Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Crystal Vision IBC 2022’de En Son IP/SDI Görüntü İşleme Çözümlerini Getirdi
Crystal Vision IBC 2022’de En Son IP/SDI Görüntü İşleme Çözümlerini Getirdi
24.09.2022 09:50

IBC 2022’de Crystal Vision, MARBLE medya işlemci donanımı için tümü IP, SDI veya aynı anda hem IP hem de SDI ile çalışabildiği için her türlü ortamda ideal olan, türünün en iyi görüntü işleme yazılımı uygulamalarını sergiledi. 1080p dahil olmak üzere ST 2022, ST 2110 ve 31 farklı SDI standardını destekleyen bu uygulamalar tarafından sunulan işlevler, chroma key, doğrusal bindirme, video gecikmesi, küfür önleme, renk düzeltme, yasa ve yönetmeliklere uygun hale getirme (legalising), resim içinde resim (PinP) ve arızaya karşı yedeğe güvenli geçişi içerir. Tek bir MARBLE-V1 kartı içeren ve küçük sistemlere önemli maliyet tasarrufu sağlayan MARBLE DT masa üstü kutusunun dünya çapında ilk tanıtımı IBC’de gerçekleştirildi. 

Crystal Vision’ın Avrupa’da chroma keyer çözümleri popüler.  Fuar katılımcıları yeni M-SAFIRE gerçek zamanlı chroma keyer yazılım uygulamasını deneyebildiler. Bu, endüstrinin SDI ile veya hibrid sistemler için aynı zamanda hem SDI hem de IP ile kullanılabilen ilk IP chroma keyer çözümü. M-SAFIRE, parazitsiz bindirmenin yanı sıra gelişmiş klip işleme, renk düzeltme, kenar küçültme, renk dağılımı işleme, ışık dengeleme ve gölge işleme dahil olmak üzere görüntüyü optimize etmek için çok sayıda araç sunar.

Crystal Vision ayrıca, istenmeyen veya rahatsız edici görüntü veya ses materyallerinin yayınlanmasını önlemek için tasarladığı M-CLEANIT küfür geciktirme yazılım uygulamasının yeni özelliklerini de gösterdi. Operatöre tepki vermesi için yeterli zamanı tanıma amaçlı M-CLEANIT, iki farklı video kaynağına veya bir web sayfasına temiz geçiş (clean switch), görüntüyü bulanıklaştırma, siyah veya mavi veya renkli çubuklar görüntüleme, tek tek ses kanallarının seslerini kesme ve başka bir ses kaynağına geçme dahil susturma/sansürleme seçenekleriyle bir IP veya SDI canlı içerik akışının 600 kareye kadar (1080i50’de 24 saniye) geciktirilmesine izin verir. 

IBC’de sergilenen diğer IP/SDI görüntü işleme uygulamaları arasında tümü yakın zamanda ek özelliklerle geliştirilmiş olan M-KEY lineer keyer, M-WEBKEY web sayfası keyer, M-PIP resim içinde resim cihazı, M-VIVID video geciktiriciler, M-COCO-2 renk düzeltici ve M-SAFESWITCH-2 arızaya karşı güvenli yönlendirme anahtarı yer aldı. 

Crystal Vision ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 577 23 77 numaralı telefondan Teratek’i arayabilirsiniz.