Bugünlerde piyasalar çok kolay erişilebilen, çok yetenekli küçük boy kamera seçenekleriyle dolu. Bu kameralar güzel sinematik görüntüler sunsalar da, birçoğu çok sınırlı ses yeteneklerine sahip; dahili ön yükselteçleri gürültülü, A-D çevrim çipleri pek iyi değil ve ayarları tam olarak gelişmemiş. Üreticiler tüm çabalarını mümkün olan en iyi görüntü kalitesi üzerinde yoğunlaştırırlarken, ses gerekli ama önemsiz bir can sıkıcı bir ayrıntı durumunda.
Harici ses
Bu sorunun en iyi çözümü, görüntü ile sesi ayrı kaydetmek. Yani kameraya ek olarak özel amaçlı bir harici ses kaydedici denkleme dahil oluyor. Bu aygıtlar çok daha iyi ses kalitesi sunuyor, ama bu kurulum başka bir sorun getiriyor; senkronizasyon. Her şeyi eşleştirmek için ister harici ses kaydedicili bir kamera, ister iki veya daha fazla kamera veya tümü olsun, aygıtları senkronize etmek gerekiyor. Post prodüksiyonda sorunlardan kaçınmak için daima aygıtlar arasında mükemmel zamanlama ve kare hassasiyeti gerekiyor. Ne yazık ki sadece üst düzey ses kaydedicilerde dahili bir özel amaçlı zaman kodu üreteci oluyor. Senkronizasyon için başka bir aygıt kullanmak gerekiyor. Orijinal Tentacle Sync aygıtının yükseltilmiş ve geliştirilmiş modeli Tentacle Sync E geliyor.
Tentacle Sync E
Bu yeni model güncellenen bir tasarıma sahip ama yine de hafif ve küçük. 38 x 50 x 15 milimetre boyutlu ve sadece 30 gram ağırlığında. Eski modelin bir bilgisayarla kurulması gerekiyorken, yeni Tentacle Sync E modelinde Bluetooth olduğu için artık bir iOS veya Android akıllı telefon uygulaması yoluyla tüm kablosuz zaman kodu sistemi kurulabiliyor, denetlenebiliyor ve izlenebiliyor.
Dahili pil değiştirilebiliyor, aygıtı 35 saate kadar çalıştırabiliyor ve USB-C yoluyla yeniden şarj edilebiliyor.
Nasıl çalışıyor?
Tüm Tentacle üniteleri Bluetooth yoluyla bağlandıktan sonra, uygulama içerisinde her aygıt isimlendirilebiliyor. Ayrıca sette tüm Tentacle birimlerine renk kodu vermek için beraberinde teslim edilen lastikler kullanılabiliyor. Her Tentacle Sync E diğer tüm Tentacle birimleri için master saat olarak davranabiliyor veya aygıtlar herhangi bir harici zaman kodu kaynağına faz darbesi senkronizasyonu (jam-sync) yapılabiliyor. Her şey ayarlandığında pil düzeyleri, zaman kodu doğuluğu ve ayarları kontrol etmek için telefon kullanılabiliyor.
Çekim günü bittiğinde tek yapılması gereken, kaydedilen tüm dosyaları verilen Tentacle Sync Studio yazılımına yüklemek. Tüm klipler otomatik olarak senkronize ediliyor ve istenen NLE yazılımında aha fazla kurgu için bir XML veya AAF dosyası dışa aktarılabiliyor.
Tentacle Sync ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.