Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Melinda FM, Lawo crystal Yayın Konsoluyla Yayın Yeteneklerini Geliştiriyor
Melinda FM, Lawo crystal Yayın Konsoluyla Yayın Yeteneklerini Geliştiriyor
07.06.2024 14:05

Belçika'nın Batı Flandre eyaletindeki pitoresk sahil kasabası Middelkerke'de bulunan, sevilen bir radyo istasyonu olan Melinda FM, mobil radyo stüdyosunu son teknoloji ürünü Lawo crystal yayın konsoluyla geliştirerek yayın kapasitesinde önemli bir adım attı. Bu dönüştürücü proje, bağımsız bir yayın ekipmanı tedarikçisi ve anten üreticisi Lambda Technologies'in bir yan kuruluşu olan Aircast tarafından yürütüldü.

Melinda FM Başkanı Chris Schoutteet, bu yatırımla ilgili şunları söyledi: "Yakın gelecekteki zorlukların yanı sıra önümüzdeki yıllardaki günlük yayınlar ve özel etkinlikler için yeni bir mobil radyo stüdyosu satın almak istedik. Benim görüşüme göre, en son teknolojiye yatırım yapmak, bilgilendirici ve eğlenceli programlar üretmenin yeni yollarını açıyor; bu da izleyicimizi elde tutmak için çok önemli."

Aircast Medya Çözüm Müdürü Tommy Degraeve geriye dönüp baktığında şöyle diyor: "Uzun süredir müşterilerimizden biri olan Melinda FM, bizden mobil stüdyolarını yükseltmemizi istediğinde ihtiyaçlarını analiz ettik. Birlikte radyo istasyonunun optimize edilmiş iş akışları, sistem açıklığı ve gelecek potansiyeline yönelik taleplerini en iyi şekilde haritalandıran bir çözüm bulmak için pazarı taradık ve tüm bunları göz önünde bulundurarak Lawo crystal yayın konsolunu test etmemiz gerektiğini gördük."

Schoutteet şunları ekledi: "Bize genişleme seçenekleri sunacak çok yönlü bir miks sistemi istedik; böylece örneğin telefon yoluyla genişletilmiş dinleyici katılımına sahip programlar veya IP üzerinden ses bağlantıları sunabiliyorduk. crystal sayesinde, biraz daha yüksek bir başlangıç maliyeti karşılığında artık tam olarak gereksinimlerimize göre uyarlanmış, yüksek kaliteli, güvenilir ve genişletilebilir ve dolayısıyla geleceğe hazır bir sisteme sahip oluyoruz. Büyük yayıncıların referansları da kararımızı destekliyor.

Çok yönlü, yüksek performanslı crystal miks konsolu, Lawo'nun kompakt 1RU yazılım tabanlı DSP   miks  motoru ve modüler I/O cihazı olan Power Core tarafından desteklenen yayın ve profesyonel ses uygulamaları için tasarlanmıştır. Bu kurulum, RAVENNA/AES67, MADI, Dante, AES3 ve analog sinyallerin kusursuz entegrasyonunu sağlayarak onu geleceğe hazır yayın operasyonları için ideal bir çözüm haline getiriyor. Çoklu mikrofon prodüksiyonlarının dengesini koruyan AutoMix ve tek tuşa basarak mikrofon seviyelerini optimize eden AutoGain gibi özellikler, operatörlerin ilgi çekici programları zahmetsizce üretmesine olanak tanıyor. Sınırsız sayıda anlık görüntüyü ve DSP profilini saklama ve geri çağırma yeteneği, özelleştirilmiş gösteri kurulumlarına ve ağ bağlantılı herhangi bir konsoldan erişilebilen bireysel yetenek profillerine olanak tanıyarak uzaktan operasyonları ve OB kurulumlarını destekliyor.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.