Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > AVIWEST ve CyanView İşbirliği Sayesinde Canlı Çok Kameralı Yapımlarda Kamera Uzaktan Kumandası Daha Kolay
AVIWEST ve CyanView İşbirliği Sayesinde Canlı Çok Kameralı Yapımlarda Kamera Uzaktan Kumandası Daha Kolay
01.05.2021 19:23

Görüntü toplama sistemleri konusunda ileri bir firma olan AVIWEST’in birleşik hücresel (bonded cellular) teknolojisiyle CyanView’un RCP çoklu kamera kumanda paneli bütünleştirildi. AVIWEST teknolojisiyle CyanView RCP arasındaki tam bütünleşme, canlı yapım için birden fazla kamera markasından ve tipinden gelen kontrol sinyallerinin güvenilir, düşük gecikmeli IP tabanlı iletimini sağlıyor. Yayıncılar AVIWEST teknolojisi ve CyanView RCP kullanarak uzaktan çalışmayı kolaylaştırabiliyor, maliyetleri azaltabiliyor ve yaratıcılıklarını zenginleştirebiliyorlar. 

CyanView RCP özel amaçlı kameraların yapım ortamları içerisine kusursuz bütünleştirilmelerini garantileyerek, her etkinliğin istenen açıdan yakalanmasını kolaylaştırırken kurulum ayarı süresini, kablolamayı ve karmaşayı azaltıyor. Kamera denetimi (tally, pan-tilt kafası, gimbal, motorlu lensler vb.), görüntü düzeltme ve görüntü taşıma tek bir sistem tarafından yürütüldüğü için, kullanıcılar ekosistemin tüm aşamalarını birleşik bir arayüzden uzaktan denetleyebiliyorlar. AVIWEST birleşik hücresel teknolojisiyle bütünleşme IP tabanlı sinyal taşıma sağlayarak, bu güçlü denetim yeteneklerini yapım veya master kontrolde uzaktan çalışan mühendislerin parmak uçlarına getiriyor. 

CyanView CEO ve kurucusu David Bourgeois şunları söyledi: “AVIWEST REMI tarzı evden canlı yapım modelinin yaratılmasında yararlı oldu. Yenilikçi canlı yapım çözümleri geliştirme ve kurma konusundaki deneyimiyle AVIWEST ortak müşterilerimize canlı yapımlarda daha verimli, uygun maliyetli ve güçlü çözümler kurarken değerli rehberlik ve destek sağlıyor. PGA Tour Entertainment ile daha önce çalıştık ve gelecekte yayıncıların dinamik canlı spor, haber ve eğlence programlarını yayınlamalarını destekleyecek projeler için sabırsızlanıyoruz.

Uzaktan yapım, uzaktan bütünleştirme modeli (REMI) ve evden yapım iş akışları, esnek, uygun maliyetli, güçlü ve uzaktan çalışılabilen yayın çözümleri gerektiriyor. İki Emmy Award ödülü kazanan SST (Safe Stream Transport) teknolojisinden yararlanan AVIWEST çözümü, evden kablosuz çalışma, uzaktan bütünleştirme ve REMI canlı görüntü yapımı için çok sayıda kamera üzerinde mükemmel ve sürekli video genlock ve lip sync (dudak senkronizasyonu) sağlıyor. 

Bu sayede en büyük canlı yapımlarda bile görüntü sinyallerini master kontroldeki video mühendislerine ve diğer teknik personele ulaştırmak için CyanView RCP AVIWEST teknolojileri kullanılabiliyor. Yetenekli personelin evde çalışmalarını sağlayan bu model, geleneksel seyahat ve konaklama masraflarını ortadan kaldırıyor, teknik personeli çok sayıda yapımda erişilebilir hale getiriyor ve gerektiğinde sosyal mesafeli çalışmayı mümkün kılıyor. 

AVIWEST Sorumlu Teknik Başkanı Ronan Poullaouec açıkladı: “CyanView ile işbirliği yapmaktan ve bütünleşmemizin yayıncılar için güçlü avantajlarını sergilemekten heyecan duyuyoruz. Çözümümüz kısa süre önce Florida West Palm Beach plajına yakın Seminole Golf Club’daki dünyanın en iyi profesyonel golfçülerinden dördünün oynadığı yardım etkinliğinde PGA Tour Entertainment tarafından kullanıldı. COVID-19 nedeniyle etkinlikte sadece dört golfçü, altı el kamerası ve sıfır yardımcı vardı ama canlı profesyonel sporlara olan özlemi giderme konusunda oldukça başarılıydı. PGA Tour Entertainment şirketinin 400 kilometre uzaktaki tesisinde yapımı gerçekleştirilen etkinlik, golf için mesafeli iş akışlarının mümkün olduğunu gösterdi.

AVIWEST ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 80 50 numaralı telefondan Momento Medya’yı arayabilirsiniz.