Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony ve Lega Serie A, Coppa Italia Finali İçin Bir Kez Daha İşbirliği Yaptı
Sony ve Lega Serie A, Coppa Italia Finali İçin Bir Kez Daha İşbirliği Yaptı
24.05.2024 13:12

Lega Serie A, İtalya'nın yılın en büyük futbol etkinliği olan, 15 Mayıs Çarşamba günü oynanan Coppa Italia Frecciarossa finalinde, stadyumun yoğun duygusunu vermek için son teknoloji Sony kameraları ve teknoloji sistemlerini kullandı.

2024 Coppa Italia Frecciarossa finali, 15 Mayıs’ta Roma'nın efsanevi stadı Olimpico'da finalistler Atalanta ve Juventus arasında oynandı.

Bu işbirliği, Lega Serie A ve Sony'nin, Coppa Italia Frecciarossa finalinde içeriğin muhteşemliğini artırmak amacıyla çekim teknolojisinin yenilikçi uygulamalarını değerlendirmek için arka arkaya üçüncü yılda işbirliğine devam ettikleri anlamına geliyor. Güçlü işbirliği ruhu, her zamankinden daha güzel oyun heyecanı sağlamak amacıyla spor etkinliklerinde yeni tekniklerin kullanımını teşvik eden sağlam bir ortaklıkla sonuçlandı.

Bu yılın finali için işbirliği, duygu yoğunluğunu vurgulamak, ekrandaki ayrıntıları iyileştirmek ve riskli anların duygularını yakalamak için sinematografi teknikleri ve ekipmanlarının kullanıldığı büyük ölçekli bir çekim operasyonuna dönüştü.

Burada kullanılan öne çıkan teknolojiler şunlar:

  • Sony VENICE 2 LIVE Configuration kamerası, kale direklerinin arkasından alan derinliğini vurgulamak ve renk ayrıntılarını yükseltmek için tasarlanan yaratıcı çekimlerle görüntülere tam sinematik bir görünüm sağladı;
  • Gimbal'de sahanın kenarında kullanılan BURANO kamera, yerleşik görüntü sabitleyici ve otomatik odaklama teknolojilerinden yararlanarak oyuncuların duygularını ve sahanın derinliğini yakından yakaladı;
  • FR7-Sony'nin tam kare, değiştirilebilir lensli PTZ kamerasıyla oyuncu tünelindeki durumu ve duyguyu yakaladı.

Lega Serie A  Coppa Italia Frecciarossa Organizatörülüğü Medya Operasyonları ve Yayın Direktörü Luisella Fusco, bu işbirliği hakkında şunları söyledi: "Sony her zaman teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer aldı; bu nedenle onların bilgi, deneyim ve ekipmanlarını Coppa Italia Frecciarossa Finali’nde bir kez daha ağırlamak harika. Coppa Italia Frecciarossa her zaman aksiyonla doludur ve dünyanın her yerindeki insanlar ekranlarda izlerken, bu duyguyu elimizden geldiğince aktarmamız çok önemli. Sony ekibi ve yenilikçi görüntüleme teknolojisi sayesinde, normalde eğlence formatlarında kullanılan teknikleri kullanarak spor içeriklerini dönüştürüyoruz.”

Sony Medya Çözümleri Pazarlama Müdürü Koji Andachi de konuyla ilgili şunları söyledi: "Coppa Italia Frecciarossa, Avrupa'nın en büyük futbol etkinliklerinden biri, bu nedenle aksiyonu dünya çapındaki taraftarlara ulaştırmak gerçekten heyecan verici ve Lega Serie A ve ortaklarıyla çalışmak gerçek bir zevkti. Final öncesinde en iyi izleyici deneyimini yaratmak için sürekli olarak teknolojik sınırları zorluyoruz ve bu kurulumun gerçekten güzel oyunun heyecanını, duygusunu ve güzelliğini ortaya çıkardığını umuyoruz".