Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > RomTek Electronics SRL, AJA Gear ile Profesyonel Düzeyde Bir Mini Stüdyoyu Nasıl Oluşturdu?
RomTek Electronics SRL, AJA Gear ile Profesyonel Düzeyde Bir Mini Stüdyoyu Nasıl Oluşturdu?
20.03.2023 11:01

Kendini çeşitli endüstriler için ekipman, çözümler ve mühendislik hizmetleri sunmaya adamış bir şirket olan Romanya merkezli RomTek Electronics SRL, kullandığı araçları belirlemede yüksek bir çıta belirlemiş ve müşterilerine önermiştir. Karar verme sürecine yardımcı olmak ve içeriği yakalamak için yerel bir kaynak sağlamak amacıyla RomTek, “demo odası” adı verilen çok işlevli bir alan oluşturdu. AJA çözümleri de dahil olmak üzere gerekli teçhizatla donatılan ortam, gelişmiş videolar üretmek ve yeni ürünler ile iş akışlarını test etmek için ideal. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için geçtiğimiz günlerde RomTek’in Ses/Video/TV/Film İş Geliştirme Direktörü Corneliu Cristian Gheorghiu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

RomTek hakkında bilgi alabilir miyiz? 

1998 yılında kurulan RomTek, üç uzmanlığa sahip özel bir şirkettir: Ses/Video/TV/Film (A/V/TV/F), Telekomünikasyon (Telekom) ve Test & Ölçüm ve Eğitim Eğitim Platformları (T&M – ETP). Ekibimiz yaklaşık 15 kişi ve Romanya ve Boğdan Cumhuriyeti’ndeki müşterilere ekipmanların güvenliğini sağlama, çözümler oluşturma, ekipman tedarik etme ve her birini kendi özel ihtiyaçlarına ve sektöre göre özelleştirerek iş akışlarını tasarlama konusunda yardımcı oluyoruz.

Tipik bir gün sizin için nasıl geçiyor?

İşimizin Ses/Video/TV/Film yönüne odaklanıyorum. Bu, beni teknoloji trendlerini öngörmeye ve hızla adapte etmeye, ortak tedarikçilerimizle ilişkileri güçlendirmeye ve genişletmeye, diğer RomTek iş segmentlerimizi belirleyip bunlarla sinerji yaratmaya ve yerleşik ya da yeni alanlarda pazar payını artırmak için çalışmaya zorlayan bir rol. Tipik olarak, her güne programımı, yapılacaklar listemi ve e-postaları gözden geçirerek başlarım, ardından etkinliklere öncelik veririm ve gerektiğinde görevler atarım. Günüm, değişkenlik gösterse de, ihtiyaçlar ortaya çıktıkça müşterilere son derece duyarlı olmaya devam ederken, şirket içi toplantıları, müşteri ziyaretlerini/çağrılarını, projeleri ele almayı, teklifleri üretmeyi ve profesyonel okumaları/videoları kaydetmeyi içeriyor.

İşinizin en sevdiğiniz ve en sevmediğiniz yönleri neler?

Yapım gereği bir inşaatçıyım, bu yüzden projelerin ve fırsatların nasıl gerçeğe dönüştüğünü görmek hoşuma gidiyor. Bence işimin en zorlayıcı yönü, bu nihai hedeflere ulaşmak için farklı kişilik tiplerindeki ve kültürel geçmişlerdeki kişilikleri yönlendirmek.

RomTek’in demo odası hakkında bilgi alalbilir miyiz?

Demo odamız, 12 kişiye kadar bir araya gelerek, 25 kişiye kadar canlı bir izleyici kitlesine sunum yapmak, gösteri ve eğitim amaçlı kullanmak veya kaliteli prodüksiyonlar oluşturmak için dönüştürülebilen bir alandır. Modüler mobilyalara, mobil 100 inçlik profesyonel bir TV ekranına ve on dakikadan daha kısa sürede yapılandırmayı değiştirebilmemiz için geri çekilebilir bir yeşil ekrana sahiptir.

