Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Martin Scorsese’in The Irishman Filminde Cooke Lensler Kullanıldı
Martin Scorsese’in The Irishman Filminde Cooke Lensler Kullanıldı
21.12.2020 16:21

Martin Scorsese’in The Irishman filminin yapımının ve sunumunun arkasındaki düşünceler, zıt fikirlerden doğdu. Makara filme çekilirken sinemanın geleneklerine büyük özen gösterilen film, karakterlerini karmaşık dijital teknoloji kullanımıyla da yansıtıyor. Film makaradan en büyük sinema beyaz perdelerinde gösterilmek için çıksa da, çok beklenen ve iyi katılım sağlanan sınırlı sinema salonunda gösterime girdi ve büyük olasılıkla izleyicilerinin çoğunluğu evlerde ve her boyutta mobil aygıtta Netflix’ten olacak. Üç saat 30 dakikalık The Irisman filmi, bir oturuşta izlenecek şekilde çekildi.

Filmin yaklaşık yüzde elli biri Kodak [Vision3 250D] 5207 ve [Vision3 500T] 5219 3 delikli Super 35mm filme, geri kalanı ise görsel efekt çalışmaları için dijital kameralarla çekildi. Filmin malzemesi Arricam ST ve LT kameralar ile Cooke Panchro Classic lenslerle çekildi. Filmin negatifi New York’taki Kodak laboratuvarında işlendi ve aynı kentteki Technicolor’da tarandı.

Cooke Panchro/i Classic

1920’lerden 1960’lara kadar kullanılan nostaljik Cooke Speed Panchro lenslere yönelik artan talep nedeniyle eskinin klasiklerine modern bir tasarım katmak isteyen Cooke Optics, Cooke Panchro/i Classic, T2.2 ve T2.3 lensleri sunuyor. 

Bugün efsaneleşen Cooke Speed Panchro’nun orijinal görünümüne sahip yeni Panchro, orijinal ürünle aynı görünüm ve hissi, günümüzün kameralarına takılan modern lensin avantajlarıyla yeniden yaratıyor. Yeni lenslerde, film ve dijital çekime yönelik tüm modern Cooke sinema lenslerinde olduğu gibi kare kare dijital bilgi yakalamak için /i Technology donanımlı. 

Mevcut odak uzunlukları: 18, 21, 25, 27, 32, 40, 50, 65 MACRO, 75, 100, 135,152mm.

/i Technology

Cooke Panchro/i Classic lenslerdeki /i Technology, prodüksiyon, VFX ve post prodüksiyon ekipleri için ayrıntılı lens verileri topluyor ve tüm PL yuvalı profesyonel sinema ve elektronik kameralar için tasarlandı. 

/i Technology sinema görüntü yönetmenlerine ve kameramanlara hem metrik hem çekim ölçümleriyle lens ayarları, odaklama mesafesi, açıklık, alan derinliği, hiperodak mesafesi, seri numarası, sahibi, lens tipinin yanı sıra hareketsizlik takip verileri, gölgelenme ve bozulma verileri gibi başka bilgiler de veriyor. Zoom lensleri için zoom bilgileri görüntüleniyor. 

Cooke Optics ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 297 88 77 numaralı telefondan Provid’i arayabilirsiniz.