Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Glensound, MPTS'de IP Sesteki En Son Gelişmeleri Gösterecek
Glensound, MPTS'de IP Sesteki En Son Gelişmeleri Gösterecek
03.05.2024 14:01

Yüksek kaliteli ses sistemlerinde sektör liderlerinden Glensound, 15-16 Mayıs’ta Londra’da düzenlenen Medya Prodüksiyonu ve Teknoloji Fuarı MPTS'de geniş ağ bağlantılı ses ürünleri portföyüne eklenen en son ürünleri sergileyecek. IP üzerinden ses (AoIP) artık yayın ve AV'ye yönelik yapım mimarilerinin temel bir bileşenidir ve Glensound kullanışlılık ve pratiklik açısından öncülük etmektedir.

Bu pratikliğin tipik bir örneği, iki ses kanalından Dante/AES67 ağ bağlantılı sese yönelik küçük formatlı taşınabilir bir arayüz olan AoIP22M'dir. Bu yeni sürüm, bağımsız 48V fantom gücü ve kazanç kontrolleriyle birlikte girişlerde mikrofon ve hat düzeyinde geçiş sağlar. Cihaz, gücünü ethernet'ten (sağlam bir Ethercon konektörü aracılığıyla) veya basit bir USB kaynağından alabilir; bu da onu neredeyse her yerde çalıştırmayı son derece kolay hale getirir. Çıkış ayrıca ağdan veya amplifikatörün kendisinden gelecek şekilde değiştirilebilir, böylece AoIP22M bir ağ mikrofon amplifikatörü veya bağımsız bir analog mikrofon amplifikatörü haline gelir.

Ayrıca Glensound'un yeni nesil endüstri standardı arayüzlerinin ilki olan DARK DAWN 1616M de yenidir. Bu seri, Dante/AES67/SMPTE ST2110 akışları için analog besleme olarak cihaz başına 16'ya kadar giriş ve çıkış sunan bir arayüz sağlar. Bu yeni cihaz, yüksek kaliteli amplifikasyona sahip mikrofon seviyesi girişleri ekleyerek donanımda daha fazla esneklik ve kolaylık sağlar. Girişler, özel uygulama aracılığıyla uzaktan hat, mikrofon ve 48V fantom gücü arasında ayrı ayrı değiştirilebilir ve kazanç, ön panelden veya uygulamadan kontrol edilebilir. Ağdan gelen çıkışlar da izlenebilir. Tüm bu fonksiyonlar ve çift yedekli güç kaynakları, kompakt 1U kabinde bulunuyor.

AV ve sabit kurulumların Phoenix konektörüne doğru kayan ve XLR'lerden uzaklaşma eğilimini yansıtan Glensound, bunları Dante/AES67 arayüz ürünlerinde giderek daha fazla kullanılabilir hale getiriyor. Örneğin DARK8MAIP, bu yüksek performanslı sekiz girişli mikrofon amplifikatörü ve ağ arayüzünde Phoenix konektörlerine sahiptir.

Kullanıcılar ve kurulumcular Vittoria ağ köprüsü cihazını son derece kullanışlı buldular; iki Dante ağı, iki Ravenna ağı arasında bir güvenlik duvarı sağlıyor veya güvenlik duvarı üzerinden Dante ile Ravenna arasında çeviri sağlıyordu. Orijinal, 32 I/O akışı sağlar, ancak müşteri talebine yanıt olarak Glensound, bakır veya SFP fiber üzerinde birincil ve yedek ağ bağlantılarıyla, Dante veya Ravenna için 44,1 kHz'den 96 kHz'e kadar örnekleme hızlarında 64 x 64 ağ köprüsü sunuyor .

Glensound'un Genel Müdürü Marc Wilson konuyla ilgili şunları söyledi: "Birleşik Krallık'ta çok güçlü bir itibar kazandık, çünkü gerçekten neye ihtiyaç duyulduğunu anlıyoruz ve yeni zorluklarla başa çıkmak için hızla gelişiyoruz. En başından beri kitimizin kullanıldığı uygulamalarda hayati önem taşıyan sağlamlık ve güvenilirliği geliştirdik. Artık AoIP işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor ancak bu hala gelişiyor ve sektörün neye ihtiyacı olduğunu anlamamız gerekiyor. Bu nedenle kullanıcılarımızla sohbet etme fırsatı bulduğumuz MPTS gibi etkinlikler bizim için çok önemli.

Glensound ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.