Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Allen & Heath dLive CTi1500 Konsol, Latin Grammy Ödüllü Sanatçı Carla Morrison Konserlerinde
Allen & Heath dLive CTi1500 Konsol, Latin Grammy Ödüllü Sanatçı Carla Morrison Konserlerinde
02.01.2023 17:42

Kaliforniya’da yaşayan Ses Mühendisi Jerry Lopez, 2015 yılından beri bir dLive kullanıcısı. Zamanla, Allen & Heath markasının en üst düzey ürününe olan takdiri artmaya devam etti. Şu anda Jerry Rig Audio & Creative Solutions adında, dLive konsollara sahip bir kiralama ve prodüksiyon firması işletiyor. Lopez, “Sekiz tane dLive sistemine sahibim. Allen & Heath, sürekli olarak yeni özelliklerle güncelleme yapması açısından işleri gerçekten doğru yapıyor.” dedi. 

Şu anda Lopez, Latin Grammy ödüllü şarkıcı/söz yazarı Carla Morrison ve dLive ile turnede. Lopez açıklama yaptı: “dLive konsolun MCA özelliği sayesinde, kompakt CTi1500 kontrol yüzeyimle Carla için hem izleyici alanını (FoH) hem de monitörleri çalıştırabiliyorum. Üst katmanımda gerekli olan fader miktarını en aza indirebilmek için ses sızmalarını (spill) ayarladım.

Lopez ayrıca, sistemin eksiksiz 128 kanallı 96kHz FPGA sinyal işlemesini yöneten bir DM0 dLive Mixrack ve sahne genelinde dağıtılmış I/O için 4 adet de DX168s sahne kutusunu (stagebox) da beraberinde götürüyor. Lopez şöyle dedi: “İlk sahne kutusu davullar için. İkincisini kulak içi monitörler için, bir diğerini de kablosuz sinyaller için kullanıyorum.” DX sahne kutularının her biri, portatif bir yapıda 16 adet dLive mikrofon ön yükselteci ve 8 hat çıkışı sağlar, ve ayrıca standart bir 19” aygıt rafına da monte edilebilir. 

Sinyal işleme açısından Lopez, turnede dLive’ın DEEP emülasyonlarından tam olarak yararlandığını belirtti: “Her bir mikrofon kanalında sıcaklık ve renklendirme için ön yükselteç (preamp) modelleri kullanıyorum. OptTronik kompresörü de her kanalda kullanıyorum.” Lopez, ana miksi için dLive Firmware V1.9’da eklenen yeni Bus Compressor’ı kullanıyor. DEEP Bus kompresör modeli, efsanevi bir VCA veri yolu (bus) kompresörünün sesini dLive konsola getirdi.

Lopez ayrıca, yalnızca çok kanallı izleme ve S Virtual Soundcheck (sanal ses kontrolü) için kullandığı 128 kanallı 96kHz Waves modülüne sahip: “Harici bir eklenti sunucusuyla işleri karmaşıklaştırmaya gerek görmüyorum. Kullanabildiğim tüm dLive sinyal işleme kapasitesiyle, her şeyin kompakt olmasını tercih ederim. Büyük bir ekibe ihtiyaç duymadan her şeyi hızlı bir şekilde ayarlayabilir ve miksi eğlenceli bir şekilde yapabiliyorum.

Allen&Heath ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.