Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Antenna Hungária OB11, Lawo IP Çözümleriyle Yükseltildi
Antenna Hungária OB11, Lawo IP Çözümleriyle Yükseltildi
28.06.2024 13:49

Macaristan'ın lider telekomünikasyon şirketi Antenna Hungária Zrt, Lawo IP tabanlı çözümler içeren modernize edilmiş OB11 OB aracını tanıttı. Yükseltmenin bir parçası olarak Antenna Hungária, yenilikçi canlı medya prodüksiyon iş akışlarında dünya liderlerinden olan Lawo'nun ses ve video yayın ekipmanlarını seçti. Ünlü Lawo yayın kontrol sistemi Virtual Studio Manager (VSM), toplam genel kontrolü denetliyor. Lawo partneri REXFILM Yayın ve İletişim Sistemleri, kusursuz uygulama ve optimum çalışmayı sağlamak için entegrasyonu yönetti.

Antenna Hungária, OB filosunun diğer modern büyük prodüksiyon araçlarında olduğu gibi yeni OB 11’de de, Lawo VSM (Virtual Studio Manager) ürününü, tüm yayın iş akışı için merkezi kontrol sistemi olarak uyguladı. VSM'nin bağımsız tasarımı, çok çeşitli yayın ekipmanlarıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşerek özelleştirilmiş iş akışlarına ve hem yerel hem de dağıtılmış altyapılarda binlerce I/O ve işleme kaynağının sezgisel kontrolüne olanak tanıyor. IP uç cihazları, ağ altyapıları, geleneksel video yönlendiricileri, SDI video switcher’lar, ses yönlendiricileri, ses konsolları, çoklu görüntüleyiciler, interkomlar ve modüler ekipmanların tümü tek, yüksek derecede otomatikleştirilmiş ve sezgisel bir kullanıcı arayüzünden kontrol edilebiliyor. Antenna Hungária, dokunmatik ekranın yanı sıra çeşitli donanım işletim panelleri de kurdu. Sistemin ölçeklenebilirliği ve otomasyon yetenekleri, Antenna Hungária'nın operasyonlarını optimize etmesine ve izleyicilere olağanüstü içerik sunmasına olanak tanıyor.

Antenna Hungária Kıdemli Ses Uzmanı Zoltán Tihanyi, ekipmanın seçimi hakkında şunları söylüyor: "Güvenilirliği ve esnekliğinin yanı sıra harika sistem entegrasyon olanakları nedeniyle Lawo ekipmanlarıyla çalışıyoruz. Ayrıca kullanım kolaylığı nedeniyle Lawo'yu seçtik. OB araçlarımızda VSM ve Lawo ses ekipmanlarını çalıştırarak, operatörlerimize yalnızca tek bir sistemi öğretmemiz gerekiyor; operatörler daha sonra tüm filoda çalışabiliyor. Eğlence programları, spor yayınları, müzikaller, tiyatro gösterileri ve çok kanallı kayıtlar dahil olmak üzere çeşitli işler için Lawo konsollarını kullanıyoruz."

Antenna Hungária Yayın Prodüksiyonu Başkanı Vilmos Váradi şunları ekliyor: "Bu yükseltme, izleyicilerimize en ileri yayın deneyimlerini sunma konusundaki kararlılığımızı temsil ediyor ve Lawo'nun son teknoloji ürünü çözümleri bu hedefe ulaşmada çok önemli bir rol oynuyor."

Ses altyapısı yükseltmesinin merkezinde, her biri 1.024 mc² kalitesinde DSP kanalı sağlayan yedekli tasarımlı iki A__UHD Core ses motoruyla donatılmış, Lawo'nun 48 kanallı mc²56 MkIII ses prodüksiyon konsolunun kurulumu yer alıyor. Modern IP tabanlı prodüksiyon ortamları için optimize edilen mc²56, SMPTE 2110, AES67/RAVENNA, DANTE (Power Core ağ geçidi aracılığıyla), MADI ve Ember+'ı destekliyor. Yerel I/O aralığı 16 MIC/hat girişi, 16 hat çıkışı, sekiz AES3 girişi ve çıkışı, sekiz GPI/O ve bir yerel MADI portu (SFP) içeriyor.

Çeşitli A__mic8 ve A__madi6 birimlerine ek olarak ses altyapısı, SMPTE ST2110-30/31 ve AES67/RAVENNA endüstri standartlarını destekleyen üç adet A__stage64 Audio over IP StageBox ile tamamlanıyor. Sistem ayrıca Örnekleme Hızı Dönüşümü ile 32 AES girişini ve 3RU ayak izinde 32 AES çıkışını destekleyen bir A__digital64 düğümü içeriyor. Yedekli bir çift MADI portu ve WAN uyumlu ST 2022-7 sınıf C kusursuz koruma anahtarlamasına sahip iki Çift Medya akış portu, sistemin ses I/O bağlantısını geliştiriyor. ST2110-10 uyumlu PTP saat hızı desteği, ek kelime saati I/O’su, GPIO ve özel bir yönetim portuyla A__digital64, hem hibrit hem de IP merkezli yayın kurulumlarına sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.


Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.