunun görüntü performansı üzerindeki etkilerini azaltması gerektiği için ND filtreleri hakkında birçok kez bize soru yönelttiler. ND filtrelerine ek olarak, CV630 ve CV730 PTZ kameralarımıza, daha gerçekçi VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) grafik bindirmeleri üretmek için kamera ve kontrol birimleri arasında iki yönlü konumlandırma iletişimini sağlayan CGI ve Free-D protokol desteğini de ekledik. Color Matrix (Renk Matrisi) artık Genlock kameralarımız için de mevcut ve yayın prodüksiyon iş akışındaki diğer kameralarla daha iyi renk eşleşmesi için daha derin renk kontrolü sağlıyor.

Free-D protokolü desteği artık Marshall CV730 ve CV630 modellerinde standart olarak geliyor ve mevcut müşterilere ücretsiz bir ürün yazılımı güncellemesi aracılığıyla sunuluyor. Free-D protokolü, başlıca AR/VR çözüm sağlayıcıları tarafından desteklenen, endüstri standardı bir protokol. Bu aygıt yazılımı güncellemesi ile CV730 kameralar takip (Tracking) verilerini Free-D iletişimi kullanarak IP üzerinden komuta merkezine geri gönderecek. Bu, kameraların pan (kaydırma), tilt (eğme), zoom (yakınlaştırma), focus (odak), iris ve axis (eksen) konumlarıyla gerçek zamanlı olarak doğrudan tepki vermelerini sağlayarak, VR/AR prodüksiyonlarını başka izleme aygıtları veya sistemleri eklemeden basit ve uygun maliyetli hale getiriyor.

Marshall Electronics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.