Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Gibraltar'da VSN ile Dijital Habere Geçiş
Gibraltar'da VSN ile Dijital Habere Geçiş
26.02.2019 15:29

Bağımsız ve kamu yayın kuruluşu Gibraltar Broadcasting Corporation (GBC), tüm haber yapım sistemlerini güncellemek ve modern bir dijital haber odasına geçiş yapmak için VSN ile birlikte çalıştı. VSN teknolojileri ve çözümleri sayesinde GBC manuel iş akışlarını geride bırakacak.

Devam etmekte olan GBC projesinin başında VSN, kuruluşun medya varlık yönetim çözümünü (VSNExplorer MAM) yeniledi ve GBC kullanıcıları topluluğuna güvenli bir kurulum yaklaşımı sunmak için aşamalı işlevler ekleyerek, diğer iş akışı çözüm ortaklarıyla zekice bir bütünleştirme planı geliştirdi. 

GBC Baş Mühendisi ve Teknoloji Şefi Michael Corcoran şunları söyledi: “Yayıncılık endüstrisinde benzersiz değişimin yaşandığı şu dönemde GBC haber odası ve yapım iş akışı modernizasyonunda bir sonraki aşamaya geçmeden önce başlıca personel pozisyonlarını yeniden yapılandırmak için zamana gereksinim duydu. GBC artık çok daha hedefe odaklı bir yaklaşımla anlaşmaya varılan yol haritasını uygulayıp geleceğe yönelerek tüm kuruluşun 2020 ortasında yeni tesise taşınması hedefine doğru ilerleyebilir. Bellek modelleme, NLE medya yönetimi, haber odası değişikliği, daha iyi ağ yetkilendirme stratejileri, daha fazla MAM bütünleştirme ve VSNLivecom ürünüyle stüdyo ve galeri için modern verimli iş akışları düşünüldüğünde yol haritası epey yoğun. GBC olarak VSN ekibiyle çalışmak ve başarılı bir yol haritası programında yardımlarını almak için sabırsızlanıyoruz.”

Çözüm ortağına göre uyarlanan çözümlerden biri olan üst düzey MAM bütünleştirme sağlayan Ross INCEPTION NRCS çözümü, eski komut yazma yöntemlerinin yerine geçerek haber ve yapım süreçlerinde dinamik ve güvenli bir iş akışını garantiliyor. INCEPTION içerisinde GBC Autoscript prompting sistemini kesintisiz bütünleştirmek için MOS protokolünü kullanıyor. GBC, NRCS aracı için VSNExplorer eklentisini kullanarak daha fazla masaüstü bütünleştirmesi yaptığında, bir HTML5 editörü daha fazla kurgu iş akışı ile Ross Xpression sistemi üzerinde grafik yaratma ve yayınlama imkanlarını elde edecek. 

VSNLivecome stüdyo playout çözümü ile GBC, Rohde & Schwarz’dan iki DVS Venice görüntü sunucusunun sekiz kanalını denetleyebilecek ve galeri içerisinden grafiklerin yayınlanmalarını başlatabilecek. 

Geniş bir MAM yenilemesinden sonra yol haritasındaki ilk başarılardan biri, GBC’nin Sony ODA Peta Site kütüphanesiyle güçlü bütünleşme oldu. Benzer şekilde, GBC iş istasyonları macOS işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve Final Cut Pro X gibi kurgu araçlarını kullanıyor. Bu ortamda VSN sistemleri güvenilir şekilde işlev görüyor.

Gibraltar Broadcasting Corporation 1963 yılında özel Gibraltar Television ağı ile devlete ait Radio Gibraltar’ın birleşmesiyle oluştu. GBC 2015 yılının ortasından itibaren gittikçe daha otomatik bir haber yapım ortamına doğru ilerliyor. Bugünlerde VSN’nin uçtan uca çözümü sayesinde GBC’nin profesyonelleri günlük üretkenlik ve verimliliklerini yükseltmek ve kaliteli içerik yaratma üzerine yoğunlaşmak için yeterli araca sahipler. 

VSN ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.