Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Safeliz, İçerik Yapımlarını ve Dağıtımını Blackmagic Design ile Geliştiriyor
Safeliz, İçerik Yapımlarını ve Dağıtımını Blackmagic Design ile Geliştiriyor
07.08.2024 14:27

Yedinci Gün Adventist Kilisesi'ne bağlı bir Hıristiyan yayınevi olan Safeliz, içerik yapım ve dağıtım kapasitelerini geliştirmek için Blackmagic Design'dan çekim, kontrol ve dağıtım donanımlarına sahip bir canlı yapım iş akışını dahil etti.

Bu yatırım, Safeliz'in erişim alanını genişletme ve multimedya sunumlarının kalitesini artırma çabalarını desteklemektedir. Yayıncılığın ötesinde, Safeliz; sosyal konularla ilgili konferanslar, Interbooks platformu aracılığıyla online eğitim kursları ve dünya çapındaki yardım misyonlarına destek gibi, birçok girişimde bulunmaktadır.

Safeliz'in dijital dönüşümünü yöneten Yapım ve Multimedya Koordinatörü Rickson Nobre, sözlerine şöyle başladı: "Görevim, yüksek kaliteli dijital içeriğe yönelik artan taleple uyumlu, çok kanallı bir strateji geliştirmekti. Prodüksiyon değerlerini artırmak ve hikaye anlatımını zenginleştirmek istedim.

Nobre sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca, genellikle prodüksiyon geçmişi olmayan yardımcı personeline bel bağladığımızdan, aşırı karmaşık veya kullanımı zor olmayan bir içerik yapım merkezini hayata geçirerek, yapım maliyetlerini düşürmek istedik. Faaliyetlerimiz çok çeşitli etkinlik ve yapımları kapsadığından, bu içerik oluşturma gereksinimlerine uyum sağlayabilecek, tak ve çalıştır özellikli bir iş akışına ihtiyacımız vardı."

Colmenar Viejo, İspanya'daki Safeliz tesislerinde, artık Blackmagic Design’e göre tasarlanmış bir stüdyo ve galeri kontrol odası bulunan özel bir prodüksiyon tesisi bulunmaktadır. Çok kameralı iş akışında; Blackmagic Studio Camera 4K Plus G2'lerin yanı sıra görüntü miksajı için ATEM Television Studio Pro 4K canlı yapım görüntü mikseri ve içerik kaydı ve oynatımı için birkaç adet HyperDeck Studio 4K Pro yayın deck'i kullanılmaktadır.

Nobre, bu konuda şunları belirtti: "Daha önce, kurulumu ve kullanımı gereksiz yere karmaşık olan pahalı ve üst düzey kameralarla çalıştım. Blackmagic'in stüdyo kameraları böyle değil; kurulumu çabuk ve kullanımı kolay, bu da hem kurulumu hem de çalışmayı hızlandırıyor."

Nobre sözlerine şöyle devam etti: "Daha zorlu karma etkinlik sunumları için ATEM Television Studio tercihimiz olsa da taşınabilirliğin çok önemli olduğu daha küçük ölçekli etkinliklerde ve yurtdışındaki hayır görevlerinde ATEM Mini Pro canlı yapım görüntü mikserini de kullanıyoruz. Etkinlik sırasında ATEM'ler; karartmalar ve açılır pencereler gibi çeşitli sezgisel geçiş efektleri ve sorunsuz çalışma ile çekimi ön izleme için pratik kontroller sunuyor."

Geçtiğimiz günlerde Nobre, iki yeni tematik İncil'in lansmanının, sosyal meseleler üzerine bir panel tartışmasının ve Brezilyalı grup "Arautos do Rei"nin canlı performanslarının olduğu "De Vuelta al Altar" isimli üç günlük karma bir etkinlikte, tekrar ekranları ve üç LED video duvarı dahil olmak üzere bir dizi mekan içi ses ve görüntü ihtiyaçlarını denetledi.

Nobre sözlerini şöyle son verdi: "Yayın sınıfı ekipmanların ses ve görüntü kurulumlarımıza entegre edilmesi, sadece daha büyük ölçekli prodüksiyonları üstlenme becerimizi geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda etkinlik ve konferans programımızın teknik ve yaratıcı yapım ihtiyaçlarını da güvenle karşılayabilmemizi sağlıyor."

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.