Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo .edge Çok Yüksek Yoğunluklu SDI/IP Çevrim ve Yönlendirme Platformu
Lawo .edge Çok Yüksek Yoğunluklu SDI/IP Çevrim ve Yönlendirme Platformu
24.09.2022 10:18

Eskiden tek bir tesisle sınırlı olan şey, bugün ufkun ötesine uzanıyor: özel, genel ve hibrid bulutların yanı sıra uzak ve dağıtık iş akışları, prodüksiyon ortamını yeniden şekillendiriyor.

Bu akışkan durumdaki tek sabit şey, daha yüksek kapasitede SDI giriş ve çıkışlarına duyulan ihtiyaç. Lawo .edge bunu, 25GbE veya 100GbE hızlarla, inanılmaz derecede kompakt bir alanda ve kullanıcıların Lawo’dan beklediği tüm yönlendirme yetenekleriyle sağlar.

.edge, adeta çağrıldığında sihrini gerçekleştirmeye hazır bir yayın ve AV cini. Benzeri olmayan bir CAPEX/OPEX (sermaye harcaması/işletme harcaması) çözümü olan .edge, sınırlı bir süre için bile olsa yazılım lisansları aracılığıyla donanım ve yazılım işlevleri eklemeye olanak tanır.

Hizmet olarak hiper yoğunluk

.edge basitlik, esneklik, çeviklik ve ekonomik verimlilik göz önünde bulundurularak tasarlandı. Doğası gereği yazılım tanımlı, geleneksel SDI yönlendiriciler için zengin özellikli bir yedek olarak kullanılabilir ve gelişmiş özelliklerin mükemmel karışımını sağlamak için esnek yazılım lisanslarıyla genişletilebilir. Lawo .edge ile OPEX, CAPEX’i en net şekilde karşılar.

.edge’in kompakt 2RU kasası, SDI ve MADI arabirimi için 192 adede kadar HD-BNC konektörü barındırabilir ve 1152 x 1152 çapraz geçişlerin çok ötesinde matrisler sağlamak üzere kümelenebilir. Bir sonraki büyük SDI yönlendiriciniz IP yapılı, 24RU küçük olabilir, yalnızca 24x 100 Gbps ağ portlarını (diğer ürünlerin gerektirdiğinin üçte biri) tüketir ve yine de daha güçlü, ölçeklenebilir ve geleceğe dönük olabilir.

Bileşenler

.edge FRAME

.edge FRAME, sinyal işleme kanatları (Blade) ve arka I/O plakaları için yedek güç, koruyucu muhafaza ve sıcaklık kontrollü havalandırma sağlar. Yalnızca 2RU yüksekliği, dört adede kadar sinyal işleme kanadı ve dört adet 48 konektörlü arka GI/O plakası barındırır.

.edge PROCESSING BLADE 

.edge’in yüksek yoğunluklu sinyal işleme kanadı, yüksek yoğunluklu, yüksek performanslı 100 Gbps işlem için yüksek bant genişlikli belleğe (HBM) sahip en yeni nesil yüksek performanslı FPGA’lerı temel alır.

.edge kanatlar çalışırken takıp çıkarılabilir ve ağ yapısına bağlanmanın birden çok yolunu desteklemek üzere tasarlandılar. Her kanat, her biri özel bir LINK STATUS göstergesine sahip dört adet 25Gbps SFP28 ve iki adet 100Gbps QSFP28 portla donatıldı. 25GbE bağlantısı standart olup, 100GbE işleme opsiyonel bir lisansla etkinleştirilebilir.

.edge REAR I/O PLATE

.edge’in yüksek yoğunluklu arka I/O plakaları, 48 adet HD-BNC konektörle donatıldı. 2RU başına sınıfının en iyisi olan 192 I/O kapasitesi için bir kasaya dört adede kadar arka panel takılabilir.

48 konektörün tümü SD, HD, 3G ve 12G SDI video sinyalleri ve MADI ses sinyalleri için tam destek sağlar. 12 konektör yönlendirmeli girişlere ve ek olarak 12 konektör ise yönlendirmeli çıkışlara sahip. Kalan 24 konektör çift yönlüdür ve giriş veya çıkış olarak kullanılabilir.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.