Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Spring Studios NYC, Martin Çözümleri ile Etkinlik ve Prodüksiyonlarını Aydınlatıyor
Spring Studios NYC, Martin Çözümleri ile Etkinlik ve Prodüksiyonlarını Aydınlatıyor
24.09.2022 10:26

Spring Studios’a sayısız etkinlik ve prodüksiyonlar için çok yönlü, yüksek çıkışlı aydınlatma sağlamak için IMCD Lighting, Christie Lites tarafından sağlanan Martin MAC Ultra Performance ışık kaynaklarını seçti ve kurdu.

Spring, hem New York City’de hem de Londra’daki stüdyoları ile moda, yaşam tarzı ve lüks markalar için çeşitli iletişim hizmetleri sağlayan, çok yönlü bir ajans. New York stüdyosu, fotoğraf çekimleri, video prodüksiyonları ve canlı etkinlikler için kapsamlı bir sahne arkasına sahip, çok katlı bir alan olup, Wall Street Journal, New York Fashion Week ve WNBA dahil olmak üzere çok çeşitli müşterileri kendine çekiyor. Stüdyo, devasa pencerelerinden gelen güneş ışığıyla rekabet edebilecek modern özelliklere ve parlaklığa sahip yeni aydınlatma aygıtlarına ihtiyaç duyduğunda, Martin MAC Ultra Performance doğal bir seçim oldu.

IMCD Lighting Tasarımcısı Joe Hodge, “Spring Studios’ta Goldman Sachs, Microsoft ve Google gibi üst düzey kurumsal toplantılardan standart galalara, partilere, ürün tanıtımlarına ve büyük düğünlere kadar her şeyi yapıyoruz. Batıya bakan pencereleri olan mekânda güneş her zaman önemli bir unsur; esneklik, yoğunluk ve tutarlılık, sahne aydınlatmasında her zaman bir sorundu. Daha önce Martin MAC Viper’ları ve ardından MAC Encore’ları kullanıyorduk, ancak doğal ışıkla rekabet edebilmek için daha yoğun bir şey istedik. Ultra’yı ilk gördüğümde, benim mekânımda mükemmel şekilde çalışacağını anlamıştım.

46.500 lümene kadar projeksiyon, 1:7 zoom aralığı ve kapsamlı bir özellik paketi ile MAC Ultra Performance, çok çeşitli etkinliklere uyum sağlamak için gereken çıktıyı ve yetenekleri sunar. Ek olarak, ışık kaynağının gelişmiş renk karıştırma yetenekleri, Spring Studios’un çok farklı tiplerdeki müşteri listesinin görsel estetiğine kolayca uyan yaygın ışıklar (wash), ışık demetleri (beam) ve daha fazlasını sağlar. Bu özellikler, Hodge’u 2021’in başlarında Martin Roadshow’u ziyaret ettikten sonra Christie Lites’tan 24 adet MAC Ultra Performance kiralamaya ikna etmek için yeterliydi ve Spring’i New York City’de ışık kaynaklarını kullanan ilk stüdyolardan biri haline getirdi.

Hodge açıklama yaptı:“Yalnızca bir demoya bakmıştım ve düğmeye bastığımda ışıkları henüz hiç kullanmamıştım. Ne kadar yoğun ve çok yönlü olduklarına memnuniyetle şaşırdım. Geçmişte, sahne önünden sanatçıları aydınlatmak (front wash) için katmanlı 45 derecelik bir kirişte 12 ışık kaynağımız olurdu. Tüm bunlar, bir sahne için hiç de fena olmayan yaklaşık 350 fc’a (footcandle) ulaştı. Ama son zamanlarda aynı şeyi 45 derece zoom ile yapan altı adet Ultra kaynağım var ve 750 fc ışık yoğunluğu elde ediyorum. Yarısı kadar ışık kaynağıyla yarısıyla çıktıyı iki katından fazla artırdım, bu da kameranızı güneş ışığıyla dengelemek için çok iyi bir rakam.

Yüksek çıkış ve geniş renk yelpazesinin yanı sıra, MAC Ultra Performance’ın yenilikçi Extending Framing System’ı, Hodge ve aydınlatma ekibi için kullanışlı olduğunu kanıtladı. Son derece duyarlı ve kolay programlanabilen panjurlar, kirişin bir ucundan diğerine eğilebilir ve tam perde bloklamanın yanı sıra hassas kadrajlamaya izin verir.

Spring Studios, WNBA Draft, WSJ Future of Everything Festival ve CNN Citizen Konferansı da dahil olmak üzere bir dizi etkinlik ve prodüksiyonda MAC Ultra Performance ışık kaynaklarını kullandı. Hodge, armatürlerin tutarlı performansını ve uyarlanabilirliğini övdü ve gelecekteki projeler için Martin çözümlerini kullanmaya olan ilgisinin devam ettiğini kaydetti.

Martin ürünleriyle ilgili ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin Elektronik’i arayabilirsiniz.