Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kazmedia HD Stüdyosuna Grass Valley Kameralar Aldı
Kazmedia HD Stüdyosuna Grass Valley Kameralar Aldı
26.03.2021 19:06

Kazakistan Medya Merkezi Kazmedia, eski adı Astana olan Nur Sultan’daki Kazmedia Oralygy adlı tesisinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı stüdyo yenileme projesinin bir parçası olarak Grass Valley’in HD yetenekli kameralarını tercih etti. 

Bu yeni donanım, yedi adet ulusal televizyon kanalı ve üç radyo istasyonuna yapım ve yayın hizmetlerini içeren müşterilerine zengin medya hizmetleri sunmak için Full HD çekim yeteneklerine erişim sağlıyor. Bu kurulum Kazmedia tesislerinin genel bakımı ve gözden geçirilmesine yönelik daha geniş bir çalışmanın bir parçasını oluşturuyor ve yayın hizmetleri sağlayıcının yüksek kaliteli canlı içerik ve haber hizmetlerine giderek artan talebi karşılamasına imkân veriyor. Yeni kamera zinciri canlı haberleri, spor karşılaşmalarını, stüdyoda çekilen eğlence programlarını destekleyecek. Kazakistan’daki Okno TV bu stüdyo yenilemesini üstleniyor. 

18 adet Grass Valley LDX 82 Series kamera ile dört tane LDX C82 Series küçük boyutlu kamera, yayıncıya ileri düzeyde görüntüleme yetenekleri ve çeşitli çözünürlüklerde yüksek performans düzeyleri sunuyor. Bugün HD yetenekleri sağlayan kurulum, gelecekte Grass Valley’in bir donanım platformunun bir dizi yazılımla yükseltilebilen yetenekle birlikte kurulmasını sağlayan esnek e-License programıyla uzaktan yapım işlevlerine erişim ve HDR yetenekleri de sağlayabilecek.

Kazmedia Genel Direktör Yardımcısı ve Teknik Direktörü Muksinov Rinat Marselevich yorum yaptı: “İşletmemizi dinamik Orta Asya medya sektörünün sunduğu olanakların avantajlarından yararlanmaya hazırlarken, gereksinimlerimizle birlikte büyüyüp evirilen, müşterilerimizin talep ettiği dünya kalitesinde hizmetleri ve üstün kalitede görüntüleri sağlamamıza imkân veren teknolojilere ihtiyacımız var. Grass Valley ekibi işimizi derinlemesine anladı ve kamera çözümleri tüm gereksinimleri karşıladı. Grass Valley uzaktan eğitim de vererek, küresel pandemi sırasında bile projenin planlanan zamanda tamamlanıp çalışmaya başlamasını sağladı.

Yeni donanım Kazmedia ekibine daha yüksek çözünürlüklere ve kare hızlarına geçme yeteneği kazandırdı.

Grass Valley Canlı Yapım Genel Müdürü Marco Lopez ekledi: “Tüketiciler içeriklerin kendilerinin kullanımına daha önce hiç olmadığı kadar hızlı hazır olmasını bekliyorlar. Bu nedenle müşterilerimizin gelecekte tüm süreç boyunca yeni teknolojileri benimseyen yol haritalarına erişebilmeleri yaşamsal önem taşıyor. Grass Valley’de biz yayıncılara ve içerik yapımcılarına bugün ve yarın izleyicilerinin gereksinimlerini karşılayacak iş akışlarını ve hizmetleri benimseyip kendilerine göre uyarlamalarında yardım etmek için çalışıyoruz. Stüdyo yeteneklerini geleceğe dönük bir yapıya kavuşturmak için bu önemli adımı atan Kazmedia ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz ve Grass Valley kameralarının bölgedeki izleyicilere yenilikçi içerikler sağlamada merkezi bir rol oynamasından gurur duyuyoruz.

Grass Valley’in karşılıklı çalışma uyumluluğu konusundaki kararlılığı sayesinde yeni kamera sistemleri Kazmedia’nın iş akışının diğer kısmıyla kolayca bütünleştirildi.

Grass Valley ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.