Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Agile Content Altyazı Portföyünü Genişleterek Yerelleştirme Yeteneklerini Güçlendiriyor
Agile Content Altyazı Portföyünü Genişleterek Yerelleştirme Yeteneklerini Güçlendiriyor
21.06.2021 12:36

Dijital TV ve video dağıtım çözümleri firması Agile Content, altyazı portföyünü OOONA’nın bulut tabanlı altyazı hazırlama araçlarıyla genişletti. 

Bu genişletme, ürün portföyünde her türlü ABR formatında çoklu ekrana altyazı eklemek için gelişmiş teknolojiye sahip içerik işleme ve görüntü dağıtım uzmanı Edgeware’in satın alım sürecini tamamlamasından sonra gerçekleşti. OOONA’nın bulut tabanlı altyazı teknolojisi ve Edgeware’in StreamBuilder platformu içerisindeki içerik işleme yetenekleriyle Agile Content artık televizyonun dönüşümünün itici gücü olan içerik bölgeselleştirme, yerelleştirme ve kişiselleştirme için artan talepleri karşılamalarında TV yapımcılarına yardımcı olabiliyor. 

Digital TV Research araştırmasına göre küresel yerelleştirme sektörü son üç yılda %40 büyüdü ve bu yıl itici güç OTT içerik yerelleştirme olmak üzere 2,5 milyar ABD Dolarını geçmesi bekleniyor. Dünyanın lider internet görüntü akış hizmetleri Ampere Analysis’ın belirlediğine göre yerel içeriğe yatırımlarını arttırırken, Agile Content’in güçlü altyazı portföyü televizyon hizmeti sağlayıcılara bölgesel pazarlarda izleyici paylarını korumaları için rekabetçi avantaj kazanmanın yollarını açacak.

Agile Content Altyazı Başkanı Henrik Moberg açıkladı: “Televizyonun gerçek anlamda dönüşmesi için TV sağlayıcılarının içerik yapımcılığında “herkes için aynı içerik” mantığını terk etmeleri gerekiyor. Bölgesel pazarlar için yarattıkları özelleştirilmiş hizmetlerin dil çevirilerinin ötesine geçip, yasal gereksinimleri karşılamaya ve kültürel tercihlere saygı göstermeye kadar ilerlemesi gerekiyor. İşte burada OOONA’nın araçlarının yetenekleri vazgeçilmez.

Agile Content B2B Portföyü Ürün Yönetimi Başkan yardımcısı Andy Hooper ekledi: “İçerik yapımları küresel OTT izleyici kitlesi gibi boyut ve karmaşıklık olarak büyüdükçe, yerelleştirme projeleri önem kazanmaya devam edecek. Kusursuz bölümlendirme ve senkronizasyon gibi başlıca yeteneklerimiz, yenilikçi OTT içerik işlemede etkili role sahipler. OCR tabanlı kod dönüştürme ve imdi de yerelleştirme desteğiyle birlikte gelişmiş altyazı yeteneklerimiz sayesinde günümüzün ve yarının internet yayını sağlayıcıları için gelişen TV içeriklerinin zorluklarını giderebiliyoruz.

OOONA CEO’su Wayne Grab şunları söyledi: “OTT teknolojisi endüstrisindeki çokuluslu bir oyuncu olarak Agile Content modern televizyon işletmeleri için OOONA’nın da bir parçası olmaktan heyecan duyduğu, cazip bir uçtan uca portföy geliştiriyor. Şirketin mevcut kod dönüştürme yetenekleriyle birlikte bizim bulut tabanlı araçlarımız, Agile Content’in müşterilerine yüksek kaliteli yerelleştirilmiş içerik üretmekte ve yerel pazarlara daha kişisel bir düzeye girmek için güç katacak.

Agile Content - Edgeware çözümleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.