Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Netflix Prodüksiyonunda Accusys T-Share LTO Bant, SSD, HDD RAID Çözümü
Netflix Prodüksiyonunda Accusys T-Share LTO Bant, SSD, HDD RAID Çözümü
21.06.2022 14:50

Çok kameralı prodüksiyon, profesyonel videonun doğuşundan beri var olmuştur. Genel iş akışı iyi bilinse de Netflix için çok kameralı bir çekim yapıyorsanız, bilmeniz gereken bazı nüanslar var.

Netflix yapımlarında yaygın olan yedeklenecek kamera sayısı ve kısa iş tamamlama süreleri, eldeki kullanılabilir veri depolama alanını zorlayabilir. Ayrıca, Netflix’in güçlü veri yönetimi gereksinimini karşılamak, hem başlangıçta hem de yapım sonrası süreçte daha fazla depolama alanı gerektirebilir.

  • Desktop Thunderbolt 3 RAID sistemi
  • 2600 MB/saniyeye kadar veri aktarım hızlarıyla 11 adet SAS/SATA sürücü yuvası; 
  • 2.5”/3.5” HDD ve SSD destekli, çalışırken çıkarılıp takılabilen sürücü tablası
  • 300 MB/saniyeye kadar veri aktarım hızlı 1 adet LTO7 bant sürücüsü; LTO 5, 6,7 bantları okur ve LTO 6,7 bantlara yazar
  • RAID Level 0, 1, 5, 6, 0+1, JBOD
  • JBOD genişletme: JBOD x 3 

Çekim

Netflix kameradaki yerel çekim iş akışı, çekim sırasında minimum görüntü işlemeyi ve maksimum kaliteyi tercih eder. Tüm RAW seçenekleri olağanüstü görüntü kalitesi sağlar, ancak özellikle sıkıştırılmamış RAW formatlarıyla uğraşırken depolama gereksinimlerine dikkat etmeniz gerekir. Soru genellikle şudur: 6 yuvalı RAID depolama, RAID 5 veya 6 yedeklilik düzeyinde varsayılan olarak ayarlandığında başlangıç ve sonrası için kapasite ve performans gereksinimini karşılamaya devam edecek mi?

Veri yönetimi

Prodüksiyon varlıklarını yedekleme ve doğrulama yolları için Netflix, nihai teslimata kadar 3:2:1 uygulamasının sürdürülmesini bekler.

3:2:1 kuralı

  • Tüm orijinal kamera dosyalarının (OCF) ve sesin en az üç kopyasını tutun.
  • OCF ve ses kopyalarını en az iki farklı ortam türünde saklayın.
  • Bu yedeklemelerden en az birini diğerlerinden farklı bir coğrafi konumda tutun.

Yedekleme ortamı seçenekleri

  • RAID 5, 6 veya 10 (veya üzeri) veri depolama
  • LTO (LTFS formatında yazılmış 6, 7 veya 8)
  • Netflix Content Hub (bulut bellekte depolama)

Gereksinimi karşılamakta zorlanan prodüksiyon ekibi için, LTO ile entegre, paylaşılabilir bir RAID depolaması olan Accusys T-Share LTO kullanışlı bulundu. Birden fazla kullanıcı tarafından paylaşılabilen tek bir cihazla şimdiye kadar dünyada 3 medya seçeneğini de destekleyen tek veri depolama belleği: HDD, SSD ve LTO.

Post prodüksiyon iş akışları 

Post prodüksiyon ekosistemi genellikle birden fazla farklı araç seti ve bu araç setleri arasında malzeme geçişi içerir. Ayrıca, Netflix’in inceleme, onay ve nihai teslimat için kısa iş bitirme süresi, genellikle son teslim tarihlerini karşılamak için paralel olarak çalışması gereken post prodüksiyon ekipleri üzerinde büyük stres yaratır.

Accusys T-Share LTO çözümünün bu durumda bir hayat kurtarıcı olduğu anlaşıldı.

Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro ve DaVinci Resolve gibi en yaygın post prodüksiyon araçlarıyla optimize edilen paylaşılabilir RAID bellek deposu, ekipler stüdyonun farklı yerlerine yayılmışlarken bile kesintisiz akışlarda içerik kurgulamayı, ses düzenlemeyi, görsel efektleri, ses miksini ve renk derecelendirmeyi destekleyebilir. Farklı platformlar arasında çalışmak hiç sorun değil.

Accusys, Thunderbolt 3 I/O’nun çığır açan performans potansiyelinden yararlandı ve RAID 5’te 2600 MB/saniyeye varan hızlara ulaştı; bu, post prodüksiyon iş akışında neredeyse her görevden zaman kazanmaya yardımcı oldu. Bir sinema kamerasından veya Accusys Gamma Carry gibi bir sürücüden RAW çekim yapın, birden fazla ProRes 422 (HQ) veya ProRes 4444 XQ görüntü akışını kurgulayın ve en büyük projelerinizde küçük resim ve önizleme oluşturma üzerinde çok yüksek hızlarda çalışın.

Accusys ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.