Blackmagic Design, “LUPIN ZERO” ismindeki anime dizinin post prodüksiyonunda, DaVinci Resolve Studio kurgu, renk derecelendirme, görsel efekt (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımının kullanıldığını duyurdu. Yapım ekibi, resimli taslak verilerinden video taslakları oluşturma ve animasyonun renk ve dokularını ayarlama gibi işlemler için DaVinci Resolve Studio'yu kullanarak, çalışmalarında daha verimli oldu.
“LUPIN ZERO” yalnızca DMM TV'de yayınlanan bir anime dizidir. Japon çizgi romanı ve anime dizisi “Lupin the Third”e dayanan bu dizi, hikayenin kahramanı Lupin'in çocukluğunu anlatmaktadır. “Lupin the Third” anime dizisi 1971'de yayınlanmaya başladı ve o zamandan beri TV özel programlarına, tiyatro yayınlarına, uyarlamalara ve benzeri yapımlara genişlemesi, uzun süre boyunca dizinin gelişimini devam ettirdi. “LUPIN ZERO”nun yapımcılığını, birçok “Lupin the Third” sezonunun yapımında yer alan Telecom Animation Film gerçekleştirdi.
Telecom Animation Film'de kurgu ve görüntü birleştirme uzmanı olarak çalışan Miwa Yanagida şunları söyledi: “Bu çalışma ‘Lupin the Third Bölüm Bir’ için bir ön bölüm niteliğinde olduğundan, günümüzün dijital tarzını öne çıkarmaktan ziyade 1960'lar döneminin dokusuna ve ambiyansına ağırlık verdik. Prodüksiyon iş akışı, en güncel anime yapımlarıyla tutarlı bir şekilde devam ediyor ve sanat çalışmaları için bir kılavuz görevi gören resimli taslak hazırlanırken, mizanpaj ve animasyon için Blender kullanılıyor.” Yanagina, “LUPIN ZERO” dizisinin tamamını DaVinci Resolve Studio kullanarak kurguladı.
Dizinin ana içeriğini kurgulamanın yanı sıra video taslakları da oluşturan Yanagida, şunları söyledi: “Resimli taslakta her bölümün süresi olduğundan, video taslak görüntülerini bu kılavuza göre düzenledim. Resimli taslaktan fiilen bir video oluşturarak, erken bir aşamada genel olarak hikayeyi hızlı bir şekilde onaylayabiliyoruz. Yönetmenin ve diğer ekibin istediği zaman inceleyebilmesi için video taslağı oluşturdum. Yana dönme gibi kamera hareketleri olduğunda, DaVinci Resolve'de basit hareketler de ekledim.”
Yanagida şunları ekledi: “Animasyon ve arka planlar tamamlandıktan sonra, görüntü birleştirilerek oluşturulan her kompozit bölümün klipleri bize geldi. Akabinde, video taslağıyla yaptığım zaman çizelgesini bu bölümlerle değiştirdim ve uygun şekilde düzenledim. Diyalog ve zamanlama ayarlamaları yapmam gerektiğinden, bazen montaja bağlı olarak kareleri kaldırarak veya hareketsiz görüntüyü uzatarak kurgu yaptım.”
Üstelik, yönetmenden kaliteyi biraz daha artırmak için talepler geldikçe, bu ayarlamalar DaVinci Resolve Studio'da yapıldı. Yanagida, bu konuda şunları belirtti: “Örneğin, bir kulenin tepesinde karakterlerin psikolojik bir savaşa girdiği bir sahne var. Aksiyon dolu veya gösterişli bir sahne olmamasına rağmen, göze batmayan birkaç gölge eklenmesi isteği geldi. Derinlik hissi yaratmak için renk sayfasını kullanarak taş duvarlara ve ön plana gölgeler ekleyerek bunu başardım. Başka sahnelere de gölgeler ekledim.” Yanagida şöyle devam etti: “Karakterlerin ekranda kaybolmamasını sağlamak için arka plana gölge eklemek ve doygunluğu ayarlamak gibi düzeltmeler yapıldı. DaVinci Resolve'nin kolay takip etme özelliğinin sayesinde, bu işlemler çabuk yapıldı.”
“Bunların yanında, ışık kaynakları ve pus eklediğim sahneler de var. Bu iş için önbellek veya proxy medya oluşturmam gerekmedi ve her şey gerçek zamanlı olarak sorunsuz bir şekilde çalıştı.”
“Bunların yanında, ışık kaynakları ve pus eklediğim sahneler de var. Bu iş için önbellek veya proxy medya oluşturmam gerekmedi ve her şey gerçek zamanlı olarak sorunsuz bir şekilde çalıştı.”
Yanagida sözlerini şöyle bitirdi: “Tipik anime kurgu iş akışlarında, sinyallerin ve renklerin teslimat standartlarını karşıladığından emin olmak için son kontrol post prodüksiyonda yapılır. Benim post prodüksiyonda yaptığım gibi bazı düzeltmeler yapmak istediğinizde, bu zaman alabilir. Kesimleri düzeltmeleri için kompozitleme şirketine geri göndermek, gözünüzü epey korkutabilir. Gerçekten de bu projede, bu gibi son ince ayarlamaları DaVinci Resolve'de de yapabildim. Çıktı alma işlemleri de çok hızlıydı ve teslimat formatlarında hızlı bir şekilde çıktı almamı sağladı ve kurgulama sürecinde çeşitli sorunları giderebildiğim için olumlu tepkiler aldı.”
Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.