Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > J SPORTS, Seç İzle İnternet Yayınları için Blackmagic Design İş Akışı Kullanıyor
J SPORTS, Seç İzle İnternet Yayınları için Blackmagic Design İş Akışı Kullanıyor
20.05.2024 13:33

Blackmagic Design, J SPORTS Corporation’un, seç izle internet yayını bölümü için bir Blackmagic Design iş akışı kullanarak, internetten günlük içerikleri ve spor yayınlarını gerçekleştirdiğini duyurdu. İş akışı kapsamında, aralarında bir ATEM 1 M/E Production Studio 4K canlı yapım görüntü mikseri, Smart Videohub yönlendiriciler ve Teranex AV çeviriciler gibi cihazların da bulunduğu çeşitli Blackmagic Design ürünleri kullanılıyor.

J SPORTS, Japonya’da bir spor televizyon istasyonu şeklinde çalışıyor ve dört spor kanalını yönetiyor. Yerli ve uluslararası spor etkinliklerinin televizyon yayınına ek olarak şirket, J SPORTS “On Demand” üzerinden internet yayınları ve online mağazasında spor ürünlerinin satışı gibi, spor bağlantılı çeşitli girişimleri de yürütüyor.

J SPORTS teknik departmanı, prodüksiyon teknolojisi bölümü yöneticisi Yuichiro Waki, şunları söyledi: “2022 yılında, şirket ofisini taşıdığımızda internet yayın sistemimizin de kurulumunu yaptık. Daha önce, televizyon yayınları ve seç izle internet yayınlarımız için birleşik bir sistem kullanmıştık. Ancak, izleyicilerin yaşam tarzlarındaki değişiklikler nedeniyle, şu anda televizyon yayını içeriğimizin yaklaşık %90’ını internet yayınlarımızda sunuyoruz. Yalnızca internet üzerinden yayınlanan içeriklerimizin sayısı arttığından, bu iki departmanı ayırmamızın daha iyi olacağını düşündük. Televizyon yayın alt sistemimizin haricinde, internet yayınlarımız için de özel bir sistem inşa ettik.

Waki, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önceki iş akışımızda, Teranex AV ve HyperDeck kaydedicileri de kullanırdık. Özellikle de dağıtım hakları olmayan içeriği eş zamanlı yayınladığımızda, lisanssız reklam bölümlerini b-roll görüntülerle değiştirdiğimiz reklam yerleştirmeleri için bir VTR oynatım cihazı olarak HyperDeck, günün 24 saati aralıksız çalışıyordu. Sıkıntı yaşamadan sorunsuz bir şekilde çalıştırabildik. Bu deneyime dayanarak, yeni internet yayını alt sistemini öncelikle Blackmagic ürünlerini kullanarak oluşturmaya karar verdik.

Şu anda yayın alt sistemi, kontrol için ATEM 1 M/E Production Studio 4K ve ATEM 1 M/E Advanced Panel 10'u kullanıyor. Buna ek olarak, bir ATEM Television Studio HD canlı yapım görüntü mikseri bir yedek olarak kuruldu. Waki şunları ekledi: “Televizyon yayını alt sistemimizdeki yedekli sistem yapısına bir örnek olarak, sinyalleri görüntü mikserine göndermeden önce değiştirebilmemiz için, bir sinyal yönlendiricinin doğrudan sinyalleri yönlendirmesiyle yedekleme sistemimiz oluşturuldu. Fakat, Blackmagic Design ürünlerinin uygun fiyatı nedeniyle, bütçemiz yedek görüntü mikserleri almamıza olanak verdi. Ayrıca, SmartScope Duo 4K'yı esasen bilgisayarla oluşturulan Dolgu/Key sinyallerini görüntülemek için kullanıyoruz.

Muazzam miktarda internet yayın içeriğini işlemek için J SPORTS, bir ATEM 1 M/E Advanced Panel 10 ve bir SmartScope Duo 4K monitörle birlikte üç ATEM görüntü mikseri kullanıyor. Waki, sözlerine şöyle devam etti: "Üç cihazın hepsi tamamen aynı kuruluma sahip, dolayısıyla duruma göre hangisi müsaitse onu kullanıyoruz. Bu üç kurulumu bir araya getirecek bir sinyal yönlendirici olarak Smart Videohub 40x40 ve Videohub Smart Control Pro'yu kullanıyoruz ve içeriğe bağlı olarak yönlendirmeyi kolayca değiştiriyoruz.

Ayrıca, internet yayın alt sistemi; SmartView 4K monitör, her bir alt sistemin atanmış girişlerini büyük bir monitörde görüntülemek için Blackmagic MultiView 16 monitör, dört Teranex AV, kayıt için HyperDeck Studio cihazları, oynatım için iki HyperDeck Studio Mini ve birçok Micro Converter SDI to HDMI 3G cihazı ile donatılmıştır.

Waki sözlerini şöyle tamamladı: "Basit bir internet yayını için kurulumu tek kişinin çalıştırması mümkün. Maç skorları gibi yazıların sürekli güncellenmesi gerektiği durumlarda, bir bilgisayar üretimi grafik personeli devreye giriyor ve işlemler iki kişilik bir ekiple yürütülüyor. Alt sistemin işletimi aslında dış personele yaptırılsa da işlemleri çok hızlı bir şekilde öğrendiler. İş akışını kullanmaları kolaylaştı.


Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.