Prodüksiyon açısından demo odası, şirketimizin portföyündeki önemli markaların ekipmanlarıyla donatılmış küçük bir TV stüdyosudur; AJA’nın KUMO 1616-12G yönlendiricisi, KUMO CP kontrol paneli, HELO Plus H.264 akış çözümü ve çeşitli Mini Dönüştürücüler dahil. Demo odasındaki ekipman hızla değiştirilebilir, böylece oda kolayca yeniden kullanılabilir ve demo hedeflerine göre çeşitli teknolojiler kullanıma sunulabilir. Sıradan pazarlama sunumlarının aksine canlı deneyim hissini korurken sanal arka planlar yakalayabilir, TV monitörünü kullanabilir veya diğer fiziksel arka planları kullanabiliriz.

AJA, kalitesi, güvenilirliği ve değeri nedeniyle portföyümüz için her zaman önemli bir marka olmuştur. Bu nedenle doğal olarak demo odası iş akışımız için iyi bir yapıştırıcıdır. AJA KUMO 1616-12G yönlendirici ve KUMO CP kontrol paneli sınıfının en iyisidir ve AJA HELO Plus akış çözümünün, test ettiğimiz diğer tüm akış çözümlerinden çok daha güvenilir olduğu kanıtlanmıştır. Üretim kalitesi ve yılların verdiği birinci elden tecrübeye dayanarak AJA ekipmanlarının sağlam olduğunu söyleyebilirim. Birçok müşterimizin AJA’yı keşfettikten sonra alternatif markaları veya ürünleri düşünmeyeceklerini biliyorum.

Hangi endüstri ve teknoloji trendlerini takip ediyorsunuz ve neden?

Birkaç G/Ç bağlantı noktası arasında sinyal değiştirme/yönlendirme/dönüştürme görevlerini gerçekleştirebilen sanal prodüksiyon, robotik kameralar/kafalar, yapay zeka tabanlı araçlar ve çok işlevli işleme platformları ile ilgili gelişmeleri bizzat takip ediyorum. IP’nin benimsenmesi, yüksek yönetim maliyetleri ile yavaş standardizasyon arasında hala geride kaldığından, şimdilik bu platformların SDI’yı yönetmesi önemlidir.


AJA KUMO Hakkında

AJA yönlendiricileri, tesislerde, naklen yayın araçlarında, post süitlerinde ve daha fazlasında kullanım için hafif, kompakt form faktörlerinde kullanışlı, yoğun bir yönlendirme çözümü sağlar. KUMO, çoklu konektör yoğunluklarında, 3G-SDI ve 12G-SDI seçeneklerinde mevcuttur. KUMO’nun, IP yapılandırması için uygun USB bağlantı noktalarına sahip kaynak ve hedef yönlendirmeye hızlı fiziksel erişim için isteğe bağlı kontrol panelleri ile güncellenmesi, yapılandırılması ve kontrol edilmesi kolaydır. Ayrıca tüm modeller, yerleşik Ethernet bağlantısı ile bir ağ üzerinden entegre web tarayıcı erişimi sunar.


AJA HELO Plus Hakkında

AJA HELO Plus, kompakt, gelişmiş bir H.264 akış ve kayıt bağımsız cihazıdır. HELO Plus, bir içerik dağıtım ağına 1080p60’a kadar akış yapma ve aynı anda kaydetme özelliğiyle hem SDI hem de HDMI G/Ç sunar. İki ayrı akış hedefi ayarlanabilir ve SD kart, USB depolama ve NFS veya CIFS ağ depolama kombinasyonuna kayıtlar yapılabilir. HELO Plus ayrıca basitleştirilmiş zorlayıcı sunumlar için “Resim İçinde Resim” grafikleri ve donanımda işlevsellik sağlar.


Aja KUMO ve HELO Plus hakkında daha fazla bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’e ulaşabilirsiniz.