Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Görüntü Yönetmeni ve Sony FX9 Sahibi Kameraman David Wells ile Kamera Arkası
Görüntü Yönetmeni ve Sony FX9 Sahibi Kameraman David Wells ile Kamera Arkası
02.01.2023 17:41

Görüntü yönetmeni David Wells, Dallas’ta bir IKEA reklamı, Şükran Gününden sonra bir bakkal zinciri reklamı çekti ve Tito’s votkanın Noel reklamını bekliyor. 2020 yılından beri tam zamanlı bir serbest görüntü yönetmeni olan Wells, tüm çalışmalarını Sony FX9 ile çekiyor.

Wells, henüz iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce reklam çekimi yolculuğuna başladı. Daha önce belgesel görüntü yönetmeniydi. “Nasıl yapılacağını bildiğim büyük reklam filmleri çekiyordum, ama gerçekten nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz çünkü daha önce hiç yapmadınız. Bence iyi film yapımcılarının harika içgüdüleri var ve sizi her zaman bitiş çizgisine ulaştıran da bu oluyor.

Wells, görüntü yönetmeni olmak için eğitim almadı; mimarlık bölümünden derece ile mezun oldu. Ama gizli bir hayali vardı: filmler üzerinde çalışmak. Abone olduğu bir spor yayıncısıyla şans eseri karşılaşması, eline bir sinema kamerası geçmesine neden oldu ve böylece hızlandırılmış sinematografi kursuna başladı.

Bazen, direkt içine dalmaktan başka başlamanın doğru bir yolu yoktur. Ben hep film çekiyordum, sadece henüz bir film yapmamıştım.

Kameraman ve görüntü yönetmeni için FX9 neden kolay?

 Austin’de yaşayan Wells, FloSports ile belgesel çekmeyi öğrendikten ve ardından ilk birkaç reklamını çektikten sonra kendi kamerasını alma zamanının geldiğine karar verdi.

Kendi FX9 kameramı satın aldım. Orada burada başka kameralar kiralıyoruz, ancak son üç yıldır FX9 benim asıl kameram oldu.

Aksesuarlara ve bağlantı parçalarına kolayca erişilebilmesi de Wells için bu tercihinde büyük bir rol oynuyor.

Sony’nin bu piyasada çok baskın olması nedeniyle herkes bir E-mount adaptörü üretiyor. Ve herkes FX9 için bin tane satış sonrası ürün sunuyor, bu yüzden kamerayı ihtiyacınız olan şekilde uyarlamak için düşünebileceğiniz her ayrıntı var.

FX9’da çekim yapmak için alınan son dakika kararı 

Wells açıklama yaptı: “Yönetmen Karsten Winegeart beni Under Armour Project Rock 5 Shoe Launch’un görüntü yönetmenliğine getirdi. Bu gerçekten harika bir projeydi. Ama yönetmen başka bir kamerayla çekilmesini istedi, ve biz onu düzgün çalıştıramadık. Teradek için pil adaptör plakası bağlanmıyordu. Yanımızda FX9 vardı, bu kameradan neler elde edebileceğimi biliyordum ve bu yüzden FX9 kamerayla çektik ve çok güzel oldu.

Wells’in kumarı işe yaradı. Reklam başarılı oldu ve ekibi, The Rock’tan özel bir teşekkür aldı. “Çekimi yapmak gerçekten eğlenceliydi. Hepsini FX9’da çektik. Gerçekten çok iyi sonuç veren işlerimin çoğunu FX9’da çektim.