Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Güney Afrika’daki Popüler Oyun Yarışmasında grandMA3 Kullanılıyor
Güney Afrika’daki Popüler Oyun Yarışmasında grandMA3 Kullanılıyor
24.09.2022 10:16

Aydınlatma Tasarımcısı Ryan Lombard, Güney Afrika’nın en yeni DSTV oyun programı The Saturday Showdown’ın, aydınlatma ve video grafik içeriği çalışmalarında tamamıyla grandMA3 donanım ve yazılım çözümüne geçiş yapmak için en iyi zaman olduğuna karar verdi.

Program Johannesburg’daki Urban Brew Studio 10’da kaydedildi ve yayıncı Mzansi Magic için Red Pepper Productions tarafından prodüksiyonu gerçekleştirildi. Yerel ve birinci lig maçlarına ara verilen Cumartesi geceleri hayranları ekrana bağlamak için büyük ödüllü, aksiyon dolu, adrenalin dolu, spor temalı bir eğlence oyun programı olarak tasarlandı. 

Ryan, grafik ve aydınlatma için ana konsol olarak bir grandMA3 light’ı seçti ve oyunların farklı kısımları oynanırken tüm reaktif LX ve AV işaretlerini ipuçlarını tetiklemek için kullanılan bir grandMA3 onPC komut kanadı aracılığıyla erişilen ağ üzerindeki özel bir bilgisayarda çalışan grandMA3 onPC ile birlikte çalıştı

İki MA Network Switch ve bir grandMA3 sinyal işlem birimi de aydınlatma ve LED satıcısı Blond Productions tarafından teslim edilen paketin bir parçasıydı ve eksiksiz bir grandMA3 sistemi oluşturdu.

Showdown’da beş takım eleme yarışmasında karşı karşıya geldi ve hem genel bilgilerini hem de fiziksel koordinasyonlarını test eden beş oyun turunda yarıştı.

Michael Gill Designs tarafından tasarlanan ve SDS tarafından kurulan set, aksiyonun gerçekleştiği ve ilgili kısımlar için rakiplerin de oturduğu, yorumcu ve stüdyo kurulumun yer aldığı Arena ve Field olmak üzere iki alana ayrıldı.

Donatım (rig) üzerinde elli iki adet hareketli ışık vardı ve etrafta efektler ve hassas aydınlatma için kullanılıyor ve 60 adet Sceptron LED piksel çıtası (ve kendi kontrolörleri) ile Field da göz kamaştırıyordu ve grandMA3’ten yönetiliyordu.

Tarz ve şık bir görünüm elde etmek için efektler, nokta ve arena ışıkları olarak 62 adet LED ışık kaynağının yanı sıra, ustaca bir araya getirilen stadyum tipi ışıklar, yukarı yönlü ışıklar ve ışık direkleri için 120 adet LED PAR kullanılıyor.

Stüdyo çevresindeki çoklu LED yüzeylerinde görünen dijital içeriği kontrol eden sekiz ayrı video sinyali, bir Hippotizer Boreal+ Mk 2 medya sunucusundan grandMA3 sistemine alındı. Bunların çoğu oyunda neler olup bittiğiyle ilgiliydi, örneğin takımlar bir oyun kazandığında veya gol attığında, konsol ve ışık işaretleriyle birlikte tetiklenir. 

Örnek kameraları, oyun bilgisayarı canlı sinyali ve canlı skorlar arasında geçiş yapmak için kontrol odasından çoklu sinyaller MA sistemine aktarılıyor. Diğer grafiklerin üst üste bindirilebilmek arka planı kaldırmak için canlı skor görüntülerinin bölünmesi ve daha sonra chroma key gerekiyor ve bunların tümü grandMA3 ve medya sunucusundan kontrol ediliyor.

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.