Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Belçika’da AVIWEST Ekosistemiyle Canlı Haber Yapımı
Belçika’da AVIWEST Ekosistemiyle Canlı Haber Yapımı
21.12.2020 12:14

Belçika’daki TV yayın grubu RTBF (Radio Télévision Belge Francophone), canlı haber, kültürel etkinlikler, spor yayınları ve içerik paylaşımı için görüntü toplama sistemlerinde önde gelen firmalardan AVIWEST’in eksiksiz bir ekosistemini kurdu. AVIWEST çözümü birleşik hücresel PRO3 ve AIR verici serileri, kabin rafı montajlı HE ve RACK görüntü kodlayıcılar, QUAD antenler, MOJOPRO mobil canlı görüntü akış uygulamaları, StreamHub alıcı ve Manager yönetim platformu içeren üst düzey çözümlerle RTBF için haber yapımlarını kolaylaştırıyor. 

RTBF 2018 yılında yayın araçlarını yükseltmek istedi. O zamandan beri güvenli ve düşük gecikmeli görüntü yayını için AVIWEST’in Çift Emmy Award ödüllü SST (Safe Streams Transport) görüntü toplama vericilerini kullanıyor. AVIWEST vericiler ve MOJOPRO mobil uygulamalar, uzaktaki muhabirlerin yayın kalitesinde canlı içerikleri internet akışı yoluyla iletmelerini ve tüm ülkede ve yurt dışından videolu haber öykülerini hücresel ağlar üzerinde kaydetme, depolama ve iletmelerini sağlıyor. Sahadaki ünitelerin yüksek performanslı HEVC kodlayıcısı, görüntü kalitesinden ödün vermeden düşük bit hızlarında başarılı oluyor ve hücresel veri tüketimini azaltıyor. RTBF geniş saha üniteleri filosu sayesinde izleyicilerine daha zengin içerikler ve daha çeşitli canlı programlar sunabiliyor.

RTBF, Kanada, İsviçre, Fransa ve Belçika’daki Fransızca televizyon ve radyo yayıncılarını bir araya getiren Médias Francophone Publics (MFP) oluşumunun bir üyesi. Amaç halka açık interneti ana görüntü toplama ağı olarak kullanıp sabit düşük gecikmelerle birçok yere yüksek kaliteli canlı görüntü sinyalleri paylaşmak. 

AVIWEST StreamHub’ın evrensel doğası sayesinde RTBF yayıncıların halka açık internet üzerinden 3G, 4G, 5G dahil neredeyse her türlü IP ağına serbestçe görüntü içerikleri dağıtabilmelerini garantilemek için RTMP, RTSP/RTP, HLS, TS/IP, SRT ve NDI gibi çeşitli görüntü akış protokollerini destekliyor. Ayrıca bu araç RTBF’ye, kendisine bağlı taraflara aktarılabilen, tüm giriş akışlarından oluşan bir canlı video çoklu görüntüsü oluşturma imkanı veriyor. Bu çoklu görüntü her kaynak için bindirme bilgisiyle zenginleştirilebiliyor. Bu yeteneğin en önemli avantajı, AVIWEST’e bağlı taraflara birden fazla akış aktarırken veri miktarını düşürüp, var olanlar arasından bir ana görüntü akışı seçme imkanı vermesi.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.