Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tradertv.Live, İş Akışını Blackmagic Studio Camera 4K Pro ve Atem Constellation 8K ile Büyütüyor
Tradertv.Live, İş Akışını Blackmagic Studio Camera 4K Pro ve Atem Constellation 8K ile Büyütüyor
23.10.2022 22:33

Blackmagic Design, TraderTV.Live’nin, aynı ismi taşıyan YouTube kanalındaki sekiz saatlik günlük programın çekimleri ve canlı yayını için Blackmagic Studio Camera 4K Pro kameraları ve ATEM Constellation 8K canlı prodüksiyon switcher’lerini kullandığını duyurdu. 340.000’den fazla aboneye ulaşan kanalda, izleyicilerin piyasaya nasıl yaklaşılacağını toplam deneyimi 50 yılı aşan ticaret adamlarından doğrudan öğrenmeleri için gidebilecekleri günlük program haline geldi.

TraderTV.Live, dünyanın en büyük günlük ticaret şirketi olan Day Trade The World (DTTW) için şirket içi bir eğitim aracı olarak doğdu. Tüm dünyada 3.000’den fazla borsacı ve 300 tescilli ticari işlem odasına sahip olan DTTW için asıl zorluk, borsacılara piyasaya günlük olarak nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğretmekti. TraderTV.Live’nin arkasındaki temel kavram, tıpkı finansal örgütlerin piyasaları yatırımcılara getirdiği gibi piyasaları borsacılara getirmekti, ancak ekip, TraderTV.Live’nin çok daha geniş bir kitleye hitap ettiğini kısa sürede keşfetti ve YouTube’de izlenmesi için halka açtı. İlgili bir izleyici kitlesiyle ilk başarıyı elde eden ekip, daha da büyümek istedi. Büyümek için TraderTV.Live ekibi, entegre edilmiş bir Blackmagic Design iş akışına terfi etmeyi seçti.

TraderTV.Live sunucularından biri olan Brendan Wickens, şunları belirtti: “Büyük başarı elde etmek, gerçekten hızlı bir şekilde işi büyütmemiz gerektiği anlamına geliyordu. Pandemi boyunca insanlar evde mahsur kaldığından, izleyicilere her gün piyasada neler olup bittiğine dair bir ‘anbean olanları’ gösterme fırsatını yakaladık.

Ekip, daha önceden sahip oldukları Blackmagic Studio Camera 4K’lara ilaveten, ana stüdyo kameraları olarak üç Blackmagic Studio Camera 4K Pro dahil etti. Kameranın güçlü ISO’sunun, aydınlatma fark etmeksizin gösteriyi kaydetmelerini sağladığını belirten Kıdemli Prodüksiyon Teknisyeni Lucas Romanenko, şunları söyledi:

Blackmagic Studio Camera 4K Pro’ları seçmenin ardındaki ana kararların tümü, esneklik ve stüdyomuzu geleceğe hazır hale getirmekle ilgiliydi. Şu anda istediğimiz görünümü ve iş akışını elde etmemize imkan vereceklerini biliyorduk ve aynı zamanda yatırımımızın gelecekte çok yol kat edeceğini de biliyorduk. Örneğin bu kameralar, 10G Ethernet bağlantısı sayesinde eninde sonunda SDI’dan terfi etmemizi sağlayacak.

Ekip ayrıca canlı akışı güçlendirmek için; iki ATEM Constellation 8K, ATEM Camera Control Panel, ATEM 2 M/E Broadcast Panel ve ATEM 1 M/E Advanced Panel kullanıyor.

Romanenko, şunları belirtti: “Kameralar, bilgisayar girişleri ve medya oynatıcı kaynakları arasında paylaşılan yaklaşık 30 kaynakla, tüm iş akışını ATEM Constellation 8K mümkün kılıyor. XML özelliği süper kullanışlı ve zaman zaman kurtarıcımız oldu. Tüm switcher düzeni, tek XML dosyasına kaydedilebiliyor, böylece yedeklerimiz oluyor ve hiçbir şeyi kaybetmiyoruz. Sekiz saatlik yayınımızın iki kişi tarafından yürütüldüğü göz önüne alındığında, bu önemli. İkinci ATEM Constellation 8K’mız esasen favori yedeğimiz olarak çalışıyor, neyse ki nadiren kullanmak zorunda kaldık.

Smart Videohub 40x40 yönlendiriciden sinyal girişlerini alan birkaç HyperDeck Studio HD Mini ve HyperDeck Studio 12G yayın disk kaydedicileri kayıt için kullanılıyor. Ekip, gösteriler sırasında sunucu tarafından başlatılan animasyon ve grafik oynatımı için HyperDeck’leri kullanmayı planlıyor.

Günlük ticaret çok fazla risk teşkil etse de TraderTV.Live ekibi hiç riske girmiyor. Gelecekte bir Blackmagic Design iş akışı oluşturmaya devam etmeyi seçmelerindeki kararlarındaki iki önemli faktör olarak, kullanım kolaylığını ve kolay entegrasyonu gösteriyorlar.

TraderTV.Live çözüm mimarı Marc Hoekema, şunları söyledi: “Entegrasyon gerçekten önemliydi. Önceden iş akışımız kopuktu ve her şey dolambaçlı ve aşırı karmaşıktı. Oysa şimdi, Blackmagic Design iş akışımızla her şey kompakt ve kullanımı kolay bir sisteme entegre edildi.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.