Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Vasco Rossi, VASCO LIVE 2022 Turnesinde DiGiCo’nun Quantum 338 ile Heyecan Verici Performanslar Sundu
Vasco Rossi, VASCO LIVE 2022 Turnesinde DiGiCo’nun Quantum 338 ile Heyecan Verici Performanslar Sundu
24.11.2022 11:04

Yaşam tarzı tercihi ve şarkılarındaki sözlerden dolayı sürekli eleştiri aldığı için kendisine ‘provoca(u)tore’ (‘kışkırtıcı yazar’ anlamında bir İtalyanca birleşik sözcük) diyen Vasco Rossi, dünya çapında bir rock efsanesi. 2017’de kendi memleketi Modena bölgesindeki konserinde 225.173 biletle, şimdiye kadarki tek konserde en yüksek satış rekorunu kırdı. Son stadyum turnesi VASCO NON STOP LIVE 019’un büyük başarısından sonra, ve bugünlerde çıkan Siamo qui albümünden hemen önce Vasco, biletlerinin tamamı hızla tükenen 11 konser vererek canlı sahneye dönüşünü gerçek bir heyecan ile kutladı. İtalyan kiralama şirketi Agora tarafından sağlanan DiGiCo konsolları, hem izleyici alanına (FOH) hem de monitör pozisyonlarına yerleştirildi. Vasco’nun uzun süredir ses mühendisi olan Andrea Corsellini, FOH konumunda bir çift Quantum 338 kullandı.

Corsellini’ye göre, etkileyici canlı performanslarıyla tanınan Vasco Rossi gibi yüksek kalibreli bir sanatçı, da en yüksek prodüksiyon seviyesini de korumalı. Bu turne için kurulumda, hepsi bir Optocore fiber optik döngü (fiber loop) ile bağlı Quantum 338’lerin yanı sıra, ikisi monitörler için, ikisi FoH için ve biri efektler için olmak üzere sahnede beş DiGiCo SD-Rack vardı.  

Toplam 98 giriş, 24 stereo grup, 16 stereo aux ve sekiz matris girişi kullanan Corsellini, daha sonra L-Acoustics K Series sisteminin bir bölümüne ve bir grup çıkışına atanan bir stereo çıkışa bant miksinin bir grubunu; başka bir kısma ayrılmış olan diğer bir stereo çıkışa da ana vokal miksinin bir grup çıkışını atadı. “Bu harika konsollardan her bir noktasından yararlandım!” dedi.

DiGiCo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.