Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > VSF, RIST Protokolünü Ağ Bant Genişliği Tasarrufu Özelliğiyle Geliştiriyor
VSF, RIST Protokolünü Ağ Bant Genişliği Tasarrufu Özelliğiyle Geliştiriyor
07.08.2024 13:42

Video Services Forum (VSF), MPEG Taşıma Akışları gönderirken Çoklu Program Taşıma Akışları (MPTS) için Güvenilir İnternet Akış Taşıma (RIST) protokolünü geliştirmek için en son yardımcı özelliği yayınladı.

TR-06-4 Bölüm 6'da ayrıntılı olarak açıklanan RIST Taşıma Akışı Program Seçimi, RIST Alıcısının RIST Göndericisine hangi içeriğe ihtiyaç duyduğunu söylemesi için bir mekanizma oluşturuyor. RIST Ana Profili (TR-06-2) ve RIST Gelişmiş Profili (TR-06-3) için mevcut geriye dönük uyumlu uzantıları kullanarak yöntem, RIST Göndericisinin yalnızca RIST Alıcısı tarafından ihtiyaç duyulan programları ve/veya PID'leri iletmesini sağlar ve bu da gereksiz programları veya PID'leri iletme ihtiyacını ortadan kaldırarak ağ bant genişliğinden tasarruf sağlar. Belirleme, akış başına program seçimini destekleyen RIST Ana Profili Canlı Tutma mesajına bir uzantı tanımlar.

RIST Forum Başkanı Dr. Ciro Noronha şunları söyledi: “En son yardımcı özellik, RIST Alıcısının Göndericiye hangi içeriğe ihtiyaç duyduğunu söylemesine izin vererek ağ bant genişliği kullanımını optimize ediyor ve gereksiz iletimi önlüyor. Bu, birlikte çalışabilir güvenilir içerik taşıma çözümlerine yönelik artan talebi karşılamada atılan bir diğer adım.