Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Medya Atölyesi, Geniş Bir Yelpazedeki Medya Hizmetlerini Sunmak için Blackmagic Design Ürünlerini Tercih Ediyor
Medya Atölyesi, Geniş Bir Yelpazedeki Medya Hizmetlerini Sunmak için Blackmagic Design Ürünlerini Tercih Ediyor
03.05.2024 14:16

Medya Atölyesi’nden Serdar Özkan ve Özlem Özkan ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, şirketin kuruluş hikayesini ve Blackmagic Design markasını konuştuk.

Serdar Özkan, 14 yıl boyunca televizyon sektöründe çalışmış. Akdeniz Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Antalya’da kalarak sektöre giriş yapmış, İstanbul‘dan onlarca iş teklifi almasına rağmen hiç tercih etmemiş. Sektöre verdiği 14 yıldan sonra, kendi şirketini kurmuş ve çeşitli medya ürünleri, hizmetleri sunmuş ve sunmaya devam ediyor. Sektörde yer alan herkesin ve her kurumun telefonlarına yetiştiğini söyleyen Serdar Özkan, şirketinin network ağını da önceki deneyimleri sayesinde oluşturmuş.

Medya Atölyesi'nin faaliyetleri arasında internet siteleri, sosyal medya çalışmaları, kongre ve toplantı organizasyonları gibi çeşitli medya alanları bulunuyor. Ayrıca, televizyon programları yayınları ve farklı spor müsabakalarının canlı yayınlarını da gerçekleştiriyorlar. Bu spor müsabakalarının dalları arasında futbol, basketbol, voleybol ve tenis ilk akla gelenlerden. İşte bu çekimler için tam donanımlı bir araç oluşturma adımı atıldığında, Serdar Bey ve Özlem Hanım tek bir markaya odaklanıyorlar; Blackmagic Design.

Ursa Broadcast G2, Ursa Mini Pro, ATEM Switcher’lar başta olmak üzere birçok Blackmagic Design ekipmanı kullandığını söyleyen Serdar Bey, şirketin teknik altyapısını ve ekipmanlarını detaylı bir şekilde açıklıyor. Blackmagic Design ekipmanlarını tercih etmelerinin nedenlerini sorduğumuzda ise bütçe dostu olmaları ve kompakt yapıları olarak açıklıyor. ‘Şu anda birçok markanın yapılandırılabilir cihazları olmadığını görüyorum. Blackmagic'i gerçekten seviyoruz, bunun için Blackmagic Design'ı tercih ediyoruz. Hatta yayın araçlarından birinin adını Blackmagic koyma şakasını kendi aramızda yaptık. Blackmagic Design araba da çıkarsa alırdım!’

Ayrıca, bu ekipmanların esneklik sağladığını ve kendilerine uygun olduğunu belirtiyor. Şirketin geçmiş projelerinde Türkiye’deki birçok TV kanalı yanı sıra; dünyanın dört bir yanına Antalya’dan yayınlar gerçekleştirdiğini ve bu yayınlarda Blackmagic Design ekipmanlar kullandıklarını ve yayınlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ifade ediyor. Nirvana Basketbol Week gibi uzun soluklu organizasyonların yanısıra TFF, TBF, TVF ve yurtdışı takımlar hazırlık maçları gibi birçok organizasyonun yayınlarında bu ekipmanları başarıyla kullandıklarını belirtiyor.

Şirketin bir diğer yetkilisi olan Özlem Özkan ise aslında sektöre çok uzaktan bir başlangıç yapmış. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Özlem Özkan, Medya Atölyesi’nin kuruluş aşamasında yayıncılık sektörü ile tanışmış. İşlerin yoğun olarak devam ettiği süreçlerde eline kamera almaya başlamasıyla bugün bir profesyonel haline gelmiş. İşi mutfağında öğrendiğini söyleyen Özlem Hanım, kendisine en çok yardım edenin Serdar Bey olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Özlem Hanım da aynı Serdar Bey gibi bir Blackmagic Design aşığı. Kullandıkları tüm ekipmanları, öğrenmeye açık yapılara sahip olmaları nedeniyle herkese öneriyor.

Özetle, Medya Atölyesi, geniş bir yelpazedeki medya hizmetlerini sunmak için Blackmagic Design ekipmanlarını tercih ediyor ve bu ekipmanları en başarılı projelerinde kullanıyor. Medya Atölyesi ile nice güzel işlerde buluşmak dileğiyle. Ve tabii Blackmagic Design ile...

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.