Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çocuklar için Dijital Eğitim Tesisi REDEE, İnternet Yayınları için Blackmagic Design İş Akışına Geçti
Çocuklar için Dijital Eğitim Tesisi REDEE, İnternet Yayınları için Blackmagic Design İş Akışına Geçti
10.06.2024 14:13

Blackmagic Design, “REDEE” ismindeki çocuklara yönelik dijital eğitim tesisinin “Stadium” adlı bir Espor salonu oluşturmak için ATEM 4 M/E Constellation HD canlı yapım görüntü mikseri, ATEM 2 M/E Advanced Panel 20 ve Blackmagic Web Presenter 4K internet yayın çözümü dahil olmak üzere çok sayıda Blackmagic Design ürünü kullandığını duyurdu. Kısa bir süre önce Osaka'dan Kitakyushu City, Fukuoka'ya taşınan bu yeni tesis, Kasım 2023'te açıldı.

Programlama dersleri ve öğrencilerin okuldan sonra özgürce vakit geçirebilecekleri yerler sağlayan REDEE, çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir ortam sunuyor. Ayrıca öğrencilerin bu tesiste müfredat dışı öğrenim görmelerine de olanak tanıyor ve yılda yaklaşık 300 okulun ilgisini çekmesi bekleniyor. Ayrıca, Tokyo'da ve diğer bölgelerde gruptaki şirketler tarafından işletilen tesisler var ve ziyaretçilerin farklı isimler altında benzer içerikleri tecrübe etmelerine olanak tanıyor.

Tesisin “Stadium” salonunda; Espor müsabakaları, seminerler ve sanal veya karma etkinlikler düzenlenmektedir. ATEM 4 M/E Constellation HD ana görüntü mikseri olarak, ATEM 2 M/E Advanced Panel 20 kontrol paneli olarak ve Blackmagic Web Presenter 4K da internet yayını için kullanılıyor. HyperDeck Studio HD Plus yayın deck’i, DeckLink Quad 2 kayıt ve oynatım kartının yanı sıra Mini ve Micro Converter’ler gibi diğer Blackmagic Design ürünlerini de kapsamlı olarak kullanılıyor.

REDEE Co. Ltd şirketinden Sato Fuminori şunları söyledi: “ATEM 2 M/E Production Studio 4K gibi Blackmagic ürünlerini taşınmadan önce de kullanıyorduk. Eski tesiste ilk zamanlar farklı bir görüntü mikseri kullanıyorduk, ancak Blackmagic görüntü mikserinin kullanım kolaylığı nedeniyle ATEM'i kullanmaya başladık ve yeni tesiste de Blackmagic ürünlerini kullanmaya devam etmeye karar verdik. Ülke çapındaki Espor turnuvaları ve dijital eğitim için deneyimsel etkinliklerin internet yayını dahil olmak üzere, bir etkinlik şirketi olarak çok sayıda proje gerçekleştiriyoruz. Eski tesisteki ekipmanların bu tür etkinliklerde taşınabilir ekipman olarak kullanılması, bizi yeni bir sistem kurmaya yöneltti.

Üç adet ana kamera ile teçhizatlandırılan mekanda, Espor müsabaka istasyonlarında oturan oyuncuların yüzlerini yakalamak için gerektiğinde ek kameralar ekleniyor ve toplam 10 kamera kaynağından gelen görüntülerin miksajı ATEM 4 M/E Constellation HD ile yapılıyor.

Şirketin harekat müdürü Daiki Koga, şunları söyledi: “Espor için müsabaka ekranları, arka planlar ve grafikler gibi çeşitli video kaynakları arasında sık sık geçiş yapıyoruz. ATEM 4 M/E Constellation HD tüm bu geçişlerin üstesinden geliyor. HyperDeck Studio HD Plus çoğunlukla oyun esnasında tekrarların oynatımı için kullanılırken, DeckLink Quad 2, oyun müsabaka masasındaki (istasyonu) izleyiciler için tümleşik monitörlere video göndermek için kullanılıyor. Espor dalına bağlı olarak sahneye birkaç adet müsabaka istasyonu yerleştirilir. Her müsabaka istasyonu monitörünün aynı anda bir bilgisayardan aynı veya farklı video sinyalleri alması gerektiğinden, DeckLink’i kullanıyoruz.

Müfredat dışı eğitim için grup kullanımına dair, Sato şunları söyledi: “Önceki tesisin geçmişine dayanarak, yılda yaklaşık 300 okulun bu tesisi kullanacağını tahmin ediyoruz. Öğrencilerin ve öğretmenlerin bu salonda mini espor turnuvaları düzenlemesine olanak tanıyan programlama deneyimleri yürütüyoruz. Naklen yorumlar, ışıklandırma ve hatta turnuvayı kazanan öğrenci için finalde röportajlar yaparak, öğrencilere profesyonel olmanın nasıl bir şey olduğunu tecrübe etme fırsatı veriyoruz.

Son olarak, yeni tesis için Blackmagic ürünlerinin kullanılması hakkında Koga şunları belirtti: “Daha önce ATEM 2 M/E Production Studio 4K kullanıyorduk, ama giriş/çıkış sayısının prodüksiyon esnekliğini artırması ve aynı zamanda kare hızı/format dönüştürücüye sahip olması nedeniyle bu kez ATEM 4 M/E Constellation HD kullandık ve bu çok takdir edildi. Genel olarak, espor sahnesindeki ekipmanları kullanıyoruz ve oyuncu kameraları, oyun görüntüleri ve VTR gibi çeşitli cihazları bağlıyoruz. Daha önce, ATEM 2 M/E Production Studio 4K ile her cihaz için ayrı bir Mini Converter UpDownCross kullanıyorduk, ancak bu yeni işlevsellik sayesinde bağlantı kolaylığını geliştirdik.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.