Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Typhoon Graphics Şirketi Animasyon Yapımı İş Akışı için Blackmagic Cloud Store 80TB Kullanıyor
Typhoon Graphics Şirketi Animasyon Yapımı İş Akışı için Blackmagic Cloud Store 80TB Kullanıyor
12.07.2024 10:31

Blackmagic Design, animasyon prodüksiyon şirketi Typhoon Graphics'in, şirketin en sevilen üç anime televizyon programında büyük miktardaki post prodüksiyon çalışmalarını desteklemek için Blackmagic Cloud Store 80TB kullandığını duyurdu.

Tokyo merkezli Typhoon Graphics, anime çalışmalarının planlamasından yapımına kadar her şeyin üstesinden geliyor. Şirket, anime görüntü birleştirme ve kurgulama için Blackmagic Design Cloud Store 80TB kullanıyor.

Şirketin temsilcisi Takashi Sakurai, şunları söyledi: “Geçen yılki Inter BEE fuarında Blackmagic Design'in standını ziyaret ettiğimde, Cloud Store hakkında bilgi edindim. Paylaşımlı depolama ile çalışmanın rahatlığını, kurgu uzmanlığı yaptığım günlerden zaten biliyordum. Ancak ağ depolama pahalı olduğundan, hemen uygulamaya koyabileceğimiz bir şey değildi."

Sakurai sözlerine şöyle devam etti: “İlk zamanlar şirketimizin kurum içi bir medya sunucusu vardı ve iş için verileri genellikle oradan kopyalardık. Ancak verilerin kopyalanması çok zaman alırdı, bu nedenle ağımızı 1Gbps'den 10Gbps'ye yükselttik. Medya sunucusu 10Gbps'yi destekleseydi daha hızlı olurdu diye düşünsek de pek fazla seçenek yoktu. Inter BEE fuarında Cloud Store’yi gördüğümüzde, birkaç adet 10Gbps porta sahip olduğunu ve fiyatının uygun olduğunu öğrendik ve bu yüzden kullanmaya karar verdik."

Blackmagic Cloud Store 80TB'yi, ilk başlarda anime yapımlarında görüntü birleştirme çalışmaları için kullandılar. Kompozisyon sorumlusu Hideki Imaizumi şunları belirtti: "Animenin doğası gereği, arka planlar ve dijital çerçeveler gibi çeşitli malzemeler var ve bu verilerin tamamını Cloud Store'de topluyoruz. Önceleri, tüm verileri her bir personelin kendi bilgisayarında saklar, işlemleri bu cihazlarda yapar, filmleri tamamlar ve ardından bunları sunucuya geri yüklerdik. Tekrar çekimleri esnasında, düzeltmeler yapmak için herkesin bilgisayarına erişmemiz gerekirdi. Artık her şey Cloud Store’de erişilebilir olduğundan, verilere herkes ulaşabiliyor.

Imaizumi sözlerine şöyle devam etti: "Bir keresinde tekrar çekimleri yaparken, kısa teslimat süreleri bizi zor durumda bırakmıştı. Tüm veriler Cloud Store'de olduğu için doğrudan oradan çalışabildik ve veri kopyalama ihtiyacını ortadan kaldırdık. Bu da çok yardımcı oldu."

Blackmagic Cloud Store 80TB'nin kullanılması da çıktı alma işlemlerinin güvenirliğini artırdı. Imaizumi bu konuda şunları söyledi: "Ağ üzerinden çıktı aldığımızda, birkaç farklı bilgisayardan verileri okurken, zaman zaman hatalar oluşurdu. Bazen çıktı almadan önce, verileri kopyalamak ve birleştirmek zorunda kalırdık. Artık tüm veriler Cloud Store'de olduğundan, her bir personelin bilgisayarına erişmemize gerek kalmıyor ve bu da çıktı almayı daha güvenirliği hale getiriyor.

Şirketin 80 TB'lık Cloud Store depolaması, aynı anda üç farklı anime dizisi üzerinde çalışmayı destekliyor. Sakurai şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: "Bir proje tamamlandıktan sonra, o projenin verilerini başka bir yere aktarıyoruz, bu nedenle mevcut kapasite yeterli oluyor. Görüntü birleştirmenin yanı sıra kurgu da yapıyoruz. Eskiden kurgu için verileri sunucudan yerel bilgisayarlara kopyalardık, ancak Cloud Store görüntü birleştirme işlerinde iyi çalıştığından, 10Gbps bağlantılarla kurgu için test ettik. Bu, çok daha kullanışlı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.