Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Belden SAM’i Grass Valley ile Birleştiriyor
Belden SAM’i Grass Valley ile Birleştiriyor
22.02.2018 11:23

SAM (Snell Advanced Media) firmasını satın alma sürecini tamamlayan Belden, şimdi de SAM’i Grass Valley ile birleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan anlaşma, endüstride firmaları bünyesine katmaya hevesli Belden’in SAM ile ön görüşmeler yaptığı konusundaki haftalardır süren spekülasyonlara son verdi.

Birleşik Krallık merkezli SAM, Grass Valley ile tek bir operasyon içerisinde Montreal merkezinde birleşecek. Quantel ile Snell’in birleşmeleriyle ilk olarak IBC2015 fuarında açıklanan SAM markası ortadan kalkacak. Grass Valley’i mevcut başkanı CEO Eric Cooney yönetmeye devam edecek.

SAM canlı yapım, post prodüksiyon, varlık yönetimi, playout, altyapı ve resim işlemeye yönelik kitler sunarken, Grass Valey ürün serisinde kameralar, sunucular, denetim sistemleri, grafik işlemciler var. 

İki şirketin ürün portföyünde, yapım anahtarlama masaları, otomatik playout kitleri ve tekrar oynatım sunucularını içeren bir miktar örtüşme var. Anlaşmanın nedenleri arasında, Grass Valley’in hizmet etmediği coğrafi bölgelere daha fazla erişmek ve ek ürün kapsamı gösterildi.

Belden girişken bir inorganik büyüme stratejisini ve geniş bant, siber güvenlik, bağlantı, yayın yapımları ve dağıtım için yüz milyonlarca dolar harcadığını açıkladı.

Grass Valley ve SAM için bütünleşme sürecine bir miktar dahili M&A (Mergers and Acquisitions) uzmanlığı da yardımcı olacak. Yıllardır devam eden birleşme ve satın almaların ardından bu son anlaşma, Snell & Wilcox, Quantel, ProBel, Miranda ve Softel gibi endüstrinin en çok bilinen firmalarından oluşan bir şirket yaratacak.