Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony, VENICE Extension System 2 ve VENICE 2 Version 2.00 Aygıt Yazılımını Güncelledi
Sony, VENICE Extension System 2 ve VENICE 2 Version 2.00 Aygıt Yazılımını Güncelledi
24.09.2022 15:24

Sony, VENICE Extension System 2 ve Version 2.00 aygıt yazılımı güncellemesinin yayınlanması da dahil olmak üzere VENICE 2 sinema kamerası sistemi için yeni güncellemeler ve geliştirmeler yaptı.

VENICE Extension System 2

VENICE Extension System 2, orijinal VENICE Extension System’ın güncellenmiş bir modeli olup, ilk kez Amsterdam’daki IBC 2022’de Sony standında sergilendi. Extension System 2, kamera gövdesinin görüntü kalitesinde herhangi bir bozulma olmadan gerçek görüntü sensörü bloğundan ayrılmasını sağlayan bir bağlantı uzatma sistemi.

VENICE Extension System 2, hem VENICE hem de VENICE 2 ile uyumluluk da dahil olmak üzere orijinaline göre önemli geliştirmeler ekledi. Ayrıca, Extension System 2, tekrarlayıcıya ihtiyaç duymadan, 3 metrelik veya 12 metrelik bir kabloyla daha fazla hareket serbestliği ve uyumluluk sunar.

Küçük boyutu ve hafifliği sayesinde film yapımcıları, dar alanlarda çekim yapma, elde çalışma veya Extension System 2’yi gimballar ve vinçlere monte etme yetenekleriyle daha fazla yaratıcı özgürlük kazanırlar.

Ek olarak, Extension System 2, orijinal sistemle neredeyse aynı boyutta; 158 x 147 x 126 mm ölçülerinde ve yaklaşık 2,1 kg ağırlığında. Visual FX için çekim yaparken olduğu gibi ek özellikler için Extension System 2, kamera kafasında hareketi algılayan bir tilt/roll sensörü ile donatıldı. Bu bilgiyi meta veriye kaydeder ve bu veriyi kameranın SDI çıkışı aracılığıyla verir.

Ek işlevler için Extension System 2’de ayrıca dört adet atanabilir düğme bulunur ve bu da onu elde taşınabilir yapılandırmalar için ideal hale getirir. Bu özellik, butonlara ND filtrelerini değiştirme, REC Start/Stop ve benzeri işlevlerin için atanmasını sağlar.

VENICE 2 Version 2.00 aygıt yazılımı güncellemesi

VENICE 2 Version 2.00, yeni sensör modları, daha yüksek kayıt hızları, LED wall ve volume’lerle çalışmak için senkronizasyon işlevleri dahil olmak üzere prodüksiyon profesyonelleri tarafından özel olarak talep edilen yeni özellikler ve yetenekler getirdi.

Eklenen görüntüleyici modları ve kayıt hızları şunlar:

   Full Frame

   8.6K 17:9   

   48 fps’ye kadar   

   8.2K 2.39:1   

   72 fps’ye kadar

   8.1K 16:9

   48 fps’ye kadar

   Super 35 Anamorphic   

5.8K 4:3

   60 fps’ye kadar

   Super 35

   5.5K 2.39:1

   120 fps’ye kadar   

Ayrıca, VENICE 2 Version 2.00 aygıt yazılımı güncellemesi, odaklamaya yardımcı olmak için ek işlevler de getirir. Version 2.00, odaklama ve çekime yardımcı olmak için vizördeki dokuz konumdan birinin büyütülmesine izin verir. Yeni işlevler ayrıca kullanıcıların monitör çıkışından pik ve zebra gibi ayarlarla birlikte vizörle aynı görüntünün çıktısını yapmalarına olanak tanır. Oynatma işlevleri de iyileştirildi. Klipteki oynatma konumu artık görüntüleniyor ve kare kare oynatmaya izin veriyor. Artık EI meta verileri oynatma sırasında da uygulanıyor.

Sanal prodüksiyon için yeni işlevler de eklendi. Version 2.00 aygıt yazılımı güncellemesi, kamera üzerindeki yapaylıkları en aza indirene kadar kaydırmanıza olanak tanıyan Genlock’un faz kaydırması da dahil olmak üzere senkronizasyon işlevleri sağladı. Ek olarak, Genlock artık yüksek kare hızlarında çekim yaparken de kullanılabilir.