Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Singapur Ulusal Performans Sanatları Merkezinde 12 Adet MA Lighting grandMA3 Aydınlatma Konsolu
Singapur Ulusal Performans Sanatları Merkezinde 12 Adet MA Lighting grandMA3 Aydınlatma Konsolu
23.10.2022 21:40

Singapur’un ulusal sahne sanatları merkezi ve dünyanın en yoğun sanat merkezlerinden biri olan Esplanade – Theatres on the Bay, 12 adet yeni MA Lighting grandMA3 aydınlatma denetim konsoluna yatırım yaptı. Bu, sanat merkezinin en son aydınlatma kontrol teknolojisine ayak uydurmasını sağlamak için yapılan teknik yükseltmenin bir parçası.

MA’in eski konsolları Singapurlu distribütörü Total Solution Marketing Pte Ltd tarafından sağlanan yeni grandMA3’lerle değiştirme kararında, Heryadi Yusof (Aydınlatma Başkanı) ve Ismahadie Putra (Teknik Müdür) etkili oldu.

Heryadi, aydınlatma ekibinin, eskiyen aydınlatma masalarının yerini alabilecek çeşitli endüstri konsollarını keşfetmeyi de içeren kapsamlı bir satın alma sürecinden geçtiğini söyledi.

Heryadi, “Tüm konsollar, Esplanade’de sunulan farklı türlerdeki çeşitli yapımları destekleme esnekliğine sahip olmak dahil olmak üzere belirlediğimiz kriterlere göre incelendi” dedi. En son endüstri eğilimleriyle uyumlu olarak, çeşitli konsolların sunabileceği yeni teknolojilerin yanı sıra yerel distribütörden beklenen satış sonrası ve teknik desteği de dikkate aldılar.

Heryadi, “Açık bir ihale yapıldı ve kalite/maliyet oranı değerlendirmemizde grandMA3 en üst sırada yer aldı” dedi.

Satış, dört grandMA3 ışık, dört grandMA3 compact XT, iki grandMA3 compact ve iki grandMA3 onPC command wing XT’den oluşuyor.

Esplanade hala orijinal grandMA1 ve 2006 ile 2010’da iki parti halinde satın alınan 10 adet grandMA2’ye sahip, ancak bunlar grandMA3’ler çeşitli mekânlarda hizmete girdikten sonra aşamalı olarak kaldırılacak.

Şu anda grandMA üzerinde çalışan mekânlar arasında Konser Salonu, Tiyatro, Resital Stüdyosu, Tiyatro Stüdyosu ve Ek Stüdyo yer alıyor ve bunların tümü önümüzdeki aylarda grandMA3’e geçiş yapacak.

Heryadi ve Ismahadie şu anda yerel MA eğitim merkeziyle görüşüyor ve ilgili tüm aydınlatma teknisyenleri ve operatörlerinin grandMA3 eğitimi almaları için düzenlemeler yapıyor. Geçen yıldan bu yana çeşitli grandMA3 cihazlarını kullanıyor ve deniyorlar ve diğer özelliklerin yanı sıra gösteri verilerini depolamak ve yönetmek için birkaç yeni yol buldular.

Genel olarak MA Lighting hakkında konuşurken, 2018’den beri Esplanade’nin aydınlatma başkanı olan ve 2002’deki açılışından bu yana sanat merkezinde çalışan Heryadi, konsolların çok yönlü olduğunu ve basit sunumlardan müzik konserlerine ve karmaşık tiyatro prodüksiyonlara kadar çok çeşitli programlar için çalıştığını söyledi. 

Geçen Mart ayının sonunda Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesiyle Esplanade, 245 kişilik Resital Stüdyosu ve 220 kişilik Tiyatro Stüdyosu da dahil olmak üzere daha küçük performans mekânlarında artık tam kapasite çalışabiliyor. Daha geniş alanlarda ise yeni önlemler, kapasitelerde Konser Salonu için yaklaşık 1.200 ve Tiyatro için 1.400’e kadar bir artışa izin veriyor. Yeni Singtel Waterfront Tiyatrosu yaklaşık 600 kişilik tam kapasiteyle çalışabiliyor.

Doğal olarak, herkes sanat sektörünün coşkulu bir şekilde toparlanmasını ve Esplanade’nin halkı ve sanatçıları dinamik, canlı ve birinci sınıf müzik, dans, drama, ve diğer etkinliklerden oluşan programların keyfini çıkarması için tekrar konuk etmesini bekliyor.

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan Asimetrik’i arayabilirsiniz.