Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AES Ankara Buluşması
AES Ankara Buluşması
28.05.2019 18:07

Audio Engineering Society (AES) Türkiye şubesi 10 yıllık bir aradan sonra ilk defa 10 Mayıs 2019 tarihinde bir araya geldi. Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlik İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Andreas Treske’nin konuşması ile açıldı. Ardından Bilkent Üniversitesi Öğretim Elemanı ve AES’in Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ufuk Önen, Audio Engineering Society’nin tarihi, yapısı ve faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. 

AES Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı (Vice President) Dr. Ufuk Önen

Etkinlik İTÜ Müzik Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Can Karadoğan’ın “3 Boyutlu Ses” başlıklı sunumu ile devam etti. Dr. Karadoğan, 2018 yılında HAW-Hamburg Üniversitesi’nden Prof. Thomas Görne ile birlikte yaptığı “Klasik Türk Müziği Yapımlarında Üç Boyutlu Ses Tasarımı” projesindeki “ambisonics” deneyimini katılımcılara aktardı. Bu çalışmadan üretilen makale ile AES’in 27-29 Mart 2019 tarihlerinde İngiltere’nin York şehrinde düzenlediği Interactive Immersive Audio Konferansı’na katılan Dr. Karadoğan, bu konferansta öne çıkan projeleri de etkinliğin sonunda katılımcılarla paylaştı.

Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Andreas Treske

Öğrenciler, akademisyenler ve ses teknolojileri konusunda çalışan çok sayıda profesyonelin katıldı toplantıya ev sahipliği yapan Dr. Ufuk Önen, AES Türkiye olarak etkinlik ve toplantı faaliyetlerinin devam etmesi için çalıştıklarını, bir sonraki toplantıyı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirmeyi planladıklarını aktardı.

İTÜ Müzik Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Can Karadoğan

Dr. Ufuk Önen yazdığı “Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri” “Synthesizer Teknolojileri ve Programlama” “Miks Üzerine 1-2” kitapları ile ülkemizde ses teknolojileriyle ilgili herkesin yakından tanıdığı bir isim. Ayrıca Türkiye’de birçok müzik albümü ve benzeri çalışmaların yapımcılığını ve kayıt mühendisliğini üstlenmiş, aralarında “Gri Değil Siyah Ankara” gibi uluslararası festivallerde gösterilmiş filmler de olmak üzere Türkiye, Avrupa ve Kuzey Amerika tabanlı 200’den fazla görsel-işitsel projede besteci, ses tasarımcısı ve ses kayıt mühendisi olarak çalışmıştır.