Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Haivision IBC 2022 Fuarında Bulut, IP ve 5G Görüntü Akış Teknolojilerindeki Yeniliklerini Sergiledi
Haivision IBC 2022 Fuarında Bulut, IP ve 5G Görüntü Akış Teknolojilerindeki Yeniliklerini Sergiledi
23.10.2022 22:24

Kritik önem taşıyan, gerçek zamanlı internet akışı, video ağı ve görsel işbirliği çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcılarından Haivision Systems Inc., şirketin kapsamlı ve yenilikçi IP, bulut ve mobil yayın video çözümlerini IBC2022’de sergiledi.

Amsterdam’daki RAI kongre merkezinde Haivision, yayına görüntü toplama/katkı (contribution) için yeni nesil 5G ve hücresel bağlantı birleştirme (bonding) teknolojisinin yanı sıra düşük gecikmeli video kodlama ve bulut tabanlı iş akışı yönetimi çözümlerini tanıttı. Haivision, IBC’de canlı spor, haber ve eğlenceye yönelik senkronize çok kameralı görüntü akış ve merkezi olmayan uzaktan prodüksiyon çözümlerini de sergiledi.

IBC ziyaretçileri, Haivision’ın aşağıdaki en son teknolojik yeniliklerini yakından inceleyebildiler:

Oyunun kuralını değiştiren 5G görüntü toplama:

 Haivision, çözüm portföyüne heyecan verici yeni bir ekleme de dahil olmak üzere her yerden canlı etkinlikler yayınlamak için en son 4K/UHD birleşik bağlantılı hücresel teknolojiyi sergiledi. Saf HEVC görüntü kalitesiyle ve hem SRT hem de SST protokolleriyle desteklenen, sınıfının en iyisi PRO460 görüntü vericisi ve çok yönlü StreamHub alıcı-vericiyi içeren Haivision mobil görüntü toplama/katkı çözümleri, 5G ağları üzerinden en büyük iş akışı esnekliğini ve en düşük uçtan uca gecikmeyi sunar..

Merkezi olmayan uzaktan prodüksiyon:

 Dünya çapında yayıncılar tarafından canlı uzaktan prodüksiyon için geniş çapta benimsenen Haivision Makito X4 serisi düşük gecikmeli görüntü kodlayıcıları ve kod çözücüleri, yayıncıların daha fazla etkinliği daha yüksek kalitede ve daha düşük maliyetle yayınlamalarını sağlar. Görüntü profesyonelleri, çoklu kamera senkronizasyonu ile her açıdan çekim yapabilir, şirket içi veya bulut iş akışlarına katkıda bulunabilir ve merkezi olmayan ekiplerle sorunsuz bir şekilde işbirliği yapabilirler.

Geleceğe hazır bulut iş akışları:

 Haivision, canlı görüntü akışlarının, kod dönüştürmelerin ve yönlendirme iş akışlarının sezgisel merkezi yönetimi için yeni bulut teknolojisini sergiledi. Bir tarayıcı kullanıcı arayüzünden yayıncılar, nerede olurlarsa olsunlar tüm mobil vericilerini ve kablolu video cihazlarını uzaktan yönetebilir ve iş akışı unsurlarını düzenleyerek kurulum süresini en aza indirebilir ve kamera operatörleri, teknik personel ve sahadaki çalışanlar için çalışmayı basitleştirebilir.

Haivision Yayın Ürünleri Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ghislain Colette “Bu yılki IBC’de yayınlara görüntü katkısı toplamanın geleceğine ilişkin vizyonumuzu paylaştık. Aviwest’i satın almamızın ardından, uzaktan prodüksiyon çözümleri portföyümüz her zamankinden daha kapsamlı ve güçlü hale geldi. Canlı yayını daha kolay, sürdürülebilir ve uygun maliyetli hale getirmek için en son bulut, IP ve 5G yeniliklerimizden ve genişletilmiş canlı görüntü toplama ürün portföyümüzden nasıl yararlanabileceklerini müşterilerimize yüz yüze göstermenin heyecanını duyduk.

Haivision ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.