Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PHABRIX Sx Serisinde 10.000’inci Cihaza Doğru
PHABRIX Sx Serisinde 10.000’inci Cihaza Doğru
21.06.2022 16:21

PHABRIX satış sayısı 8.000‘i aşan Sx serisi el tipi ünitelerinin 8.000’incisini hatıra olarak özel kasada üretti ve NAB 2022’de sergiledi.

8.000 adedin üzerinde Sx cihazının kullanımda olması, ürünün endüstrinin en popüler test ve ölçüm cihazı konumunu vurgulamamıza yardımcı olur. PHABRIX 2005 yılında sektörde bir etki yaratmaya başlayan yeni 3G-SDI sinyallerini test etmek ve izlemek için etkili bir çözüme ihtiyaç olduğunu gören eski Oxtel (Miranda) mühendisi ve kurucusu Philip Adams tarafından kuruldu. İlk SxA prototipi, ürünün ertesi yıl Temmuz ayında piyasaya sürülmesi ve anında prestijli Peter Wayne  ödülünü kazanmasıyla 2007 yılında IBC’de tanıtıldı. İlk model SxA, doğru zamanda çok iyi bir üründü. 3G-SDI‘a ilgi giderek artıyordu ve yeni şirket FPGA satıcısı Xilinx‘in erken dönem silikonuna erişime sahipti (PHABRIX, PHilip Adams BRoadcasting  ve Xilinx in X‘inden geliyor) ve tüm özellikleri içeren bir model üretmek için yeni yonga setinden yararlanabiliyordu. Önlerinde bir portable PlayStation cihazı örneği de vardı. 

PHABRIX‘in kurucusu ve CEO’su Philip Adams o günleri şöyle anlatıyor. “Ürünümüz hem bir sinyal analizörü hem de üreteciydi. Oysa çoğu rakibin ürünleri sadece analizördü. Müşteriler ayrı bir üreteç ve personel arasında paylaşımı öngörülen ve ancak trolley üzerinde dolaşan ayrı bir analiz cihazı satın almak zorundaydı. Ürünümüz taşınabilir ve rakip ürünlerin fiyatının 1/3‘ü kadardı. Piyasada gerçek bir ihtiyaç vardı. Yıllar boyu aynı ihtiyaç içinde çalıştığımız için durumun çok açık farkındaydık ve bizde bu yeni 3G-SDI dalgasına katıldık. O günden bu yana pazar sürekli olarak yenilik yapmamızı gerektiren bir ölçüde gelişti. Ve şimdi kuruluşumuzdan 15 yıl sonra bile hala SxA‘lara olan talep bitmedi ve bu ürünlere benzersiz bir şekilde destek veriyor, ücretsiz yazılım güncellemeleri sağlıyoruz.

PHABRIX’in sunduğu cihaz yelpazesi önemli ölçüde genişledi ve hem yeni yayın biçimlerine geçişe, hem de IP‘ye geçişe uyum sağlamak için modeller ve yetenekler eklendi. Sx el tipi ürünler yalnızca broadcast amaçlı kullanılmıyor. Müşteriler arasında Sidney Opera Binası, Japon Polis Teşkilatı, Paris Metrosu, NASA, SpaceX ve çeşitli savunma sanayii üreticileri gibi farklı sektör kullanıcıları bulunmaktadır. PHABRIX pandemiye rağmen bugüne kadarki en başarılı yılını elde etmiştir. Philip Adams şöyle devam ediyor. ”Müşterilerimiz kişisel birimlerine sahip yayın mühendislerinden 80 veya 100+ personeli olan şirketlere kadar uzanıyor ve ürünlerimiz altyapının test edildiği her yerde kullanılıyor. Kullanıcılarıyla Sx ürünleri arasında güvenilirlik ve sorunların tanımlanması ile düzeltilmesi arasında müthiş bir bağ var. Arızaların tesbitinde önemli rol de oynuyor.1.000‘nci makinemizi altın kaplama yaparak kutlamıştık. Ardından karbon ürün geldi. 8.000’nci makine ise özellikle perspex cihazın içi görülebilir bir yapıda oldu.” 

PHABRIX ürünleri Türkiye‘de firmanın ortaya çıkış tarihi olan 2007‘den  bu yana 15 yıldır İdeaPro tarafından temsil ediliyor. Ülkemizde aralarında ulusal ve yerel TV kanalları, TRT, prodüksiyon firmaları, sistem entegratörleri, savunma sanayii ürünleri üreticileri başta olmak üzere onlarca müşteri tarafından kullanılmakta ve hala alanında en önemli el tipi test ve ölçü cihazı olarak kabul görmektedir. PHABRIX ürünlerinin güncellemelerinin ömür boyu ücretsiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. 

Ülkemizde onlarca kullanıcının tercihi olan PHABRIX Sx serisi ürünleri hakkında destek ve daha fazla bilgi almak için, 0312 438 68 18 numaralı telefondan Türkiye Distribütörü ve Tek Yetkili Satıcısı olan İdeaPro’yu arayabilirsiniz.