Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > StreamGM ve The Yard Mcr Blackmagic Design Kullanarak Yeni Çıkan Müzikleri Destekliyor
StreamGM ve The Yard Mcr Blackmagic Design Kullanarak Yeni Çıkan Müzikleri Destekliyor
16.07.2024 14:33

Manchester’deki müzik ve etkinlik mekanı The Yard Mcr ve yine Manchester merkezli ve ödül kazanan bir müzik ve kültür yayın platformu olan StreamGM (eski adıyla United We Stream), Kuzey İngiltere'nin canlı ve gelecek vaat eden yerel müzik faaliyetlerini canlandırmak ve geliştirmek için güçlerini birleştirdi.

Canlı yayınlanan konserler, kulüp geceleri ve tiyatro performanslarından samimi podcast yayınlarına kadar, The Yard Mcr'nin Viktorya döneminden eski bir erkek okulu restore edilerek yeniden tasarlanan yaratıcı sanat mekanları, yeteneklerini sergilemek için bir platform ve internette daha geniş bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olacak teknik bir ortak arayan yeni sanatçılar için çabucak bir gözde mekan haline geldi.

The Yard Mcr ve StreamGM, internetteki izleyicilerin artan beklentilerini karşılamak ve izleyici deneyimini geliştirmek için geçtiğimiz günlerde canlı yapım imkanlarını elden geçirerek Blackmagic Design kameraları ve ATEM canlı yapım görüntü mikserlerini uygulamaya koydu.

Greater Manchester müzik ve kültürüne kendini adayan StreamGM, pandemi süresince platformlarında 20 milyondan fazla izlenme topladıktan sonra, bir dizi projede iş birliği yapmak için The Yard Mcr ile iletişime geçti. StreamGM Yapımcısı Laura Graham, sözlerine şöyle başladı: "The Yard Mcr sahipleri ile iş birliği yapmak ve binada bir yapım ofisi açmak konusunda birkaç toplantı yaptık. Pek çok açıdan değerlerimiz örtüşüyordu ve hepimizin yerel kültüre büyük bir sevgisi vardı, yani bu ortaklık mükemmeldi.

Bu ortaklığı başlatan projelerden biri, "Spill the Sound" isimli bağımsız müzik programı serisiydi. Bu 25 dakikalık program, yeni ve bağımsız sanatçıları tanınmış müzik gruplarıyla aynı sahnede sunarak, İngiltere'nin kuzeyindeki en iyi yeteneklerden bazılarını öne çıkarıyor. İlk program sezonu Nisan ayında tamamlandı ve ikinci sezon yapımları 2024 sonbaharında başlayacak.

Graham, şunları belirtti: "Konsept, sunucu Louise Schofield ve The Yard Mcr Film (The Yard Mcr'de bulunan bir film topluluğu) tarafından oluşturuldu ve birlikte Red Rum Club ve The K's gibi muhteşem grupların ve sanatçıların yer aldığı yedi bölüm hazırladık ve bunlar internet sitemizde ve YouTube kanalımızda bulunuyor.

Program serisinin canlı yayın iş akışının tasarımı hakkında Graham şunları söyledi: "Sanatçılarla ilk önce bir röportaj yapıldığı ve ardından canlı bir performansın yer aldığı programın hareketli doğasını yakalamak için hem çok yönlü hem de dikkat çekmeyen bir kamera çözümüne ihtiyacımız vardı."

Asgari bağlantı ve ekipmanla, çok kameralı kaliteli bir prodüksiyon sunmak için çeşitli kararlar alındı. Bir ATEM Television Studio HD8 ISO canlı yapım görüntü mikseri ve Sigma 18-35mm f1.8 lensler takılı Blackmagic Studio Camera 6K Pro kameralardan oluşan bu çözüm, tüm kameralarda çekilen görüntülerin tutarlı olmasını sağlıyor.

Canlı röportajlar için kullanılan ikinci bir alanda, Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro dijital film kamerası ve ATEM Mini Extreme ISO görüntü mikseri merkezli üç kameralı bir kurulum kullanılıyor ve her iki alandaki tüm kameralar, her bir kameraya bağlı taşınabilir USB-C disklere doğrudan UltraHD’de kayıt yapıyor.

Ayrıca, ATEM'ler tüm canlı kamera sinyallerini zaman kodu ve son program miksajı ile birlikte HD H.264 dosyaları olarak kaydetmekle beraber, çok kameralı bir DaVinci Resolve projesi oluşturuyor. Graham, bu konuda şunları söyledi: "Canlı yayın tamamlandıktan sonra Resolve projesini alıp post prodüksiyonda UltraHD kamera orijinalleriyle yeniden bağlayarak, kurguyu ve derecelendirmeyi geliştirmemizi sağlıyor."

Ayrı ses kanalları kullanılarak, grupların ses kayıtlarından alınan ana sesin miksajı yeniden yapıldıktan sonra, DaVinci Resolve Studio'da yeniden bağlanıyor. Bunu takiben, bölümler internet yayını ve sosyal medya için hem HD hem de UltraHD olarak teslim ediliyor.

Graham bu konuda övgüyle şunları belirtti: "Bu yaklaşım, kaliteden ödün vermeden hızlı bir şekilde internet teslimatı yapılmasını sağlıyor. Şu anda, bu yükseltilmiş iş akışının sette ve post prodüksiyonda harcanan zamanı yarıdan fazla azalttığı bir noktadayız.

Graham şunları açıkladı: "Red Rum Club çekimi için üç saatlik bir çekim süresi planlamıştık çünkü daha önce altı kişiden oluşan bir grupla çekim yapmamıştık. Yine de Blackmagic tak ve çalıştır teknolojisi ve dakik, deneyimli bir grupla çalışmanın birleşimi sayesinde, çekimleri bir saatten biraz daha kısa bir sürede tamamladık."

Graham sözlerini bitirirken şunları söyledi: "The Yard Mcr ile ortaklığımız sayesinde, artık geliştirebileceğimiz sağlam bir yaratıcı ve teknik temelimiz var ve karmaşık çekimler, yeni çekim teknikleri ve tarzlarına daha çok zaman ayırma özgürlüğüne sahibiz. StreamGM'de sergilediğimiz yetenekler mümkün olan en iyi yapım ve genel çekim deneyimine sahip oluyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.