Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Crystal Vision İle Singular, Teknoloji Çözüm Ortağı Oldular
Crystal Vision İle Singular, Teknoloji Çözüm Ortağı Oldular
25.07.2022 11:24

Crystal Vision, Sertifikalı Teknoloji Ortağı olarak Singular çözüm ortaklığı programının resmi üyesi oldu. Asya, Avrupa ve ABD’deki çalışanları olan Singular, şablon tabanlı canlı grafik bindirmelere yönelik devrim niteliğindeki bulut tabanlı teknolojinin ödüllü öncüsü. Crystal Vision’ın M-WEBKEY web sayfası bindirme işlevi, Singular kullanıcılarına grafikleri sıkıştırılmamış SDI veya IP görüntüler üzerine bindirmek için basit, kompakt ve uygun fiyatlı yayın kalitesinde bir çözüm sağlar ve onlara web GUI, SNMP veya JSON API ile tam kontrol ve izleme gibi yayın endüstrisine ait özellikler sunar. 

Singular Partner Program, Singular ürünlerini kullanan, Singular teknolojisini genişleten, işlerinin bir parçası olarak Singular ürün ve teknolojilerinin kullanımını doğrudan etkileyen hizmetler sağlayan veya çözümler oluşturan şirketler için tasarlandı. Bulut tabanlı Singular.live platformu, eksiksiz bir özelleştirilebilir yayın kalitesinde grafik bindirme paketi sağlar ve yayıncıların HTML, CSS3 ve Javascript gibi web teknolojilerini kullanarak dinamik grafikler oluşturmasına olanak tanır. Bu web grafiklerine, web tarayıcısı etkinleştirilmiş bir cihaz veya başka bir bulut hizmetine, yazılım uygulamasına veya donanım cihazına gömülü web oluşturma işlevi aracılığıyla herhangi bir yerden erişilebilir.

Bu tür bir donanım aygıtı, bir web sayfasını sıkıştırılmamış bir SDI veya IP görüntü akışına bindirebilen Crystal Vision MARBLE-V1 medya işlemci kartı üzerinde çalışan bir yazılım uygulaması olan M-WEBKEY web sayfası bindirici. Belirtilen web sayfası, üste binen ön plan kaynağının yanı sıra grafiğin konumunu ve şeffaflığını tanımlayan anahtar sinyali sağlarken,  M-WEBKEY video girişinin veya mat rengin arka plan kaynağı olarak ayarlanmasına olanak tanır. M-WEBKEY, web sayfasını video sinyali için doğru çözünürlükte ve kare hızında oluşturur ve ardından grafiği görüntünün üzerine bindirir. M-WEBKEY, IP (SMPTE ST 2022 ve ST 2110 video), SDI ile veya aynı anda hem IP hem de SDI ile kullanılabilir. Yayın standardında kontrol seçeneklerine ek olarak faydalı özellikleri arasında bindirilen grafiği soldurma (fade down) ve belirginleştirme (fade up), arka plan veya ön plan alanlarını kırpma, bir kare belleği senkronlayıcı, on kare görüntü gecikmesi ve sinyal durumu izleme bulunur.

M-WEBKEY’i Singular.live ile kullanmak basit. M-WEBKEY, 10GbE ağ arabirimi portları kullanılarak erişilebilen iki DNS sunucusu adresinin girilmesine izin vererek harici web sunucusu içeriğinin bindirilmesini kolaylaştırır. Singular.live, yaratılan grafikler için bir URL oluşturur ve URL’yi bilgisayarın panosuna kopyalamak için bir buton sağlar. Bu daha sonra doğrudan M-WEBKEY’in web tarayıcısı tabanlı VisionWeb Control üzerindeki “Web server URL” kutusuna yapıştırılabilir.

Singular.live ile M-WEBKEY’i birleştirmek, kullanıcılara grafikleri SDI veya IP görüntüler üzerine bindirmek için basit, kompakt ve uygun maliyetli, yayın kalitesinde bir çözüm sunar. Alternatif çözüm, kurulumu ve çalıştırılması zahmetli, daha fazla yer kaplayan, daha fazla güç harcayan, yayın endüstrisi özelliklerine sahip olmayan bir SDI kartı içeren, bu amaca özel bir PC kullanmak olabilirdi.

Crystal Vision ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 577 23 77 numaralı telefondan Teratek’i arayabilirsiniz.