Hayatın olağan akışı içerisinde büyük şirketler kısa sürede daha fazla personeline ulaşmak maksadıyla yeni arayışlar içerisine girmiştir. İnsan kaynaklarına verilen önemin ön plana çıkmasıyla yöneticiler bütün çalışanlarına ulaşmayı hedeflemektedir.
Gelişen teknoloji ile bilginin doğru ve hedef kitlesine uygun olarak hazırlanması önem arz etmektedir. Yapılan işlerde verimin en yüksek seviyeye çıkarılması şirketlerin bünyesinde bulunan personelin doğru motive edilmesiyle gerçekleşmektedir. Bu motivasyon ile de çalışanların aidiyet duygusu yükseltilerek emel birliğinde bulunmaları sağlanabilmektedir. İşte bu noktada kitle iletişim cihazları boy göstermektedir.
Pandemi dönemi ile birlikte günümüzde ofisten, evden ve hibrid olacak şekilde yeni istihdam modellerinin ortaya çıkmasıyla şirketler bünyelerine küçük de olsa yayıncılık bölümleri katmaktadır. Yapılan işlerin yüksek verimliliğini gören şirketler kiralama usulü ile yaptıkları işleri kendi stüdyolarını kurarak kendileri yapmak istemektedir. Böylece maliyet-etkin bir politika izlenerek bütün faydalara ek olarak zamandan da tasarruf sağlanabilmektedir.
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürlüğü, kurdukları stüdyoları ile uzaktan yaptıkları toplantılarına daha profesyonel bir yaklaşım kazandırmayı hedeflemektedir. Ayrıca gerekli eğitimlerini ve değerlendirme videolarını kendileri hazırlayarak personelleri ile güncel verileri paylaşabileceklerdir. Kuruluşlarında bulunan bu mini stüdyonun diğer bir faydası da çekim yapılıp yapılmamasına karar vermenin artık çok kolay olmasıdır. Olmayan bir sistemin geçici olarak kurulmasını organize etmek ayrıca iş yükü getirmekte ve personel üzerinde atalete sebep olmaktadır. Mevcut bir stüdyo ise kafadaki bütün soru işaretlerini yok etmekte ve yapılan işe odaklanmayı sağlamaktadır.
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6KG2 kamerasını tercih eden Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürlüğü çekilen görüntülerin kurgusunu DaVinci Resolve yazılımı ile yapacaklardır. Yapılan çekimlerde basit bir veri aktarımından ziyade anlatılmak istenen konunun hedef kitleye daha etkin aktarılabilmesi için prompter kullanılması değerlendirilmiştir. Böylece katılımcılar her ne kadar ekran karşısından izleyecek olsalar da göz temasının kesilmemesi ve hitabetin güçlü olmasını sağlamak maksadıyla Fortinge PROS17 prompter faaliyete geçirilmiştir.
Ortaya çıkan her üründen sonra daha iyisini ortaya çıkarmak için yeni fikirler ile 4K Promedya danışmanlığında stüdyo kurulumu tamamlanmıştır.
Projede kullanılan ürünler hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 00 30 numaralı telefondan 4K Promedya’yı arayabilirsiniz.