Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Avrupa’nın En Büyük Müzik Buluşmasında Shure Axient Digital Wireless Sistemiyle Kusursuz Performanslar
Avrupa’nın En Büyük Müzik Buluşmasında Shure Axient Digital Wireless Sistemiyle Kusursuz Performanslar
21.06.2022 15:33

Avrupa’nın en geniş ve en çok beklenen müzik buluşması olan Eurovision Şarkı Yarışması, 2022 Büyük Finalini 14 Mayıs’ta kutladı. İtalya’nın Torino kentindeki Pala Alpitour’dan canlı yayınlanan Eurovision’da 40 uluslararası sanatçı yer aldı ve dünya çapında 100 milyondan fazla izleyici çekti. Eurovision 2022’nin sesi RaiRadiotelevisione Italiana tarafından tasarlandı ve De Amicis Wolfango ile Vittorio kardeşlerin ses, aydınlatma ve video hizmetleri şirketi olan Agorà Srl tarafından desteklendi. Shure Axient Digital Wireless Sistemi, dünyanın en büyük canlı müzik etkinliklerinden birinde olağanüstü ses sağlamak hedefiyle seçildi.

Eurovision Şarkı Yarışması ilk olarak 1956’da yapıldı ve her yıl 30’dan fazla ülkenin yarıştığı, Avrupa müziği için etkili bir yıllık etkinlik haline geldi. Ünlü sanatçılar Laura Pausini ve Mika, İtalyan sunucu Alessandro Cattelan ile geceye ev sahipliği yaptı. En iyi Eurovision şarkısını seçmek için yapılan oylama sürecinde Mika, Love Today, Grace Kelly ve Happy Ending dahil olmak üzere en ünlü müziklerinden bazılarını seslendirdi. Ukraynalı sanatçılar Kalush Orkestrası’nı Eurovision’un 2022 kazananları olarak ilan etmeden önce bir Shure ADX2FD Beta 58 el tipi kablosuz mikrofon vericisi kullandı.

Avrupa genelinde halk, ikinci sırayı alan İngiliz şarkıcı Sam Ryder’a ve üçüncü sırayı kazanan İspanyol Chanel’e de oy verdi. Her iki heyecan verici performans da Shure ADX2FD el tipi kablosuz mikrofon vericileriyle gerçekleştirildi.

Cumartesi günü ESC’nin yarı finalleri ve Büyük Finali sırasında, tüm performanslar, söyleşiler, sanatçılar ve izleyiciler, Shure Axient Digital tarafından sağlanan yüksek kaliteli sesin keyfini çıkardılar. Etkinliğin ölçeğinin gerektirdiği karmaşık ses çözümleri göz önüne alındığında, organizatörler, en sıkışık RF ortamlarında bile kusursuz performans sergilemek için Shure Axient Digital Wireless Sistemlerine güvendiler. Axient Digital, Eurovision 2022 boyunca olağanüstü ses için gereken netliği, esnekliği ve kontrolü sağlayarak, hayal kırıklığına uğratmadı.

Agorà RF Mühendisi Andrea Tesini açıklama yaptı: “Eurovision Şarkı Yarışması zorlu bir etkinlik, çünkü Avrupa’nın müziğini kutlamak için bir araya gelen farklı ülkelerdeki milyonlarca insana yayınlanıyor ve çok izleniyor. Güvenilir bir ses sistemi olmadan bunu gerçekleştiremezdik. Ágora RF Mühendisleri Ivan Omiciuolo ile Enrico Mambella eklediler: Shure Axient Digital kablosuz sistemi, bu teknik özelliklere sahip bir etkinlikte gereken kararlılık, kontrol ve netliği sağlamak için tüm yeteneklere sahip olduğuna güvenebileceğimiz tek ekosistem.

Eurovision 2022 için kurulan kablosuz ses ekosistemi şunları içeriyordu:

  • 23 adet AD4Q Axient Digital dört kanallı dörtlü alıcı; yirmisi sahnede, üçü prova alanında
  • 20 adet ADX1 Digital kablosuz vücut paketi verici
  • İki adet AXT630 Axient anten dağıtım sistemi
  • İki tane AXT600 Axient spektrum yöneticisi
  • Altı tane AD610 Diversity ShowLink erişim noktası
  • İki adet HA-8091 kubbe tipi helezon anten
  • Dört tane UA845UWB anten dağıtım sistemi
  • 37 adet ADX2FD el tipi kablosuz mikrofon verici ünitesi

RAI Ses Müdürü ve ESC Audio Projesi Başkanı Mauro Severoni şunları söyledi: “Hem Broadcast Sound için RAI ekibi, hem de Studio Sound için Agorà ekibi, ESC’nin gerektirdiği en yüksek ses standardını sağlamak için harika bir iş çıkardı. Axient Digital Wireless, kusursuz RF, saydam ses ve bu tip senaryoların anahtarı olan gerçek zamanlı uzaktan kumandayı sağladı.

Shure Batı Avrupa Profesyonel Ses Direktörü Tuomo Tolonen ekledi: “Ürünlerimizi, Eurovision’dakine benzer karmaşık ortamlarda karşılaştıkları zorlukları anlamamıza yardımcı olan ses uzmanları, sanatçılar ve müşterilerle birlikte geliştiriyoruz. Axient Digital Wireless ekosistemimiz çok güvenilir, çünkü günümüzün en yenilikçi profesyonellerinin yüksek taleplerini karşılamak ve sanatçılar ile izleyiciler için kusursuz ses sağlamak üzere tasarlandı.

Shure ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.