Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design ATEM Mini Pro Canlı Yayın Switcher’i
Blackmagic Design ATEM Mini Pro Canlı Yayın Switcher’i
18.04.2020 17:44

Blackmagic Design, ATEM Mini’nin tüm özelliklerine sahip olan fakat şimdi; kayıt, internetten yayın ve izleme için ek özellikleri olan, yeni bir düşük fiyatlı canlı yapım switcher’i ATEM Mini Pro’yu duyurdu. ATEM Mini Pro ayrıca; Ethernet bağlantısı üzerinden YouTube Live, Facebook ve Twitch platformlarına, internetten direkt yayın imkanı sağlamak üzere, yeni bir donanım bazlı internet yayın motoru içerir. İnternet yayınını H.264’te direkt USB flaş disklere kaydetmek için desteğin yanı sıra, aralıksız kayıt için birden fazla diske kayıt imkanı da var. Yeni model aynı zamanda, HDMI video çıkışında çoklu görüntüleme özelliği içerir. Bu çıkış, tek bir monitörde tüm girişlerin izlenmesine olanak vermenin yanı sıra; kayıt, internet yayını ve ses mikserinin durumlarını da canlı olarak gösterir.

ATEM Mini switcher’ler; internet üzerinden YouTube canlı yayını için profesyonel çok kameralı yapımlar ve Skype veya Zoom ile yenilikçi iş sunumları oluşturmayı kolaylaştırıyor. Sadece ATEM Mini’yi bağlayıp çok daha kaliteli görüntüler elde etmek için 4 adet yüksek kalite kamera girişi arasında, canlı görüntü miksi yapabilirsiniz. Veya PowerPoint slaytları ya da oyun konsolları için bir bilgisayar bağlayın. Dahili DVE, heyecan veren resim içinde resim efektleri oluşturmanıza imkan tanır. Bu da yorumlar için mükemmeldir. Ayrıca, çok sayıda video efekti de var. Tüm ATEM Mini modellerinde, bir webcam gibi çalışan USB çıkışı olduğu için internet yayını yapan herhangi bir yazılımı kullanabilmeniz mümkünken, ATEM Mini Pro; canlı internet yayını ve USB disklere kaydetme özelliklerini ekler.

Ayrıca, projektörler için HDMI çıkışı var. Söyleşiler ve sunumlarda, iyi kalite masa üstü ve yaka mikrofonlarını kullanmanız için mikrofon girişleri bulunur.

ATEM Mini’nin hepsi bir arada kompakt tasarımı hem bir kontrol paneli hem de bağlantılar içerir. Ön panel; kaynakları, video efektleri ile geçişleri seçmek için kullanımı kolay butonlar içerir. Kaynak butonları büyük olduğundan sezgisel olarak kullanmak kolaydır. Böylelikle, sunucunun bile canlı görüntü miksi yapması mümkün. Hatta, kullanıcılar ses miksi için bile butonlara sahip oluyor. ATEM Mini Pro modelinde; kameralar, program ve çoklu görüntü arasında video çıkışının değiştirilmesine izin veren çıkış seçim butonlarının yanı sıra, kayıt ve internetten canlı yayın kontrolü için de butonlar bulunur. Arka panelinde; kameralar veya bilgisayarlar için HDMI bağlantıları, ekstra mikrofon girişleri, internet kamera çıkışı için USB ve program videosu için bir HDMI “aux” çıkışı var.

Kullanımı daha kolay olan başka bir switcher asla olmadı çünkü; video kaynakları arasında geçiş yapmak için, ön paneldeki 1’den 4’e etiketlenmiş giriş butonlarından herhangi birine basılması yeterli. ‘Cut’ veya ‘auto’ butonlarını seçerek, kullanıcılar kesme veya efektli geçişler arasından seçim yapabilirler. ‘Cut’ butonunun aksine ‘auto’ butonu, ATEM Mini’ye girişleri anahtarlarken bir video efekti kullanmasını bildirir. 

4 bağımsız HDMI girişiyle, kullanıcılar 4 adede kadar yüksek kaliteli video kamerayı bağlayabilirler. Tüm video kaynakları, farklı video standartlarında çalıştırıldıklarında switcher’e yeniden senkronize olurlar, böylelikle video cihazlarını bağlarken kullanıcıların endişe etmeleri gerekmez çünkü hepsi daima çalışır. 

En yüksek uyumluluğu sağlamak üzere, ATEM Mini basit bir bilgisayar kamerası kaynağı olarak çalışan bir USB bağlantısı içerir. Bu; cihazı çalıştırıp, her türlü video yazılımıyla, kullanıcıların anında çalışmaya başlayabilecekleri anlamına gelir. ATEM’in sıradan bir bilgisayar kamerası olduğuna dair yazılımda bir algı oluşturulur ancak, aslında bir canlı yapım switcher’idir. Bu da tüm video yazılımlarıyla, tam uyumluluğu ve tam çözünürlüklü 1080HD kalitesini garantiler. ATEM Mini; Open Broadcaster, XSplit Broadcaster, YouTube Live, Facebook Live, Skype, Zoom, Twitch, Periscope, Livestream, Wirecast ve bunlar gibi nice yazılımlar ve platformlar ile uyumludur.

İki adet bağımsız 3.5mm stereo ses girişiyle, kullanıcılar masaüstü ve yaka mikrofonlarını bağlayabilirler. Fazladan 2 adet stereo ses girişiyle, röportaj yapılırken, sunucu ve konuk için birer yaka mikrofonu olmasını, kullanıcılar artık temin edebilirler. ATEM Mini, tam özellikli bir Fairlight ses mikserine sahiptir ve tüm HDMI ses girişleri ile her iki mikrofon girişi, ses mikserine birbirinden bağımsız olarak bağlanır. Bu sayede, kullanıcılar tüm ses kaynaklarından canlı olarak miksaj yapabilirler.

4 HDMI girişinden her biri kendine özel video format çevirici içerir. Bunun anlamı, ATEM Mini’nin 1080p, 1080i ve 720p kaynakları, switcher’in video standardına otomatik olarak dönüştüreceğidir. HDMI çıkışı, gerçek bir “aux” çıkışıdır yani, her bir HDMI girişini veya program sinyalini bu çıkışa, kullanıcılar pürüzsüz bir şekilde anahtarlama işlemi yapabilirler. 

ATEM Software Control uygulaması, ATEM Mini’nin gizli gücünü ortaya çıkarır ve switcher’de bulunan her özelliğe erişim sağlar. ATEM Software Control, hızlı ayarlamalar yapmak için parametre paletleri olan, görsel bir switcher kullanıcı arayüzü içerir. 

Haberler veya set içi sunum işleri için, ATEM Mini mükemmel bir seçimdir çünkü, bir adet upstream ATEM Advanced Chroma Key ve ek bir downstream doğrusal keyer içerir. Yeşil ya da mavi fonlu grafikler oluşturarak, kullanıcılar keyer’i yazı katmanları için de kullanabilirler. Keyer, yeşil rengi çıkarır ve arka fonu saydam hale getirir.

Birden fazla kamera ile daha büyük canlı yapımlar yaparken, tüm video kaynaklarını aynı anda tek bir monitör üzerinde görmek, çok faydalı olur. ATEM Mini Pro model; 4 adet video girişinin hepsinin ve önizleme ile program sinyallerinin tek bir HDMI televizyon veya monitörde izlenmesini sağlayan, profesyonel bir çoklu görüntü içerir. 


Ürün ATEM Mini Pro Canlı Yayın Switcher’i
Marka Blackmagic Design
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02
Web www.mediacast.com.tr