Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Reuters, Dünya Çapındaki Video Grubu Ekipmanı için Sony Kameraları Seçti
Reuters, Dünya Çapındaki Video Grubu Ekipmanı için Sony Kameraları Seçti
28.06.2024 13:44

Sony, dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olan Reuters'in dünya çapındaki video gazetecilerini donatmak için Alpha ve XDCAM kameraları, G Master lensleri ve ses ekipmanlarını seçtiğini duyurdu. Filo, ana çekim kiti olarak UWP-D kablosuz ses ile eşleştirilmiş Alpha 7S III ve PXW-Z280'i kullanacak.

Alpha 7S III, piyasaya sürülmesinden bu yana, kompakt bir form faktörüne ve olağanüstü görüntü kalitesine ihtiyaç duyan, dış çekim içerik oluşturucular için bir kamera olarak kendini kanıtladı. Bu örnekte, hibrit kullanım için gelişmiş otomatik odaklama performansı ve olağanüstü düşük ışık performansı, Reuters'in karar alma sürecindeki temel özelliklerdi. Sony'nin E-Mount stratejisi aynı zamanda gazetecilere, SEL2470GM2 dahil olmak üzere seçtikleri geniş Sony lens seçenekleriyle mükemmel şekilde eşleştirildiğinde görüntüleri en gerçek haliyle yakalama esnekliği de sağlayacak.

PXW-Z280, kullanım kolaylığı, elektronik değişken ND filtresi ve Sony'nin Instant HDR iş akışı sayesinde renk derecelendirme ihtiyacını ortadan kaldıran bir endüstri standardı haline geldi. Gelişmiş ağ özellikleri ve çoklu format desteği, bulut tabanlı haber toplama iş akışına kolayca, güvenli ve kablosuz olarak sığabileceği anlamına gelir.

Her iki kamera da, içerik yakalama konumundan uzaktan yayın ünitesine kadar kesintisiz ve güvenilir içerik aktarımı için buluta kolayca bağlanmak için gereken bağlantı özelliklerinden yararlanıyor; hıza önem verdiği için özellikle haber toplama açısından kritik önem taşıyor.

Kameralar ve ilgili ekipmanlar, Nisan 2024'ten itibaren dünya çapında 23 Reuters lokasyonuna gönderilmeye başlandı.

Reuters'in bu yatırımı, Reuters ve Sony arasında uzun süredir devam eden ilişkiden kaynaklanıyor; bu ilişki, Sony'nin gazetecilerin arazi gereksinimlerine ilişkin derinlemesine bilgisinden ve zamanında ve kaliteli haber sağlamak için Reuters misyonundan güç almaktadır. Sony'nin Media Backbone Hive'ı da Reuters'in ana çok platformlu haber prodüksiyon sistemi olarak kullanılıyor.

Sony Avrupa Görüntüleme ve Profesyonel Çözümler'den Gildas Pelliet şu yorumu yaptı: "Reuters'ın teknolojik ekosisteminin bu önemli parçası için Sony'yi seçmesinden mutluyuz. Baskılı ortamlarda bir haber kuruluşu için güvenilir ve zamanında olmaktan daha önemli hiçbir şey yoktur. Güvenilirlik, görüntü kalitesi ve bulut tabanlı iş akışlarının hayati önem taşıdığı nokta burasıdır ve bunlar, kameralarımıza ve iş akışı çözümlerimize kattığımız niteliklerdir.