Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dreamtek, Yenilikçi Ses ve Görüntü, Canlı Yapım ve Post Prodüksiyon İş Akışlarını Blackmagic Design ile Yapıyor
Dreamtek, Yenilikçi Ses ve Görüntü, Canlı Yapım ve Post Prodüksiyon İş Akışlarını Blackmagic Design ile Yapıyor
24.07.2024 13:47

18 adet ATEM Television Studio HD8 ISO'lar yüzlerce canlı oturumu desteklerken, Blackmagic Cloud Store’de kayıt ve veri düzenleme iş akışını destekliyor.

Dreamtek'ten Jeff Eggleston’a göre, değişmeyen tek şey değişimdir. Bu, özellikle büyük bir teknoloji müşterisi için 20 sahne, 18 ara oda, 307 canlı seans, 950 sunum yapan kişi ve 30.000 etkinlik katılımcısının yanı sıra 60 etkinlik ekibi üyesi, 35 uçuş kasası dolu ekipman ve dünya çapında uzaktan çalışan 22 kurgu uzmanının çalışmalarıyla birkaç gün devam eden bir kurumsal etkinlik için 300.000'den fazla canlı izleyici ve 1 milyonu aşkın seç izle platformu izleyicisinden oluşan küresel bir izleyici kitlesine yayınlanan 300'den fazla videonun oluşturulmasında geçerliydi.

Eggleston, yaratıcı video prodüksiyonu, canlı etkinliklerin internetten yayını ve yönetilen hizmetler genelinde yenilikçi yayın çözümleri sunan bir video teknolojisi ve prodüksiyon şirketi olan Dreamtek'in stüdyo yapımlarının yöneticisidir.

Canlı yayın Dreamtek'in sağladığı temel bir hizmet olsa da bu özel projede biraz değişiklik yaşandı. Eggleston şunları söyledi: "Müşteri uzaktaki izleyicilerin, sunumları ve seansları canlı yayın aracılığıyla gerçek zamanlı olarak izlemesini istemedi. Herkesin kurgulanmış içeriğe olabildiğince hızlı, fakat seç izle imkanıyla erişmesini istedi. İçeriği kendi özel internet yayın sunucularımıza aktardığımız ve kurgu uzmanlarımızın neredeyse gerçek zamanlı olarak üzerinde ortak çalıştığı bir iş akışı tasarladık. Seç izle içeriğinin, birkaç saatten 72 saate kadar değişen çok kısa teslimat süresi nedeniyle, farklı kıtalarda 24 saat çalışan kurgu uzmanlarımız vardı."

Dreamtek, 18 sinyal dağıtım odasının her birinde düz kurgu, canlı internet yayını ve kamera ve sunum sinyallerinin ISO kaydı için 18 ATEM Television Studio HD8 ISO canlı prodüksiyon görüntü mikseri kullandı ve kayıt ile ana kontrol odasında (MCR) görüntüleme için SRT sinyallerini iletmek üzere her odaya birkaç Blackmagic Web Presenter 4K cihazı yerleştirdi. Ek sunumlara ev sahipliği yapan iki sahne ışığı odasının her biri, canlı internet yayını ve ISO kayıt için de kullanılan bir ATEM SDI Extreme ISO canlı prodüksiyon görüntü mikseriyle donatıldı.

Dreamtek Global Teknik İşler Sorumlusu Saqib Razaq şunları söyledi: “Yüzlerce oturumda ISO kayıtları çok başarılıydı ve ATEM Television Studio'nun dahili 2TB depolama alanı, anında mükemmel bir yedekleme çözümü oldu. Ağ üzerindeki her bir ATEM'deki dosyaları uzaktan inceleme imkanı, çok işimize yaradı.

Dreamtek’in Dünya Çapındaki Çözüm Sorumlusu Kashaan Butt, şunları açıkladı: “ATEM Television Studio HD8 ISO'ya benzer şekilde, çoklu SDI sinyal alımı, internet yayını ve kayıt için kompakt ATEM SDI Extreme ISO'ları kullandık ve Web Presenter 4K'lar da ana kontrol odamıza performans ölçümlerini ve durumları bildirdi.

Sunumların akıcı ve başarılı bir şekilde yazılıma aktarılması, seç izle içeriğinin oluşturulmasında çok önemli bir adım olsa da önlerinde hala büyük bir zorluk vardı.

Eggleston şunları belirtti: "Dreamtek'in büyük bir parçası yenilik üretmektir. Nadiren hayır diyoruz ama asla körü körüne evet demiyoruz. Bu proje hem prodüksiyon hem de dağıtım açısından devasa ölçekteydi: dünya geneline yayılmış uzaktan çalışan 22 kurgu uzmanından oluşan bir ekibe 300'den fazla içerik paylaştırıldı ve talep üzerine 72 saat içinde ve hatta bazıları birkaç saat içinde, dünya çapındaki izleyici kitlesinin kullanımına sunuldu."

Bu, iki Blackmagic Cloud Store 20 TB ağ depolama çözümünün, oturum kayıtlarının durdurulmasından birkaç saniye sonra uzaktan çalışan post prodüksiyon ekibi tarafından erişilebilen Google Cloud Storage'ye içerik yüklediği ana kontrol odasında başladı.

Razaq şunları ekledi: "Ekibimiz için Cloud Store cihazlarıyla çalışmak kolaydı ve ağ üzerinden performansı da belirtildiği gibiydi, bu da üç gün boyunca pek çok farklı oturumdan görüntülerin hızla aktarılmasını sağladı."

Son derece başarılı bir projenin teslimatının ardından Dreamtek, daha sonraki etkinlikler için de görevlendirildi. Yalnızca iş akışını yeniden oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda geliştirerek projenin ölçeğini ve kapsamını artırdı.

Eggleston sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni etkinlik için kapsamlı aynı iş akışını uygulamanın yanı sıra, aynı anda 130 kırmızı halı röportajını çeken, bir ödül galası hazırlayan ve dünyaca izlenen bu konferans için katılım sağlayan yöneticiler, ortaklar ve müşterilerle üst düzey röportajları kaydeden bir ekibimiz de vardı. Çıktı dosyaları için büyük ölçüde DaVinci Resolve Studio'nun renk düzeltme ve keyleme araçlarından yararlandık.

Dreamtek, tam anlamıyla bir prodüksiyon şirketidir, dolayısıyla 25 yıllık endüstri deneyimimizden yararlanarak bu bilgiyi yeni çözümler oluştururken uygulayabiliyoruz. Blackmagic Design'in çok yönlü ve zengin özelliklere sahip ürünleriyle, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak yenilikçi iş akışları oluşturabiliyoruz.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.