Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > PHABRIX QxP 12G SDI ve 25G IP Profesyonel Test Cihazı
PHABRIX QxP 12G SDI ve 25G IP Profesyonel Test Cihazı
24.11.2022 11:07

PHABRIX, geleneksel ama bir bakıma da farklı bir dalga şekli monitörünün (waveform monitor) ilk örneğini sunar. QxL Rasterizer’ın kendi sınıfında öncü özelliklerini ve esnekliğini devralan QxP, entegre bir 3U çoklu dokunmatik LCD ekrana, entegre bir V-Mount veya G-Mount pil plakasına, entegre şebeke gerilimi PSU ve 12V harici DC girişine sahip. Artık endüstri standardı kamera pillerini kullanarak portatif bir yapıda 12G SDI ve 25G ST 2110 standartlarına uygunluğu izleme olanağına sahipsiniz.

En iyi dalga şekillerini sunan QxP, sette SDR veya HDR prodüksiyonlar, renk derecelendirme, gölgelendirme veya QC, MCR, mühendislik ve Ar-Ge ortamlarında aynı ölçüde kullanışlı. Kullanıcı, entegre ekranı kullanmakta veya harici bir HDMI monitör takmakta ve aynı anda 16 adede kadar enstrümanı görüntülemek için esnek araç düzenini kullanmakta özgür. NoVNC ve 2110-20 akışı olarak UI dahil olmak üzere zengin uzaktan erişim seçenekleri, geleneksel bir rasterizer’in tüm operasyonel esnekliğini sağlar.

QxP, standart olarak SMPTE ST 2110, 2022-6 ve çok çeşitli formatları destekler. Zengin opsiyonlar için sahada yükseltmeler mevcut: UHD/4K, IP-MEAS, HDR, Dolby E kod çözme, PCAP yakalama, EUHD ve kapsamlı AV-ANC test sinyal üretimi. Fabrikada takılan opsiyonlar, mühendislik kalitesinde veri görünümü ve opsiyonel gelişmiş SDI-STRESS araç seti ile SDI arabirimleri veya RTE gerçek zamanlı SDI göz (eye) ve seğirme (jitter) analizi sağlar.

Gerçek zamanlı IP iş akışlarında QxP, tamamen yedekli medya ağı operasyonu için bağlantı noktaları üzerinde ST 2022-7 Seamless IP Protection Switching (SIPS) ve her iki ortamda bağımsız PTP takipçileri ile genel SFP28/25 GbE arabirimlerinde HD/3G/UHD/EUHD 2110 yüklerinin eş zamanlı üretimini ve analizini destekler (tümü AMWA NMOS IS-04 ve IS-05 ile).

HD, UHD, SDR, HDR, SDI, IP, geleneksel veya uzaktan prodüksiyonda çalışan QxP, yeni nesil iş akışlarına geçiş yaparken eksiksiz operasyonel esneklik için gereken kullanıcı tarafından yapılandırılabilme imkânını ve gelişmiş araçları bir araya getirir.

Entegre 1920 x 1200, 7 inç LCD dokunmatik ekranlı 3U ölçüm cihazı

QxP monitörün entegre 7 inç çoklu dokunmatik LCD ekranı, Qx serisine yeni bir kontrol katmanı ekledi. Qx Serisinin yenilikçi uygulama tabanlı grafik kullanıcı arayüzünü (GUI) temel cihazda kullanıcılar, artık gerekli tüm düzenlemeleri ön ekrandan yapılandırabilir ve izleyebilirler; çeşitli boyutlarda 16 adede kadar ölçüm aygıtı yapılandırılabilir. Harici bir HDMI monitör takıldığında, QxP monitörü geleneksel bir rasterizer olarak kullanıyormuşsunuz gibi bir deneyim yaşanır.

Sınıfında öncü dalga şekli testi ve ölçüm izleme

QxP, hem SDR hem de HDR kaynakları için yüksek kaliteli gösterimler sağlama esnekliğine sahip PHABRIX’in yeni, sınıfında lider dalga şekli izleme özelliğine sahip. Bunu CIE tabloları, yanlış renk ısı haritası/vurgulama, vektörskop ve hem SDI hem de ST 2110 standartlarında çok çeşitli SDR ve HDR formatlarının üretim ve analiz desteği de eklenince QxP, kritik QC, MCR, renk derecelendirme ve gölgelendirme ortamları için çok kullanışlı hale geliyor. 

12G-SDI fiziksel katman & stres

QxP, göz genliği, geçiş süreleri ve overshoot dahil olmak üzere herhangi bir SMPTE uygunluk sorununu anında vurgulayan Real-Time Eye teknolojisi dahil olmak üzere bir 12G/6G/3G/HD-SDI fiziksel katman analizi opsiyonu sunar. SDI-STRESS araç seti, bir histogram kaplama/bindirme ve göz genliğinin tespiti ile Shorth Mean/Mode sağlar. PRBS-7, 9, 15, 23, 31’in PRBS üretimi ve analizi, bağlantı bit hata oranlarının (Bit Error Rate) deterministik ölçümüne izin verir.

AMWA NMOS araç seti

Bir NMOS denetleyicisi ve ilgili ağ topolojisi ile entegre edildiğinde esneklik sağlayan bir AMWA NMOS araçları paketi var. Desteklenen protokoller: IS-04 v1.0, 1.1, 1.2, 1.3 IS-05 1.02, 1.1 ve IS-09 PTP alanı. 

Manuel, mDNS, DNS-SD ve DHCP ile hem bant içi hem de bant dışı kontrol topolojilerinin sağlanır. Göndericiler ve alıcılar, tek veya çift NMOS uç noktaları şeklinde bağımsız olarak yapılandırılabilir.

Analiz ve izleme araç seti

Resim görünümü, dalga şekli, vektörskop, 32 kanal ses ölçümü, Dolby formatlarının tespiti, ANC durumu ve yükü, 708 kapalı yazılarda ve Ancillary Time Code’da (ATC) ekranda OP47 ve CEA-608 gösterimi ve gelişmiş kontrol ve günlük olay kaydı (logging), standart olarak sağlanır.

DOLBY E kod çözücü ve meta veri analizörü

Dolby E Decoder and Metadata Analyzer seçeneği, seçilen bir Dolby E veya ED2 ses akışında bulunan Dolby E meta verilerinin net ve erişilebilir bir görünümünü sağlar. Ayrıca bir SDI veya ST 2022-6 yayın zincirindeki ses sinyalinde yer alan Dolby E paketlerinin doğru zamanlanmasının kontrol edilmesini sağlar. Dolby E’nin doğru şekilde oluşturulup oluşturulmadığını ve uydu bağlantıları, yönlendiriciler, anahtarlayıcılar gibi ağ ekipmanları tarafından şeffaf bir şekilde aktarılıp aktarılmadığı kontrol edilebilir.

PHABRIX ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için 0312 438 68 18 numaralı telefondan Türkiye Tek Yetkili Satıcısı İdeaPro’yu arayabilir, www.ideapro.com.tr  web sitesini ziyaret edebilir ya da info@ideapro.com.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.