Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ryusuke Hamaguchi'nin "Evil Does Not Exist" Filminin Çekimleri ve Renk Derecelendirmesi Blackmagic Design ile Yapıldı
Ryusuke Hamaguchi'nin "Evil Does Not Exist" Filminin Çekimleri ve Renk Derecelendirmesi Blackmagic Design ile Yapıldı
12.07.2024 10:34

Blackmagic Design, yönetmen Ryusuke Hamaguchi'nin "Evil Does Not Exist" ismindeki son filminin, Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 dijital film kameralarıyla çekildiğini ve DaVinci Resolve Studio kurgu, renk derecelendirme, görsel efekt (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımıyla derecelendirildiğini duyurdu.

Hamaguchi'nin Oscar ödüllü filmi "Drive My Car"dan sonraki ilk filmi olan bu filmin çekimlerini, Cube Film'den Yoshio Kitagawa gerçekleştirdi ve filmin renk derecelendirmesini DaVinci Resolve Advanced Panel ile Omnibus Japan Inc. şirketinden Ryota Kobayashi yaptı.

Kısa süre önce 80. Venedik Film Festivali'nde Gümüş Aslan ödülünü kazanan "Evil Does Not Exist", bir tamirci olan Takumi ve kızı Hana'nın hikayesini anlatıyor. Mizubiki Köyü'nde tarımla geçinen bu ikili, köy halkının bir şirketin arazilerine bir lüks kamp alanı inşa etme planından haberdar olmasını konu alıyor.

Görüntü yönetmeni Kitagawa şunları söyledi: "Bu film için Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2’yi kullandım. Yine Kobayashi ile birlikte çalıştığım 'Happy Hour' filminden sonra, Hamaguchi'nin filmleri için bu, Blackmagic kameraları ikinci kez kullanışım. Başka kameraların da üzerinde durduğumuz halde, Süper 35mm sensörle çekim yapmanın senaryoda ifade etmek istediklerimizi daha iyi aktaracağını düşündüm. Kırpma veya yeniden boyutlandırma imkanlarını göz önünde bulundurarak, yüksek çözünürlüklü Pocket Cinema Camera 6K G2'yi seçtim. Üstelik, Kobayashi bana, derecelendirme için Blackmagic RAW'ın renk ayrımını kolaylaştırdığını söylemişti."

Kitagawa sözlerine şöyle devam etti: "Bu filmde, çekim için öncelikle Nikon'un eski lenslerini, özellikle de GN Auto NIKKOR 45mm f/2.8'i kullandım. Çoğunlukla bir Pocket Cinema Camera 6K G2 kullandım ve iki kamera gerektiren sahnelerde aynı kameradan iki tane kullandım."

Yoğun olarak yapay ışık kullanmadan güzel doğal ışıkla çekilen bu film, Kodak Portra 400 negatif filmin görünümünü taklit ediyor. Portra ile çekilen Macbeth renk tablosunun bir negatif filmi ve bir baskı verisi PENTAX Film Duplicator cihazına takıldı ve Pocket Cinema Camera 6K G2 ile çekildi. Kobayashi, DaVinci Resolve Studio'nun renk eşleştirme aracını kullanarak Pocket Cinema Camera 6K G2'den gelen görüntülerin renk düzeltmesini doğru bir şekilde yaptı ve LUT’u oluşturmak için küçük değişiklikler yaptı.

Kobayashi şunları söyledi: "Portra 400 referansını eşleştirmek için Pocket Cinema Camera 6K G2 çok uygundu. Bu film için kullanılan eski lenslerle iyi bir uyum sağladı ve yapay olarak gren eklemesek de çekimlerdeki gren seviyesi güzeldi."

Kobayashi sözlerine şöyle devam etti: "Görüntüler iyi çekildiği için renk derecelendirmede fazla sorun yaşamadım. Özellikle kar çekimleri, parlaklıklara renk eklerken ayrıntı kaybetme veya tuhaf görünme eğiliminde olduklarından, derecelendirme esnasında genellikle zorluk çıkarabilir. Ancak, bu kez kar çekimlerini stressiz bir şekilde derecelendirebildim."

Kobayashi sözlerini şöyle bitirdi: "Bu filmdeki ışık çok güzel ve ben de sahada çekim yapan Kitagawa'nın hissettiği izlenimleri yeniden oluşturmaya odaklandım. Sahada aceleyle çekim yaparken, en iyi sonuçları elde etmek bazen zor olabiliyor. Çekimlerin belirli kısımlarını yeniden aydınlatmak için DaVinci Resolve'nin HDR aracını kullandım. HDR aracı, bir kameranın diyafram açıklığını oldukça doğru olarak taklit etmemi sağladı. Bu da insan gözünün algıladığına yakın bir görünüm ve iyi bir sonuç elde etmemi sağladı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.