Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Nesil Film Yapım Ekipmanları ve Sistemleri Etkinliği İstanbul’da Yapıldı
Yeni Nesil Film Yapım Ekipmanları ve Sistemleri Etkinliği İstanbul’da Yapıldı
23.07.2022 14:40

Provid ve MGX Studio’nun organize ettiği “Yeni Nesil Film Yapım Ekipmanları ve Sistemleri Etkinliği” 15 Haziran tarihinde 2 oturum halinde MGX Studio’da gerçekleştirildi. RED kameralar, Cooke Optics S8/i lensler, Musashi Optic sinema lensleri, Cinetechnic firmasının distribütörü olduğu ışık markaları ve sanal prodüksiyon stüdyosu çözümleri etkinliğin konularıydı. Sektörden yoğun katılımın olduğu etkinlikte yapılan sunum başlıkları şöyleydi:

MGX Studio’nun sunumu

  • Sanal Prodüksiyon Nedir?
  • Projelendirme ve Fiyatlandırma Konusunda Avantajları Nelerdir?

RED kameraları sunumu

  • RED Türkiye Distribütörü Provid Firmasının Konuşması
  • Türkiye’deki RED Kullanıcılarının Konuşmaları
  • RED R3D-Resolve’da Uygulamalı Örneklerle Post Prodüksiyon İş Akışı
  • RED V-RAPTOR ve KOMODO Kameralarının Tanıtımı

Cooke Optics sunumu

  • Yeni Cooke S8/i Prime Lensler ve Cooke Varotal Zoom Lensler

Musashi Optic sunumu

  • Yeni Musashi Takumi-2 Zoom Lensi
  • Sanal Prodüksiyon ile Yeni Kamera Lens Teknolojileri Entegrasyonuna Dair Uygulamaları

MGX Sudio

Etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştildiği MGX Studio, MGX Film bünyesinde bulunan Türkiye’deki ilk sanal prodüksiyon stüdyosudur.

Stüdyo olarak sürekli öğrenen bir çekirdek kadroya sahip olmanın yatırımın kendisinden daha büyük bir değer olduğunun bilinciyle hareket eden MGX Studio, yeni bir teknolojinin ‘know-how’ına ulaşmanın yanı sıra teknolojiyi takip eden değil, ona yön veren bir stüdyo olma yolunda her geçen gün başarılı projelerle ilerliyorlar.

Ekiplerinin diğer oluşumlardan en büyük avantajı ve farkı, sadece proje odaklı içerik üretmek yerine, film, dizi ve reklam projelerinde kullanılmak üzere geniş bir içerik kütüphanesi beslemesidir. Unreal Engine, Unity, Notch gibi güncel teknolojileri hem kullanıyor hem de sürekli takip ediyorlar. 

RED Kameralar

Etkinlikte tanıtılan RED V-RAPTOR ve KOMODO kameralar oldukça ilgi gördü. Türkiye’den kullanıcıların da deneyimlerini paylaştıkları bu kameralara ait kısa bilgiler şöyle:

RED V-RAPTOR 8K VV Yeni Kuşak DSMC3 Kamera Sistemi

V-RAPTOR, yeni kuşak DSMC3 platformu kamera serisinin ilk ürünü. RED serisindeki en büyük ve yeni sensör (Vistavision 46.31mm) sayesinde, yüksek dinamik aralık (17+), en hızlı sinema kalitesinde sensör tarama hızını (600 kare/saniye@2K), en temiz gölgeler ve  düşük ışıkta en üst kalitede çalışma imkanı sunuyor. Sonuç olarak çeşitli çekim senaryoları için eşsiz performans sağlanabilmektedir. 

V-RAPTOR kameranın sensörü iki formatlıdır, yani sensör hem 8K geniş format hem de 6K Super 35 formatı desteklemektedir. Böylece V-RAPTOR kamera hem bir frame kamera, hem de S35 kamera olarak kullanılabilmekte, bu sayede aynı zamanda mevcut S35 lensler ve yeni geniş formatlı lenslerle tam uyumlu çalışabilmektedir. Bu eşsiz kamera, kameramanlara bir butona basarak istedikleri formatı seçerek, yararlanma imkânı veriyor. 

RED KOMODO 6K Sinema Kamerası

KOMODO 6K, RED’in yenilikçi görüntü çekim teknolojileri serisinin en son ürünü. RED serisine en yeni katılan bu ürün, küçük boyutlu, “hepsi bir arada” tarzı, çok güçlü bir sinema kamerası. Sinema kameramanlarının her yere götürebilecekleri ve her türlü çekim senaryosuna uyarlayabildikleri portatif bir yapı içerisinde RED’in sinema düzeyinde görüntü kalitesi, renk ve sensör teknolojilerine sahip.

KOMODO, çektiği görüntüleri RD3 veya ProRes formatlarında, Cfast 2.0 medya kartına kaydediyor. KOMODO kameranın kullanım menüleri, gövdenin üst tarafında yer alan LCD dokunmatik ekranla denetlenebiliyor, ya da bu ekran kayıtları izlemek için kullanılabiliyor.

Tam Kare Prodüksiyon İçin Cooke Optics S8/i FF Küresel Lensler

Cooke Optics, tamamen küresel bir tasarım ve baştan sona T1.4 açıklık ile tam kare (full frame) prodüksiyonlar için yedi lensten oluşan S8/i Full Frame (FF) serisini piyasaya sürdü; bu ürünler şu anda 25mm, 32mm, 40mm, 50mm, 75mm, 100mm ve 135 mm odak uzunluklarında mevcut. 2022’nin sonlarından itibaren seriye dokuz lens daha katılacak.

S8/i, dijital hareket yakalama için küresel lenslerle daha gerçekçi ve film benzeri görüntüler oluşturmak isteyen görüntü yönetmenlerinden gelen geri bildirimlerin ışığında geliştirilen, son teknolojili yüksek hızlı tam kare lensler. Cooke Look’un (Cooke lenslerle keskin hatlı, ince ayrıntılı, pürüzsüz sunulan görünüm) geliştirilmiş bir hali olan S8/i, neredeyse organik bir his ve temiz bir bokeh (odak dışını bulanıklaştırma) efektleriyle nefes kesici güzellikte görüntüler üretir. Bunu başarmak için Cooke, S8/i lensleri geliştirirken kontrast performansını optimize etmeye odaklandı. 

Musashi Optical TAKUMI 2 Sinema Lensi

Yeni 29-120mm T2.9 TAKUMI 2, seçkin Japon optik üreticisi Musashi Optical’ın üçüncü sinema lensidir. Lens, başlangıcından itibaren, 8K kayıt yapabilen tam kare ve geniş format sinema kameraları için tasarlandı. 

TAKUMI 2, sahada hızlı kurulum ve hızlı ince ayar için entegre bir arka odak ayarına sahiptir. Lens, endüstri standardı PL montajlı tam kare ve geniş format sensörlü kameralar içindir. Zoom yaparken tutarlı pozlama ve sığ bir alan derinliği için zoom lensi boyunca parlak T/2.9 diyafram korunur.

Sunumların sonunda sahnede olan kameralar, üzerlerindeki lensler ve sahneyi aydınlatan ışık sistemlerini katılımcılar yakından incelediler ve karşılıklı gelişen sohbetlerle verimli bir bilgi paylaşımıyla etkinlik sonuçlandı.

RED, Cooke Optics ve  Musashi Optical ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.