Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Roland, V-80HD Doğrudan Akışlı Video Switcher ve Graphics Presenter Yazılımını Duyurdu
Roland, V-80HD Doğrudan Akışlı Video Switcher ve Graphics Presenter Yazılımını Duyurdu
07.06.2024 14:08

Roland, önde gelen profesyonel A/V ürünleri serisine çok sayıda ekleme yaptığını duyurdu. V-80HD Doğrudan Akışlı Video Switcher, çeşitli video bağlantılarına, gelişmiş otomasyon özelliklerine ve SRT desteğine sahip kompakt bir hibrit switcher. Yardımcı Graphics Presenter yazılımı, V-80HD ile canlı prodüksiyonlar için profesyonel başlıklar ve hareketli grafikler oluşturmaya yönelik kullanımı kolay bir çözüm sunuyor. Ek Roland video switcher modelleri, 2024'ün sonlarında ücretsiz sistem güncellemeleriyle birlikte Graphics Presenter ve SRT desteği alacak.

V-80HD Doğrudan Akışlı Video Switcher

Çok yönlü V-80HD, kişisel etkinlikler, canlı yayın ve stüdyo prodüksiyonları için kapsamlı video prodüksiyonu ihtiyaçlarını, taşıması ve kurulumu kolay kompakt bir cihazda karşılıyor. Esnek I/O, 3G SDI, HDMI ve SRT video kaynakları için sekiz girişe ve 3G SDI, HDMI, USB 3.0 ve LAN (RTMP/SRT) bağlantılarını destekleyen yedi çıkışa sahiptir. V-80HD ayrıca çeşitli üreticilerin PTZ kameraları için entegre kontrolün yanı sıra macOS ve Windows için özel bir iPad uygulaması ve bilgisayar kontrol yazılımı aracılığıyla uzaktan çalıştırma ve video izleme olanağı da sağlıyor.

V-80HD, prodüksiyon iş akışlarını kolaylaştırmak için yararlı araçlarla yüklü olarak geliyor. Sahne belleği, makro ve sıralama fonksiyonları, çalışmayı basitleştirerek kullanıcıların karmaşık eylemleri önceden programlamasına ve bunları basit komutlarla gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Çok kanallı miks, yüksek kaliteli efekt işleme ve esnek yardımcı yönlendirme seçenekleri de dahil olmak üzere profesyonel ses özellikleri de entegre edilmiş.

V-80HD, Haivision tarafından oluşturulan AVoIP (İnternet Üzerinden Ses ve Görüntü Protokolü) için açık kaynaklı bir standart olan SRT'yi (Güvenli Güvenilir Aktarım) destekliyor. SRT, IP ağları üzerinden güvenli ses ve video iletimi gerçekleştiriyor ve kurulu sistem konfigürasyonları dahilinde geleceğe yönelik bağlantı sağlıyor.

Graphics Presenter

Windows için yeni Graphics Presenter yazılımı, V-80HD ve diğer Roland switcher kullanıcılarının kolayca çarpıcı başlıklar ve grafikler oluşturmasına olanak tanıyarak pahalı üçüncü taraf grafik sunum çözümlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Kurulum hızlı ve basit; bilgisayardan switcher’a dolgu ve anahtar sinyalleri göndermek için yalnızca tek bir HDMI bağlantısı yeterli.

Graphics Presenter, animasyonlu başlık metni, spor skorları, hareketli grafikler ve daha fazlasını içeren düzenlemeye hazır şablonlardan oluşan geniş bir seçkiye sahip sezgisel bir iş akışı barındırıyor. Yazılım ve şablonlar ücretsiz olarak mevcut ve ek içerik periyodik olarak Roland Cloud'dan indirilmek üzere sağlanacak.

Roland Switcher'lar için Yaklaşan Sistem Güncellemeleri

2024'ün sonlarında birçok Roland video switcher için ücretsiz sistem güncellemeleri yayınlanacak. V-8HD, V-160HD, VR-6HD ve VR-120HD modellerine Roland Graphic Presenter desteği, SR-20HD, VR-6HD ve VR-120HD modellerine ise SRT desteği eklenecek.

Roland ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.